رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی:
داوری در لیگ با کمترین تنش بوده است
رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی گفت: با توجه به برگزاری خوب مسابقات در مقایسه با دورههای قبل قضاوت در لیگ برتر با کمترین تنش همراه بوده است.
محمد ابراهیم امامی در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: داوری در لیگ همیشه از حساسیت بسیار زیادی برخوردار بوده است و تیمها سرمایه گذاریهای بسیار زیادی کردند و قراردادهای مالی سنگینی با اسپانسرها منعقد کرده اند. همین موضوع بر حساسیت لیگ میافزاید و باعث میشود فعالیت داوران در قضاوت مسابقات سختتر شود.
وی گفت: فدراسیون با استناد به این موضوع با حساسیت ویژهای چیدمان داوری در مسابقات لیگ را انجام میدهد و در مسابقات سرنوشت ساز علاوه بر داورانی که طبق نظام نامه کمیسیون داوری در بکار گرفته میشود از داوران ارشد هم برای قضاوت در لیگ استفاده میشود.
امامی افزود: داوران ارشد داورانی هستند که المپیکی هستند و سطوح مختلف داوری همانند المپیک و جهانی را در دنیا سپری کرده اند. من و اردوان صاحب مسابقات المپیک را قضاوت کرده ایم و محمد مصلایی هم امسال به جمع داوران المپیکی اضافه شده است و در المپیک آینده رقابتهای کشتی را قضاوت خواهد کرد.
رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی گفت: با توجه به برگزاری خوب مسابقات در شهرها و استانهای مختلف در مجموع فکر میکنم قضاوت در لیگ امسال با کمترین تنش همراه بود و در مقایسه با دورههای قبل داوران ما بهترین عملکرد را در قضاوت مسابقات کشتی داشتند.
وی افزود: علت این موضوع را میتوان در رضایت مندی اکثر تیمها دید هرچند که گهگاه اعتراضی به نحوه داوری در مسابقات بوده است که امری طبیعی است. بطورکلی تعداد داوران درجه یک که مسابقات لیگ برتر کشتی را قضاوت میکنند در سطح دنیا کم است و تعداد داورانی که درجه اس یک دارند کمتر است.
تعامل کمیته داوران و انستیو آموزش به ارتقا مباحث آموزشی انجامید
امامی گفت: واقعیت این است که توانمندی داوران ایرانی بسیار بالاست. داوران درجه یک ما قابلیت قضاوت در رقابتهای جهانی را دارند. از آنجائیکه ایران صاحب کشتی است در دنیا نگاه خاصی به داوران ایرانی از نظر بُعد فنی و بی طرفی وجود دارد و داوران ما به بی طرفی و صداقت معروفند و این از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی افزود: در گذشته چیدمان داوری در مسابقات بصورت سلیقهای و با نظر رئیس کمیته داوران انجام میشد، اما از زمانیکه رسول خادم به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد و فعالیتش را از سرگرفت نظام نامهای در کمیته داوری تعریف شد تا شاهد برقراری عدالت میان داوران برای فعالیت در لیگ باشیم.
امامی درباره برگزاری کلاسهای ارتقا داوری گفت: قبلا همه کلاسهای استاژ، کنترل و ارتقا زیر نظر کمیته داوران برگزار میشد، اما چند سالی است این کلاسها زیر نظر انستیتو بین المللی آموزش برگزار میشود. با توجه به هماهنگیهای بسیار خوبی که میان کمیته داوران و انستیتو بین المللی آموزش وجود دارد از آن زمان تا به حال شاهد روند رو به رشد مباحث آموزشی در بخش داوری هستیم و توانسته ایم گامهای رو به جلویی در این بخش برداریم.
وی در خصوص حضور داوران ایرانی در لیگهای خارجی افزود: همیشه از داوران ایرانی برای قضاوت در لیگهای خارجی استقبال شده است. یکی از لیگهای بسیار حساس در هندوستان برگزار میشود و هر ساله بهترین کشتی گیران از سراسر دنیا در این لیگ حضور مییابند و رقابت میکنند. ۲ سال پیش از من برای حضور و قضاوت در این مسابقات دعوت شد و با توجه به اینکه این مسابقات با مسابقات انتخابی تیم ملی همزمان شد از حضور در آن انصراف دادم.
رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی درباره درآمد داوران گفت: خوشبختانه در این رابطه مشکل خاصی وجود ندارد و حقوق داوران بر اساس یک الگو تعریف شده است و هر ساله بر این اساس با نظر هیئت رئیسه فدراسیون افزایش مییابد.
وی درباره تجهیزات مورد نیاز در بخش داوری افزود:خوشبختانه تجهیزات ما در بخش داوری بسیار خوب است. تابلو امتیاز (اسکوربرد)، تلویزیون و دوربین فیلم برداری از جمله تجهیزاتی است که در بخش داوری به آن نیازمندیم. تنها مشکل ما به مراحل مقدماتی لیگ مربوط میشود.
امامی افزود: این مسابقات در شهرهای مختلف برگزار میشود. در حین مسابقه هنگام اعتراض مربی علاوه بر هیئت ژوری و سرپرست میبایست طبق قانون، تماشاچیان هنگام بازبینی فیلم آن را از طریق تابلو امتیاز مشاهده کنند، اما این امکان در همه شهرها فراهم نیست. هرچند که مشکلی هم در این رابطه ایجاد نشده است، اما امیدواریم بزودی این کمبودها برطرف شود و بتوانیم همه مسابقات را در شرایط ایده ال برگزار کنیم.