وی گفت: در صورت نیاز تعاونی های جدید ایجاد شود. تعاونی های روستایی جدید تاسیس می شود؛ در بخش کشاورزی یا صنایع کوچک ایجاد شوند و همچنین در بخش تعاونی های تامین نیاز و دانش بنیان( آی تی بیس) و تعاونی های توسعه عمران شهرستان زمینه رشد داریم.
کلانتری درباره موانع تعاونی ها هم گفت: یک بخش از این موانع به مجموعه فرهنگی برمی گردد که بایستی فرهنگ تعاون و کار جمعی گسترش پیدا کند و بخش دیگر به حمایت موثرتر و نقش موثر دولت در حمایت از تعاونی ها مربوط است و باور این است که این اقدامات باید صورت گیرد.
وی افزود: یک بخش نیز به خود تعاونی ها برمی گردد که شبکه تعاونی ها بهتر کار کنند تعاملشان را با یکدیگر بیشتر و خودباوریشان را تقویت کنند.
کلانتری گفت: ما نیز بتوانیم ظرفیت های صادراتی را توسعه بدهیم و محصولات بازار فروش داشته باشد و در روستاها بحث روستا تعاون جدی تر دنبال شود که البته اکنون پیگیری می شود.
سهم تعاونی ها از اقتصاد 6 درصد است
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت : سهم تعاونی ها از اقتصاد 6 درصد است که ضرورت دارد افزایش پیدا کند.
حمید کلانتری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره وضع تعاونی ها افزود : اتفاقات خوبی در تعاونی ها رخ می دهد، به نقش تعاونی ها به ویژه نقشی که در ایجاد اشتغال دارند ، توجه بیشتری می شود .
وی ادامه داد : اکنون به نقش تعاونی ها در فقر زدایی و کاهش فقر در مناطق محروم توجه بیشتری شده است .
معاون امور تعاون وزیر رفاه گفت: تلاش هایی برای فرهنگ سازی در دو سه سال گذشته کردیم که مسائل، نیازها و انتظارات تعاونی ها مطرح و کارهای آموزشی در این خصوص دنبال شد و نشست های مشترکی بین اتحادیه ها و تعاونی ها صورت گرفت که در تعامل هرچه بیشتر بود.
وی افزود : البته فاصله زیادی داریم بین آنچه که باید بشود و آنچه که اکنون در حال شدن است.
کلانتری با بیان اینکه اجرای قانون اصل 44 هدف آرمانی بخش تعاون است گفت : امسال نیز در برنامه ششم توجه خوبی به موضوع تعاون و برون سپاری از خدمات دولت شده است.
وی افزود : تصور می کنم در شهرستان ها دولت با یک عزم جدی بسیاری از خدمات را با تقویت و توانمند سازی بیشتر تعاونی ها به آنها بسپارد و خودش را کوچک کند تا هزینه ها کم شود.
کلانتری درباره اینکه 25 درصد سهم تعاونی ها در اقتصاد محقق شده است یا خیر گفت : اگر بخواهیم به سهم 25 درصد برسیم ، باید یک سری تصمیمات جسارت آمیزی توسط بخش های اجرایی ، حمایت های دولت و پشتیبانی های مجلس اتخاذ شود.
وی افزود : اینکه بخواهیم به سهم 6 درصدی تعاونی ها در اقتصاد یک یا دو درصد نیز اضافه شود یا بایستی از سهم دولت کاهش پیدا کند یا از سهم بخش خصوصی که اعتقاد نداریم سهم بخش خصوصی کاهش پیدا کند.
کلانتری ادامه داد: بیشتر گرایش ما این است که دولت تصدی گری خود را در امور اقتصادی به تعاونی ها واگذار کند.
معاون امور تعاون گفت: بطور نمونه اگر سهام عدالت به طور کامل از صفر تا صدش به تعاونی ها واگذار شود که امکان پذیر نیز هست ، می تواند در قانون نیز این موضوع لحاظ شود ، 6 و نیم تا 7 درصد سهم تعاون را افزایش می دهد.
وی افزود : بخشی از بانک های دولتی را می توان به بانک تعاون تبدیل کرد و مردم با ماهیت تعاونی به این بانک ها مراجعه کنند و سهام بگیرند یا افزایش سرمایه دهند که تحرکی در شرایط بانک ها اتفاق می افتد .
وی ادامه داد : تعاونی ها در بخش کشاورزی و صادرات هم می تواند توسعه پیدا کند، بخشی از صنعت نفت یا پتروشیمی را می توانیم به این سمت ببریم.
وی درباره سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور گفت: اکنون بر اساس برآوردی که صورت گرفته حدود 6 درصد است یعنی از سه و نیم درصدی که حدود 10 سال قبل بوده به 6 درصد رسیده است.