40 درصد سرطانها در آمریکا با اضافه وزن مرتبط هستند
55 درصد از همه سرطان هایی که در زنان تشخیص داده می شوند، با وزن مرتبط هستند، در حالی که این آمار در مردان 24 درصد است.
به گزارش
سرویس بین المللخبرگزاری
صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ محققان علوم پزشکی اعلام کردند حدود چهل درصد از انواع سرطان در این کشور با اضافه وزن مرتبط است.
این عدد برابر با بیش از 630 هزار سرطان در آمریکا است.دکتر برندا فیتزجرالد مدیر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا، سی دی سی CDC اعلام کرد در این کشور 71 درصد از بزرگسالان دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و این مطلب، مایه نگرانی است.
وی افزود اکثریت بزرگسالان آمریکایی وزنی بیشتر از مقدار توصیه شده دارند و اضافه وزن و چاقی آنها، خطری بزرگ برای ابتلا به شماری از سرطان ها است؛ با حفظ وزن در محدوده مطلوب می توانیم کار بزرگی در پیشگیری از ابتلا به سرطان صورت دهیم. اضافه وزن خطر ابتلا به 13 نوع از تومورهای سرطانی شامل تومورهای مری، تیروئید، سینه (بعد از یائسگی)، کیسه صفرا، معده، کبد، لوزالمعده، کلیه، تخمدان، رحم، روده بزرگ و راست روده را افزایش می دهد.
محققان معتقدند، نرخ ابتلا به این دسته از سرطان ها روز به روز در حال افزایش است و چاقی نیز به موازات این آمار، در حال افزایش است در حالی که به طور کلی، نرخ ابتلا به سرطان در آمریکا از دهه 90 به بعد، در حال کاهش بوده است.
عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، تغییر سوخت وساز بافت چربی، کاهش تولید گرما، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و برخی از داروهاست. افزایش چربی شکم نیز که به چاقی شکم موسوم است با افزایش خطر بروز بیماری های قلبی عروقی همراه است.
محققان بر این باورند ذخیره اصلی انرژی بدن، چربی است. برخی بیماران از افزایش پیشرونده وزن شکایت می کنند، حال آنکه مقدار غذای دریافتی آنها افزایش نیافته است.
باید گفت چنین وضعی کاملاً امکان پذیر است. کاهش پیشرونده توده عضلانی بدن که با افزایش سن روی می دهد، امری اجتناب ناپذیر است. در عین حال به دلیل کاهش توانایی بدن در سوزاندن چربی ها، وزن افزایش می یابد. در این حالت اگر مقدار کالری دریافتی به میزان قبلی باقی بماند، به ناچار افزایش وزن خواهیم داشت که بیشتر از چربی تشکیل شده است. بنابراین تولید انرژی کاهش می یابد و برای جبران انرژی از دست رفته نیاز به دریافت مقدار بیشتری ماده غذایی خواهد بود.