کارشناس کشتی:
خادم بهترین گزینه هدایت تیم ملی است
کارشناس کشتی گفت: بهتر از رسول خادم برای مربیگری در تیم ملی کشتی آزاد وجود ندارد و این موضوعی است که همه کارشناسان به آن واقف هستند.
علی فیض در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: طرح ۳۰۰ روزه لیگ برای اولین بار در حال برگزاری است و بر اساس آنچه که تا به حال نشان داده است جای کار زیادی دارد. جذب تماشاگر یکی از مشکلاتی است که فدراسیون باید با جدیت به آن بپردازد و با تبلیغات بیشتر زمینه حضور تماشاگران را بهتر از قبل فراهم کند.
وی گفت: در شهرستانها شرایط استقبال تماشاچیان از مسابقات لیگ بهتر از تهران است. متاسفانه مسابقات لیگ برتر در تهران در سکوت برگزار میشود و این شایسته رشته پر مدال کشتی نیست. فدراسیون در طرح ۳۰۰ روزه تلاش کرد تا زمینه حضور اسپانسرها را بهتر از قبل فراهم کند و به رونق لیگ کمک کند، اما پراکندگی مسابقات از جذابیت آن کاست و باعث شد تماشاگران استقبال چندانی نداشته باشند.
فیض افزود: برگزاری طولانی مدت لیگ و عدم حضور قهرمانان شاخص از دیگر ایرادات طرح ۳۰۰ روزه است و حضور بلند مدت در آن به فرسوده شدن کشتی گیران میانجامد و نتیجهای عکس دارد.
وی گفت: فدراسیون باید برنامهای برای لیگ تدوین کند که کشتی گیران لطمه نخورند. دو سه سال است که قهرمانان اصلی در کشتی همانند حسن یزدانی، حسن رحیمی یا کمیل قاسمی در لیگ حضور ندارند، زیرا برنامههای تیم ملی به شکلی بوده است که نفرات شاخص شرایط لازم برای فعالیت در لیگ را نیافته اند و اگر در لیگ شرکت میکردند ممکن بود در مسابقات مهم جهانی یا المپیک با مشکل مواجه شوند.
فیض افزود: شرایط در کشتی شبیه به دیگر رشتهها نیست و نمیتوان به عنوان مثال لیگ این رشته را با فوتبال یا والیبال مقایسه کرد. لیگ برای کشتی گیران درجه ۲ و ۳ منبع درآمدی به حساب میآید به همین علت دارای اهمیت است. اما تداخل با برنامههای تیم ملی باعث شده است تا با پراکندگی بسیاری در برگزاری مسابقات مواجه شویم و نتوانیم آنطور که انتظار میرود از لیگ بهره برداری لازم را داشته باشیم.
نتایج پاریس بخش تاریک در کارنامه کشتی آزاد ایران است
کارشناس کشتی درباره شرایط حاکم بر تیمهای ملی گفت: بعد از رقابتهای جهانی انتقادات گستردهای به عملکرد کشتی آزاد شد و برخی از ایجاد شکاف میان کشتی فرنگی و آزاد گفتند. برخلاف بزرگنماییهای صورت گرفته باید تاکید کنم که شرایط در کشتی آزاد بد نیست و ما شاهد کسب نتایج نسبتا خوبی در رقابتهای جهانی نوجوانان و جوانان بودیم. البته در رده بزرگسالان به جز طلای حسن یزدانی، موفقیتی در مسابقات جهانی رقم نخورد و همین موضوع باعث شد تا تغییرات در کشتی آزاد قریب الوقوع به نظر برسد. البته اگر عملکرد ۴ ساله کشتی آزاد را بررسی کنیم نتایج بسیار خوبی در این مدت رقم خورده است و مسابقات جهانی پاریس را باید بخش تاریک این کارنامه دانست.
وی افزود: در دنیا بعضی از کشورها مثل روسیه و آمریکا به کشتی آزاد اهمیت بیشتری میدهند و علاقهمندان به کشتی آزاد بیشتر از کشتی فرنگی هستند. همین موضوع کسب نتیجه مورد نظر را برای آزادکاران ما سختتر میکند. آمریکا امسال در همه ردههای سنی بسیار خوب کار کرد و موفق به کنار زدن روسیه در مسابقات شد. با این اوصاف با توجه به پتانسیل بالایی که در کشتی گیران وجود دارد با تمرین و تمرکز میتوان مدعیان بزرگ کشتی آزاد دنیا را از پیش رو برداشت و به نتایج مورد نظر دست یافت.
فیض درباره مربیگری در تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان گفت: در این خصوص ۲ موضوع را باید در نظر گرفت. اول اینکه چه کسانی حاضر به مربیگری در تیم ملی هستند و دوم اینکه بهترین گزینه برای سرمربیگری در تیم ملی چه کسی است؟ همه دیدند که برای مربیگری در تیم امید برخی چهرههای شاخص حاضر به همکاری نشدند و مربیگری در این رده را قبول نکردند. این در حالیسیت که بحث حضور رسول خادم در سمت مربیگری تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان پر رنگتر از قبل است و این احتمال وجود دارد که او خود هدایت این تیم را برعهده بگیرد.
وی افزود: اگر فدراسیون به چهرهای مطرح پیشنهاد دهد و آنها قبول نکنند این احتمال وجود دارد که با وجود فشار کار فراوان، رسول خادم مربیگری در تیم ملی کشتی آزاد را برعهده بگیرد.
فیض گفت: واقعیت این است که بهتر از رسول خادم برای مربیگری در تیم ملی کشتی آزاد وجود ندارد و این موضوعی است که همه کارشناسان به آن واقف هستند و آن را قبول دارند. با توجه به دغدغههای فراوان در فدراسیون و همچنین داشتن مسئولیت در هیئت رئیسه اتحادیه جهانی کشتی، مسئولیتهای خادم بسیار سنگین است، اما او در گذشته نشان داده است که از پس این فشارها بخوبی برخواهد آمد.
وی درباره انتخابات کمیسیون ورزشکاران افزود: با توجه به شرایط خاص تعیین شده در این انتخابات امکان حضور همه ورزشکاران در این کمیسیون نیست و فقط چهرههای شاخص و عنوان دار میتوانند به این کمیسیون راه یابند. کشتی پر افتخارترین رشته ورزشی ایران است و حدود ۴۰ درصد از مدالهای ورزشی ایران در بازیهای المپیک را از آن خود کرده است بنابراین طبیعی است که تعداد کشتی گیران در این کیسیون در مقایسه با دیگر ورزشکاران بیشتر باشد.