پخش زنده
امروز: -
معاون امور عمرانی استاندار مازندران؛ واگذاری زمین جدید برای ساخت کارخانه زباله سوز تا پایان مهر انجام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون امورعمرانی استاندار مازندران امروز یکشنبه 24 مهر در جلسه کارگروه ویژه ساماندهی مدیریت پسماند زباله شهرستان آمل در محل فرمانداری این شهرستان گفت: زمینی به مساحت حدود 30 هکتار در منطقه پاساکش در جاده هراز انتخاب و موارد حقوقی این زمین با همکاری سازمان اوقاف و امورخیریه کشور برطرف شده و تا هفته آینده این زمین به شهرداری آمل برای اجرایی شدن هرچه سریعتر ساخت کارخانه زباله سوز واگذار خواهد شد.
علی نبیان افزود: دادستانی شهرستان آمل نیز برای بحرانی شدن نفوذ شیرابه زباله در منطقه عمارت به سمت جاده و نیز مشکل ساز شدن آینده سد هراز، مهلت دو ماهه ای را تعیین کرده که 10 آبان به پایان می رسد و تا آن زمان باید کار واگذاری و مراحل ادارای آن با پیمانکار ساخت کارخانه زباله سوز انجام شود.
معاون امورعمرانی استاندار مازندران با بیان اینکه یک شرکت چینی با مشارکت سرمایه گذار داخلی که تجربه ساخت نیروگاه زباله سوز در استان های گیلان و تهران را دارد، برای ساخت کارخانه زباله سوز آمل اعلام آمادگی کرده است، گفت: ظرفیت کارخانه زباله سوز شهرستان آمل بیش از 300 تن در روز با کاهش ماهانه بیش از 1200 تن زباله است که 60 درصد مراحل ساخت آن با همکاری سرمایه گذار و بقیه از محل منابع شهرداری وکمک اعتبارهای استانی و ملی تامین خواهد شد.
علی نبیان اعتبار مورد نیاز برای ساخت کارخانه زباله سوز آمل را 80 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تا زمان نهایی شدن طرح جامع این کارخانه و توافق پایانی، سهم هریک از دو مجموعه شهرداری شهرستان آمل و سرمایه گذار مشخص خواهد شد.
سیدجعفر رسولی معاون استاندار مازندران و فرماندار ویژه شهرستان آمل نیز دراین جلسه با بیان اینکه زباله تولیدی آمل و8 شهرستان دیگر این استان از 33 سال گذشته تاکنون به محل عمارت حمل و ظرفیت آن به حد اشباع رسیده است گفت: با توجه به ساخت سد مخزنی هراز و عبور جاده جایگزین هراز در محل انتقال زباله درعمارت، جابه جایی محل زباله به مکان جدید باید سریعتر انجام تا مشکلات زیست محیطی گریبانگیر سد مخزنی هراز نشود.
دوست محمد کوهستانی سرپرست شهرداری آمل هم در این نشست گفت: شهرداری این شهرستان در انتظار واگذاری زمین منطقه پاساکش بوده و همزمان با واگذاری زمین جدید، زباله انتقالی به محل دپوی عمارت را متوقف خواهد کرد.
علی طالبی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آمل افزود: تبدیل شدن معضل زباله این شهرستان به فاجعه انسانی، تهدید ملی و خطرات ناشی از احتمال آلوده شدن آب شرب شهروندان باعث ورود دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم و تعیین مهلت دو ماهه و توقف دائمی انتقال زباله به محل عمارت با حفظ رعایت حقوق شهروندان شده است.
در مازندران روزانه 3 هزار تن فقط زباله خانگی تولید شده که این زباله ها بدون تفکیک و جداسازی در محیط زیست این استان دفن می شوند.
به گفته کارشناسان، از این زباله ها گاز گلخانهای متصاعد و شیرابه سمی تولید می شود که این مسئله یکی از عوامل خسارت بار و غیرقابل جبران برای نابودی جنگل های شمال کشور است.
به دلیل حاصلخیزی زمین های مازندران برای کشاورزی و نیز بالابودن سطح آب زیر زمینی، زمین کافی برای دفن زباله موجود نبوده و درحال حاضر نیز مراکز دفن زباله های شهری این استان در مناطق جنگلی، زراعی و حاشیه رودخانه ها قرار داشته و ظرفیت آنها برای دفن زباله اشباع شده است. همچنین کاهش حجم زباله ها با روش جداسازی و بازیافت، بهترین شیوه در مدیریت زباله های تولیدی است.
عمارت نام مکانی در 30 کیلومتری جنوب شهرستان آمل در مسیر جاده هراز واقع شده که از سه دهه گذشته، زباله های این شهرستان و چندین شهر دیگر مازندران در آن دپو شده و این مکان دیگر ظرفیت دفن زباله را ندارد.