روش ژن درمانی برای مقابله با بیماری ام اس
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، محققان علوم پزشکی در دانشگاه فلوریدای آمریکا اعلام کردند با استفاده از نوعی روش ژن درمانی خاص، می توان بیماری ام اس را مهار کرد.
این محققان با ترکیب روش های درمانی کنونی و نوعی ژن مغزی، این روش را ابداع کرده اند.
نتایج این روش که به گفته محققان، برای دیگر بیماری های اتوایمون نیز کارامد است در شماره اخیر نشریه درمان مولکولی منتشر شده است.
محققان از نوعی ویروس بی ضرر به نام ویروس همراه آدنو adeno-associated virus برای به دست آوردن ژن مسئول پروتئین مغز استفاده کردند.
این ویروس قادر است فعالیت سلول های دستگاه ایمنی موسوم به سلول های تی را تحریک کند و در پی آن نیز حمله دستگاه ایمنی به بدن که در ام اس روی می دهد، متوقف خواهد شد.
دکتر برد هوفمن و همکارانش می گویند با این روش می توان به آینده درمان بیماری ام اس و دیگر بیماری های دستگاه ایمنی امیدوار شد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، بیماری ام اس (Multiple sclerosis) یک بیماری ناتوانکننده است که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرارداده، باعث از دستدادن کنترل، دید، تعادل و حواس (بی حسی) میشود.
در بیماری ام اس اعصاب مغز و نخاع توسط سیستم ایمنی بدن آسیب میبینند، که به این اختلال بیماری خودایمنی میگویند. بیماری های خودایمنی بیماری هایی هستند که در آنها سیستم ایمنی بدن که وظیفهشان حفاظت از بدن و نابودکردن آسیب رسانهای خارجی همچون باکتری هاست، اشتباها شروع به حمله به بافتهای بدن مینمایند.
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به مغز و نخاع دوتا از اجزاء مهم که سیستم مرکزی اعصاب را کنترل میکنند، کرده و باعث فلج شدن و از کارافتادگی آنها میشود. سایر بیماریهایی خودایمنی شامل لوپوس و آرتریت روماتوئید میشود.
آسیب دیدن اعصاب در بیماری ام اسسیستم مرکزی اعصاب از میلیونها عصب تشکیل شده که وظیفه انتقال پیامها بین مغز و اجزای بدن را برعهده دارند.
این اعصاب پوشیده از لایهای محافظ بنام myelin (نوعی چربی) که از تداخل اعصاب باهم جلوگیری مینماید (کاری که لایه محافظ سیمهای الکتریکی انجام میدهد).
در بیماری ام اس سیستم ایمنی بدن شروع به آسیب رساندن به این جربی ها کرده و با این کار باعث میشود، انتقال پیام توسط این اعصاب مختل شده و مغز قدرت کنترلی خود بربدن را از دست دهد.
در این شرایط بدن دچار کاملا فلج و ناتوان میشود.
هرچند که شفایی برای بیماری ام اس وجودندارد، اما با درمان و مراقبت میتوان حملات ام اسی و سرعت پیشرفت بیماری را کاهش داد. برطبق انجمن ملی ام اس آمریکا حدود 400000 آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند و این بیماری بین زنان دو تا سه برابر شایعتر از مردان است.
همچنین بیشترین خطر ابتلا به این بیماری بین نوجوانی و سن 50 سالگی میباشد.