بازسازی حرمهای مطهر با کمک مردم و بدون وابستگی به دولت
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات تحت امر حاکمیت است، اما بدون وابستگی به دولت و بدون هیچ ردیف بودجهای و تنها با کمک مردم، کار مرمت و بازسازی حرمهای مطهر را انجام میدهد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حسن پلارک در نخستین گردهمایی رؤسای ستاد بازسازی عتبات عالیات با نمایندگان بانکها و مؤسسات مالی اعتباری کشور افزود: از سوی دفتر مقام معظم رهبری، شورایی متشکل از بزرگانی، چون آیت الله قمی، سردار سلیمانی، آیت الله تقوی، آیت الله محمدی و نماینده ولی فقیه تشکیل شده است که هماهنگیهای ستاد بازسازی عتبات عالیات را بر عهده دارد و بر کلیه امور این ستاد نظارت دارند.
پلارک گفت: در ادوار مختلف از سوی کشور عراق تمایلی به حفظ و مرمت حرمهای مطهر معصومین (ع) (گنبد، گلدستهها، ستونها و ...) نبوده است، اما همیشه رهبری معظم و آیت الله سیستانی بر حفظ و مرمت این مکانهای مقدس تاکید داشته و دارند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: هدف ما اقدامات کوتاه مدت نبوده و نیست، بلکه با همت مردم وارد عرصه بازسازی شدیم که به تبع آن توفیقات بزرگی نصیبمان شد، ما اماکن مقدس را متعلق به شیعیان میدانیم و برای ما با تعصبات شیعی که داریم همواره این موضوع اهمیت داشته است که ابعاد حرم امام علی (ع) و امام حسین (ع) به طور مثال کمتر از آستان امامزاده صالح (ع) نباشد.
پلارک افزود: وضع ستاد بازسازی عتبات عالیات در سال اولی که اقدام به بازسازی حرمهای مطهر (ع) کرد بسیار ناگوار بود، به طوری که فاضلابها در این اماکن جاری بود و هیچ نظافتی در آنها رعایت نمیشد، همچنین درهای حرمهای مطهر به گونهای بود که هر لحظه امکان کنده شدن آنها وجود داشت، اما امروزه اگر به این حرمهای مطهر وارد شوید شاهد تغییرات مثبت آن خواهید شد.
وی با اشاره به اقداماتی که در حرم امام علی (ع) انجام شده است، تصریح کرد: بزرگترین طرح مذهبی را در صحن امام علی (ع) اجرا کردیم و مساحت آن را به ۲۰ برابر افزایش دادیم، همچنین امکان خواندن نماز برای ۱۰۰ هزار نفر به طور همزمان در این مکان مقدس را فراهم کردیم به طوری که از مسجد النبی بزرگتر شده است، گنبد حرم امام علی (ع) از فاصله ۴۰۰ متریبه طور کامل مشخص است و طی ۵ سال گذشته ۳۰۰ هزار متر زیربنای این طرح به اتمام رسید.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با تأکید بر اینکه ورودمان برای بازسازی عتبات کار آسانی نبود گفت: آیا ما اجازه میدهیم شیعیان دیگر کشورها بیایند در ایران کار بازسازی و مرمت اعتاب مقدسه ما را به عهده بگیرند؟ پاسخ منفی است و ما هم تلاش بسیار کردیم تا بتوانیم طرف مقابل را مجاب کنیم که ما بهتر از شما این کار را انجام میدهیم و در این مسیر گاهی از آنها پول هم میگیریم و کار بازسازی را انجام میدهیم.
پلارک افزود: ما سعی کردیم مثل دفاع مقدس که همه مردم در سنگرها و دفاع از کشور سهیم بودند آنها را در مرمت و بازسازی عتبات عالیات هم دخیل و شریک کنیم، مواردی بوده است که یک فرد میخواست همه هزینههای یک طرح را برعهده بگیرد، اما قبول نکردیم زیرا میخواهیم همه مردم هزار تومان هزار تومان در ساخت اعتاب مقدسه شریک باشند.