۱۲۰ نوع دوخت سنتی در ایران
پیشکسوت دوختهای سنتی گفت: در زمان گذشته ۳۵۰ نوع دوخت سنتی در کشورمان رواج داشت که این تعداد هم اکنون به حدود ۱۲۰ نوع کاهش یافته است.
زهرا کاشانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه انسانهای اولیه سعی میکردند به کمک برگ، پوست درختان و پوست حیوانات برای خود پوششی زیبا برای خود تهیه کنند افزود: همواره پوشش برای انسانها از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است.
وی با اشاره به اینکه با گذشت زمان انسانها بر روی لباسهای خود نمونه هایی که در اطراف خود میدیدند، طراحی میکردند گفت: به طور مثال آنها پرنده و ماهی را نشان خوشبختی، گندم و انگور را نشان پرباری میدانستند و سعی میکردند این طرحها را بر روی لباس هایشان طراحی کنند.
کاشانی ادامه داد: در گذشته حدود ۳۵۰ نوع دوخت سنتی در کشورمان رواج داشت که این تعداد هم اکنون به حدود ۱۲۰ دوخت کاهش یافته است.
کاشانی گفت: دوخت هایی، چون زر اندود کردن به علت انتقال پیدا نکردن تکنیک و زربافی به دلیل گران بودن طلا و نقره از دلایلی است که باعث شده این رشتهها از میان بروند.
وی افزود: سازمان فنی و حرفهای تلاش میکند با برگزاری کلاس هایی برای دوخت هایی، چون مضاعف دوزی، گلاب دوزی، بخارا دوزی و ... گامی برای ترویج این رشته بر میدارد.
کاشانی با تأکید بر اینکه باید برای حفظ و احیای دوختهای سنتی بیش از پیش کوشا باشیم و نگذاریم این دوختهای اصیل ایرانی منسوخ شود افزود: متأسفانه برخی کشورهایی چون هند و چین تکنیک بخارا دوزی را از کشورمان کپی برداری کرده اند و با کیفیتی پایین تولید میکنند.