پخش زنده
امروز: -
بزرگترین رادیو تلسکوپ تک بشقابی چین در اولین فعالیت آزمایشی خود نشانه هایی از یک تپ اختر را شناسایی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بزرگترین رادیو تلسکوپ تک بشقابی چین در اولین فعالیت آزمایشی خود نشانه هایی از یک تپ اختر را شناسایی کرد.
این تلسکوپ محدبی و حفره ای پانصد متری در منطقه ای روستائی در استان گوئیژو (Guizhou) در جنوب چین قرار گرفته است. بر اساس گزارش خبرگزاری ها، این تلسکوپ به اندازه سی زمین فوتبال مساحت دارد و برای نخستین بار در 2016 میلادی به کار گرفته شد. طراحی و ساخت این تلسکوپ بزرگ از سال 1994 میلادی شروع شده بود.
در صورتیکه این تلسکوپ به صورت کامل عملیاتی شود، برای حل و فصل برخی از بزرگترین رازهای کیهانی از آن استفاده خواهد شد. یکی از ماموریت های عمده این تسلکوپ ردیابی و تشخیص سیگنال های ارتباطی بین ستاره ای یا به دیگر سخن دریافت پیام از تمدن های احتمالی خارج از زمین است.
تپ اخترها، گونه ای از ستارگان نوترونی هستند که میراث مرده ستارگان پرجرم محسوب می شوند. چیزی که تپ اخترها را از ستارگان نوترونی معمولی متمایز می کند، سرعت چرخش فوق العاده زیاد و میدان مغناطیسی عظیم آنهاست. تپ اخترها، در واقع ستاره های نوترونی چرخان هستند. آنها انرژی را از قطب های مغناطیسی شان به بیرون ساطع می کنند؛ اما به دلیل این که محور چرخشی و محور مغناطیسی آنها بر هم منطبق نیست و نیز به دلیل چرخش فوق العاده سریع آنها، ما این تابش مغناطیسی را بصورت ضربان هایی با فواصل زمانی یکسان می بینیم؛ چیزی مثل یک فانوس دریایی. البته شرط سوم برای مشاهده یک پالسار این است که زمین در راستای یکی از قطب های آن قرار بگیرد تا تابش ها را دریافت کند.