5 عامل مهم برای پیشگیری از دمانس و آلزایمر
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی گفت: خواب کافی، رژیم غذایی مناسب، مراقبه و تمرین ذهنی، ورزش و ارتباطات اجتماعی را از عوامل پیشگیری از دمانس و آلزایمر است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، کمال خرازی در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی کلینیکهای اختلالات شناخت و حافظه
افزود: تلاش ذهنی در حل بازی های رایانه ای که برای تقویت کارکردهای شناختی تولید شده باشد، موجب میشود که فرد دیرتر گرفتار آلزایمر شود.
وی ادامه داد: بر اساس پیمایشی که در سال 2013 انجام گرفته است 3 میلیون و 440 هزار نفر از مردم جهان به دمانس (مراتب ابتدایی آلزایمر) مبتلا هستند و هر 20 سال این میزان 2 برابر میشود.
خرازی تصریح کرد: اکثریت مبتلایان به دمانس در کشورهایی زندگی می کنند که از نظر اقتصادی در سطح پائینی قرار دارند، به طوری که 58 درصد مبتلایان به دمانس در سال 2010 ساکن در کشورهای توسعه نایافته بوده اند.
وی با بیان اینکه کشورهای آمریکا، چین، هند، ژاپن، آلمان و روسیه بیشترین مبتلایان به دمانس را دارند، ادامه داد: سن سالمندی در جهان در حال افزایش است به گونهای که در سال های آینده تعداد افراد 65 سال به بالا از تعداد کودکان زیر 5 سال با شتاب زیادی پیشی خواهد گرفت.
خرازی با تأکید بر ضرورت توجه به آموزش و پرورش، گفت: عنصر اصلی در پیشگیری از دمانس و آلزایمر، آموزش و پرورش و آموزش عالی است، چرا که آموزش و پرورش مناسب موجب درگیر شدن ذهن و فعالیت مغز خواهد شد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی داشتن ارتباطات اجتماعی را از دیگر عوامل پیشگیری از دمانس عنوان کرد و افزود: انزوا و گوشه گیری منجر به دمانس خواهد شد و دغدغه و فشارهای روانی نیز منجر به ابتلای فرد به فراموشی می شود.
خرازی با اشاره به انجام فعالیتهای بدنی گفت: در صورتی که فرد فعالیت بدنی نداشته باشد احتمال آنکه در سالمندی دچار اختلالات شناختی شود بیشتر خواهد بود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از اختلالات شناختی خواب کافی، رژیم غذایی مناسب، تمرین ذهنی و ورزش و ارتباطات اجتماعی لازم است.