مسعود منصور افزود: ۱۵ هزار هکتار از این نوع اراضی در استان فارس است که تا پایان سال ۹۶ به باغ تبدیل میشود.
وی گفت: از مزایای این طرح مقابله با فرسایش خاک، حفظ و احیای منابع طبیعی و جلوگیری از تصرف اراضی در استانهای مشمول این طرح است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، ایجاد باغ در اراضی شیبدار را اقدامی مهم برای حفظ، تثبیت خاک و احیای عرصههای آسیب دیده دانست و افزود: در قالب این طرح آن بخش از اراضی ملی که در دامنه و شیب کوهها قرار دارد و از امکان تبدیل شدن به باغ و اراضی کشاورزی برخوردار است، شناسایی میشود و در اختیار روستاییان قرار خواهد گرفت.
منصور ادامه داد: با پیگیری هایی که انجام شده، واگذاری اراضی شیبداری که در اراضی ملی واقع شده از طریق ماده سه قانون حفاظت و بهره برداری در قالب کشت گیاهان دارویی و توسعه باغهای دیم انجام میشود و تشخیص و اجرای این طرح بر عهده کارگروه استانی در استانهای مشمول این طرح است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: اجرای طرح توسعه باغها در اراضی مستعد شیبدار در چارچوب قوانین و بر اساس مقررات و سیاستهای وزرات جهاد کشاورزی صورت میگیرد، اما متاسفانه تاکنون بیشتر به مکانیسم واگذاری این اراضی پرداخت شده و اهداف اولیه و اساسی این طرح که همانا امنیت منابع پایه و حفاظت آب و خاک است مورد غفلت قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی هم در این نشست گفت: تاکنون ۸۶۰ هزار هکتار از مناطق مستعد در کشور برای اجرای طرح توسعه باغها در اراضی شیبدار شناسایی و مشخص شده و طبق برنامه ششم توسعه باید ۵۰۰ هزار هکتار از این اراضی به کشت دیم اختصاص یابد.
شکرالله حاجی وند افزود: بیشتر اکو سیستمهای طبیعی کشور در اراضی شیبدار واقع شده و متاسفانه فرسایش خاک در این اراضی بسیار مشهود است.
وی ادامه داد: موضوع استفاده بهینه از آب سبر در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و میکوشیم از این طریق و با بهره گیری از روشهای نوین، طرح توسعه باغها در اراضی شیبدار را افزایش دهیم.
حاجی وند اظهار کرد: جلوگیری از تخریب اراضی و پیشگیری از تغییر کاربریهای نامناسب زمینهای کشاورزی و ملی، استفاده از روان آبهای سطحی، استفاده از آب سبز با هدف افزایش بهره وری در باغهای دیم، حفاظت از آب و خاک و اجرای عملیات آبخیزداری از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.