همکاری اتحادیه اروپا و فائو برای مقابله با اتلاف مواد غذایی
مقامات اتحادیه اروپا و فائو برای جلوگیری از به هدر رفتن مواد غذایی و همچنین رعایت اصول بهداشتی در زنجیره غذایی با یکدیگر همکاری می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری شین هوا، مقامات اتحادیه اروپا و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برای جلوگیری از به هدر رفتن مواد غذایی و همچنین رعایت اصول بهداشتی در زنجیره غذایی با یکدیگر همکاری می کنند.
ویتنیس اندریوکایتیس کمیسر بهداشت و ایمنی غذایی اتحادیه اروپا و خوزه گرازیانو دا سیلوا رئیس فائو موافقتنامه ای را در رم درخصوص همکاری دو طرف امضا کردند.
طرفین براساس اهداف جهانی توسعه پایدار متعهد شدند در چارچوب همکاری های نزدیک تا سال 2030 سرانه اتلاف مواد غذایی به نصف کاهش یابد.
کمیسر بهداشت و ایمنی مواد غذایی اتحادیه اروپا اتلاف مواد غذایی را غیر قابل قبول، غیر اخلاقی و غیر هدفمند خواند و خواستار تلاش برای افزایش و تقویت امنیت غذایی شد.
وی همچنین خاطر نشان کرد در چارچوب همکاری های مستمر می توانیم با اتحاد و انسجام اقدامات راهبردی و مناسبی جهت مقابله با مشکلات و چالش های مواد غذایی انجام دهیم.
رئیس فائو در سخنان خود استفاده از آنتی بیوتیک ها و کاربرد بیش از حد اینگونه مواد جهت تقویت و افزایش رشد را نامناسب خواند و افزود مواد میکروب کش و آنتی بیوتیک ها صرفا جهت درمان بیماریها آن هم در شرایط و اوضاع خاص باید جهت جلوگیری از شیوع بیماری ها استفاده شود و نباید از اینگونه مواد جهت رشد و تقویت مواد غذایی استفاده کرد.
براساس گزارش های فائو، اسراف و اتلاف تقریبا یک سوم از مواد غذایی مصرفی انسان - یک میلیارد و 300 میلیون تن - سالانه در سراسر جهان سبب خسارات مالی سنگین و همچنین کاهش منابع طبیعی می شود.
سالانه تنها در اروپا نزدیک به 88 میلیون تن مواد غذایی به ارزش 143 میلیارد یورو از بین می روند.