مسئول محیط زیست:
افزایش ضریب یادگیری کودکان تا 25 درصد با افتتاح مدارس طبیعت
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست: با افتتاح مدارس طبیعت و استقبال بی نظیر خانواده ها از آن ضریب یادگیری کودکان تا 25 درصد افزایش یافته است.
محمد درویش در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: با توجه به گسترش شهرنشینی و کمبود حضور کودکان در طبیعت این مسئله سبب شده تا کودکان ما نه تنها از اطلاعات اولیه در زندگیشان محروم بمانند بلکه دچار مشکلاتی از جمله بیش فعالی شوند در واقع این موضوع در دنیا یک بحران محسوب می شود که به همین منظور مدارس طبیعت در خارج از کشور به منظور رفع این مشکلات مشغول به فعالیت شده است.
وی ادامه داد: در خاورمیانه و کشورهای آسیای میانه ، کشورمان جمهوری اسلامی ایران ، اولین کشور و پیشتاز در افتتاح مدارس طبیعت است.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تعداد مدارس طبیعت در ایران تصریح کرد: در حال حاضر 52 مدرسه در 18 استان کشور مشغول به فعالیت است و تنها 13 استان همچون خوزستان، ایلام، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، سمنان، قم، زنجان و ... مدارس طبیعت در آن وجود ندارد و ما در صدد این هستیم که بتوانیم در این استانها نیز مدارس طبیعت راه اندازی کنیم.
درویش گفت: مدارس طبیعت باعث ایجاد انگیزه در کودکان و نوجوانان شده و این موضوع باعث می شود تا کودکان سرزمینمان نسبت به داشته های کشورشان قدرشناس خوبی باشند و در حفظ و صیانت از آن کوشا باشند.
وی ادامه داد: با توجه به استقبال خانواده ها از مدارس طبیعت، این مدارس رو به افزایش است و بسیاری از مدارس ما در حال حاضر تا 6 هفته آینده نمی توانند پذیرای ثبت نام کودکان باشند و دوران آموزشی این مدارس یکروزه ، سه روز در هفته ، یکماهه و 9 ماهه است.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نوع گونه هایی که در این مدارس نگهداری می شود افزود: نوع نگهداری گونه ها به اقلیم و جغرافیای مناطق کشور بستگی دارد لذا ما همه سعیمان را می کنیم تا گونه های خطرناکی در این مدارس وجود نداشته باشد و بیشتر گونه های محلی همچون سگ، گربه ، اسب ، گوسفند و ... در این مدارس استفاده شود.
درویش با اشاره به مجوز مدارس طبیعت در کشور اظهار کرد: مجوز مدارس طبیعت از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر می شود و این مدارس غیرانتفاعی بوده و مسیری برای اشتغال زایی فارغ التحصیلان محیط زیست کشور است و شهریه آن متغیر بوده تا جایی که در شهرستان ها از 12 تا 50 هزار تومان مقررگردیده و در کلان شهرها نیز از 500 هزارتومان آغاز و تا 4 میلیون تومان در کل یک سال تحصیلی ختم می شود.