پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم بندر عباس در مجلس شورای اسلامی اقتصاد دریا محور را پایهای برای ایجاد اقتصاد مقاومتی درون زا اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین هاشمی تختی در سومین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت گفت: نگاه راهبردی به دریا همانند آنچه در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران میبینیم در دیگر زمینهها نیز ضروری است.
وی افزود: اقتصاد دریا محور نیاز به توجه بیشتری دارد، زیرا با کمترین هزینهها میتوان از دریا درآمد داشت.
نماینده مردم بندر عباس ادامه داد: ۹۰ درصد تجارت جهان از مسیرهای دریایی صورت میگیرد.
هاشمی تختی با اشاره به مرز ۲ هزار و ۹۰۰ کیلومتری ایران با دریا گفت: این مرز با احتساب جزایر به ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر میرسد و ما از این جهت کشوری غنی هستیم که این یک موهبت الهی است.
وی با اشاره به اینکه ۴۱ بار نام دریا در قرآن ذکر شده است افزود: استفاده از دریا و آب که تا ۲۵ سال آینده و حتی زودتر از آن موجب تقابل مناطق جهان با یکدیگر خواهد شد ضروری است.
نماینده مردم بندر عباس اضافه کرد: هم اکنون یک میلیون متر مکعب آب شیرین از هرمزگان برای ۳ واحد گلگهر سیرجان، مس سرچشمه کرمان و چادرملو یزد تولید میشود که مسیری ۹۸۰ کیلومتری را برای انتقال میکند.
هاشمی تختی گفت: آب شیرین باید با توجه به حفظ آبزیان و سلامت دریا باشند و پیشنهاد ما استفاده از آب شیرین در دریای عمان است که به آبهای آزاد نزدیکتر است.
وی افزود: در سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۱۱ میلیارد نفر خواهد رسید و با توجه به این که ۷۰ درصد کره زمین آب تشکیل داده است اهمیت دریاها دو چندان خواهد شد.
نماینده مردم بندرعباس با اشاره به فعالیت بندر شهید رجایی که ۶۰ درصد واردات و صادرات کشور از آنجا صورت میگیرد گفت: باید بنادر بزرگی همچون این بندر در سواحل دیگر کشور نیز ایجاد شود و بنادر نیز مانند مناطق آزاد از تسهیلات و تخفیفهای ویژهای همانند معافیت مالیاتی برخوردار شوند.
هاشمی تختی با اعلام آمادگی مجلس شورای اسلامی برای تدوین قوانینی که در زمینه توسعه اقتصاد دریا محور ضروری است افزود: باید در این زمینه رابطه دور از هم علم و صنعت به یکدیگر نزدیک شود.
وی گفت: در استان هرمزگان دانشگاه دریا نوردی نداریم که این یک ضرورت برای منطقه است.