با هدف حفاظت از آب و خاک ؛
توسعه باغهای دیم در اراضی شیب دار فارس + فیلم
پنج هزار هکتار باغ مثمر دیم در اراضی شیب دار استان فارس ایجاد میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان این که ۱۵ هزار هکتار اراضی شیب دار در استان شناسایی شده است ، گفت: با مشارکت جوامع محلی تا پایان امسال پنج هزار هکتار باغ مثمر دیم در اراضی شیب دار فارس ایجاد میشود.
محمد مهدی قاسمی ، بهره وری از اراضی شیبدار را یکی از سیاست های اصلی وزارت جهاد کشاورزی برشمرد وگفت: به همین منظور طرح توسعه باغ های دیم در اراضی شیبدار مستعد در 2 بخش اراضی مستثنیات و اراضی ملی اجرا می شود .
وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از اراضی شیبدار به صورت مستثنیات در اختیار مردم قرار دارد که در صورت مطرح شدن مشکلات اراضی اختلافی در کارگروه توسعه باغ ها در اراضی شیبدار، تعیین تکلیف این نوع اراضی در اولویت نخست قرار می گیرد .
وی با بیان اینکه استان فارس به دلیل داشتن استعداد طبیعی، اقلیمی و تمایل بهره برداران در اجرای طرح توسعه باغ های دیم در اراضی شیب دار ، پیشتاز است، افزود: از مزایای اجرای این طرح میتوان به کاهش فرسایش وسیلاب، نفوذ بیشتر آب، جلوگیری از تبخیر ۷۰ درصدی آب باران و استفاده از آب سبز اشاره کرد.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس ، اکوسیستمهای طبیعی بعضی از شهرستانهای این استان از جمله سپیدان و ممسنی در اراضی شیب دار واقع شده که آماج تخریبهای مختلف انسانی و طبیعی قرار گرفته و فرسایش خاک در آنها بسیار مشهود است .
محمد مهدی قاسمی ادامه داد : با اجرای طرح توسعه باغهای دیم در اراضی شیب دار ، علاوه بر محافظت از منابع آب و خاک ، از بروز خسارات مالی و جانی به رانندگان تراکتور که در این اراضی اقدام به شخم زدن میکنند نیز جلوگیری می شود .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ، ایجاد باغ در اراضی شیب دار را خدمت بزرگی به حفظ منابع پایدار دانست و گفت: تغییر کاربری اراضی شیبدار به باغ های میوه دیم ، ضمن اشتغالزایی، احیای پوشش گیاهی و حفظ منابع ارزشمند خاک از بروز سیلاب های فصلی مخرب نیز جلوگیری می کند و نقش بسزایی در تقویت سفره های آب زیرزمینی دارد.
قاسمی افزود: استان فارس با برخورداری از اقلیمهای متنوع و چهارفصل برای فعالیتهای باغبانی به عنوان یک اشتغال و تولید پایدار جایگاه ویژهای دارد و بیش از ۱۵ درصد از محصولات باغی کشور در این استان تولید میشود.
خادم ، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم از رفع موانع واگذاری اراضی شیب دار در استان خبر داد و گفت : با پیگیری های انجام شده، واگذاری اراضی شیبداری که در اراضی ملی واقع شده از طریق ماده سه قانون حفاظت و بهره برداری در قالب کشت گیاهان دارویی و توسعه باغهای دیم انجام میشود.