دولت آبادی در نشست بررسی آسیب های اجتماعی؛
دستگاههای اجرایی به وظایف خود عمل کنند
دادستان تهران از دستگاههای اجرایی مرتبط با آسیبها خواست به جای اینکه رفع مشکلات را متوجه دیگران کنند به وظایف ذاتی خود عمل کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، جعفری دولت آبادی در نشست بررسی آسیب های اجتماعی به برگزاری جلسات مستمر دادستانی در بحث آسیب های اجتماعی اشاره کرد و افزود: در 6 ماه دوم امسال بر روی سه موضوع شامل جرایم، آسیبهای اجتماعی و انضباط شهری که هر یک به نحوی بر یکدیگر تاثیرگذارند، متمرکز خواهیم شد.
وی در مبارزه با آسیبهای اجتماعی توجه به پنج نکته را ضروری دانست و به عنوان مهمترین مساله، اولویت بندی آسیبها را مورد توجه قرار داد و گفت: برای ورود به موضوع آسیبها باید در خصوص آسیبهای اجتماعی اولویتبندی لازم را اعمال کرد؛ زیرا گستره شهر تهران که آن را به کلان شهر تبدیل کرده ، مانع از آن است که بتوان همزمان به همه آسیبها توجه داشت و برای آنها برنامهریزی کرد. لذا باید اولویتهای مهمتر مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد : دومین نکته در موضوع آسیبهای اجتماعی که مورد تاکید دادستان تهران قرار گرفت، ضرورت هماهنگی دستگاههای مرتبط با موضوع و انسجام آنها بود .
دادستان تهران گفت : در برخی آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد ، تکدیگری و کودکان کار، به لحاظ فقدان هماهنگی میان دستگاههای مرتبط با آسیبها، برخی اقدامات به نحو مناسب پیش نمیرود و به عنوان مثال در موضوع جمعآوری معتادان متجاهر و یا متکدیان، با وجود انجام اقدامات مفید، همچنان شاهد بازگشت معتادان به جامعه هستیم و این موید یک چرخه باطل است.جعفری دولتآبادی در ادامه از دستگاههای اجرایی مرتبط با آسیبها خواست به جای اینکه رفع مشکلات را متوجه دیگران کنند به وظایف ذاتی خود عمل کنند.
وی افزود: برخی دستگاهها به دنبال فرافکنی هستند این مشکلی است که طی سال های گذشته نیز وجود داشته است؛ در موضوع موسسات مالی و اعتباری برخی دستگاهها بیتوجهی به اقدامات متخلفانه این موسسات را متوجه دستگاه قضایی یا پلیس نموده و مدعیاند که دستور قضایی در این خصوص صادر نشده است.
دادستان تهران به ضرورت ورود نهادهای متولی به موضوع آسیب های اجتماعی اشاره کرد و افزود : نباید همه امور متوجه دستگاه قضایی و پلیس شود؛ چرا که به عنوان مثال در بحث استعمال قلیان در اماکن عمومی، اینگونه امور از وظایف صنف مربوطه است؛ در واقع عدم انجام وظایف از ناحیهی دستگاههای متولی؛ ما را با مشکلاتی مواجه میسازد.نکته چهارمی که دادستان تهران در مبارزه با آسیبهای اجتماهی بر آن تاکید کرد ، اقدامات موثر دستگاههای مرتبط و توجه به خروجی اقدامات و عملکردها بود .
وی گفت : اگر بخواهیم در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مبارزه با آنها موفق باشیم، باید به خروجی کارها توجه و ریشهیابی کنیم که چگونه میتوان تاثیرگذاری اقدامات را افزایش داد.
سیاستگذاری ، ضرورت پنجمی بود که در مبارزه با آسیبها مورد تاکید دکتر جعفری دولتآبادی قرار گرفت. وی به فعال شدن شورای اجتماعی وزارت کشور در باب سیاستگذاری نسبت به آسیبها پس از جلسات مقام معظم رهبری با مسوولان ذیربط، اظهار داشت: دادستان تهران نیز عضو این شوراست و سیاستگذاریهای قابل توجهی در حال انجام است.
این دادستانی آمادگی خود را برای همکاری با دستگاههای اجرایی در این زمینه اعلام می کند.آخرین پیشنهاد دادستان تهران اجتماعی کردن مبارزه با آسیبها و استفاده از ظرفیتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد بود؛ وی تاکید کرد باید زمینه برای همکاری مردم در این گونه امور فراهم شود.
دکتر جعفری دولتآبادی با اشاره به حکم موضوع تبصره ماده 45 قانون آیین دادرسی کیفری جدید که در مواردی به شهروندان مسوولیت داده است تا در صورت عدم حضور ضابطان دادگستری، اقدامات لازم را برای جلوگیری از فرار مرتکب جرم و حفظ صحنه جرم به عمل آورند، افزود: حکم این تبصره در راستای اجتماعی کردن مبارزه با جرایم است و به منظور اجرایی نمودن آن، لازم است ساختارهایی پیشبینی شود و زمینه اجرای آن فراهم گردد.
مردم باید بدانند آسیبها صرفاً متوجه مسوولان نیست، بلکه آثار سوء آن مردم را نیز درگیر خواهد ساخت.دادستان تهران در خصوص منع عرضه قلیان و استعمال آن در اماکن عمومی، با اشاره به اینکه استعمال مواد دخانی و عرضه قلیان در اماکن عمومی، مشکلی است که سالهاست در جامعه مطرح است، اظهار داشت: با وجود تصویب قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات که چنین اقداماتی را جرمانگاری نموده، متاسفانه نقض قانون در اکثر استانهای کشور از جمله تهران رخ میدهد.