گزارش اختصاصی؛
زنگ خطر پشه ببری در ایتالیا
پشه ببری ناقل ویروس های زیکا و چیکونگونیا، به مشکل جدیدی برای ایتالیایی ها تبدیل شده است.
به گزارش
سرویس بین المللخبرگزاری
صدا و سیما، وزارت بهداشت ایتالیا به منظور پیشگیری از شیوع ویروس چیکونگونیا در این کشور که 17 نفر در شهر رم به آن آلوده شده و روانه بیمارستان شده اند، اهدا خون را برای نیمی از جمعیت پایتخت ممنوع کرد و دستور داد از خون هایی اهدایی یک ماه پیش نیز در این شهر استفاده نشود.یک پزشک ایتالیایی گفت: « ویروس چیکونگونیا از طریق نیش پشه ببری منتقل می شود و علائم ان شبیه به بیماری آنفلونزاست و با تب، درد و ورم مفاصل، سردرد، و درد ماهیچه همراه است».
در همین حال، شهرداری رم تدابیر جدیدی را برای نابودی این جانور کوچک خون اشام و ناقل بیماری اتخاذ کرده است. خانم« ریتا دومنیکاانتونیو»، مسئول کمیته مقابله با حشرات موذی شهرداری رم گفت:« ما در شهر رم و به ویژه جنوب شرقی پایتخت که بیماری در آن مشاهد شده با سمپاشی و به ویژه از طریق شیمیایی، این حشره موذی را در فاضلاب های شهر نابود می کنیم و همچنین با گذاشتن تله های شکار پشه در پارک ها و بیمارستان ها، که در داخل آن رایحه ای مشابه با عرق بدن انسان است، تلاش می کنیم از افزایش جمعیت این پشه ها جلوگیری کنیم».
این حشره موذی و سمج که به علت وجود خطوط راه راهی روی بدنش به پشه ببری معروف است بر خلاف نوع عادی آن که معمولا شب ها پرواز می کنند در تمام ساعات شبانه روز حتی از روی لباس نیش می زند.به گفته کارشناسان بهداشت ایتالیا در صورتی که اقدامات پیشگیرانه برای مبارزه با ویروس چیگونگونیا به سرعت انجام نگیرد، این ویروس می تواند زنگ خطری برای سلامتی ایتالیایی ها در سراسر این کشور باشد.
این بیماری برای نخستین بار در سال1952 در شرق آفریقا شناخته شد. نام انتخاب شده برای ویروس این بیماری به معنی«بیماری ای که خمیده میکند» است و علت انتخاب این اسم این بوده که قربانیان آن اغلب از شدت درد در ماهیچهها و مفاصل خم میشدند.
با صداها:
1-پزشک ایتالیایی
2-خانم « ریتا دومنیکاانتونیو»، مسئول کمیته مقابله با حشرات موذی شهرداری رم