مشاهده موارد متعدد غیر بهداشتی در یک تالار پذیرایی معروف
موارد متعددی از مسائل غیر بهداشتی در یک تالار پذیرایی معروف در منطقه تهرانپارس تهران مشاهده شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، گشت تعزیرات حکومتی به اتفاق کارشناسان بهداشت محیط و سازمان دامپزشکی در این تالار پذیرایی حاضر شد و روند تهیه و توزیع مواد غذایی و دیگر اقلام خوراکی عرضه شده در این تالار را بررسی کرد.
به محض ورود در این تالار در سردخانه تالار حاضر شدیم که به مقادیر زیادی برنج و کوبیده طبخ شده برخوردیم.
کارشناس سازمان دامپزشکی در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: نگهداری توامان فرآورده های خام دامی با دیگر مواد از جمله سبزیجات، تخم مرغ، ژله، الویه، سالاد و کره فله در یکجا خلاف قانون است.
نیازی افزود: در این سردخانه گوشت های منجمد بدون هویت مشاهده می شود و در کنار برنج پخته شده که دقیقا مشخص نیست چه زمانی طبخ شده است تخم مرغ مشاهده می کنیم و از آنجا که پوسته تخم مرغ آلودگی های فراوانی دارد این نوع نگهداری مواد غذایی در این سردخانه کاملا غیر بهداشتی و خلاف قانون است.
کارگر این تالار ادعا می کرد که ما این اقلام نگهداری شده در این سردخانه را برای مشتریان استفاده نمی کنیم و همه اینها به مصرف کارکنان تالار می رسد.
کارشناس بهداشت محیط هم ما را در این گشت تعزیراتی همرامی می کرد که در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: این سردخانه که در آن حاضر شده ایم سردخانه بالای صفر درجه است و نبود توازن دمای مناسب در این سردخانه یکی از مشکلات محسوب می شود و به هیچ وجه مواد غذایی خام و پخته شده نباید کنار هم قرار گیرد.
آمایی افزود: کارشناسان بهداشت محیط در بازدیدهای مختلف خود از مکان های عرضه مواد غذایی و همچنین رستوران ها و اغذیه فروش ها مکرر این موضوع را اعلام می کنند اما برخی بی توجهی می کنند و ما در این سردخانه شاهدیم که تخم مرغ که پوسته اش حاوی بسیاری از باکتری های بیماری زا و مسمومیت زاست در کنار برنج طبخ شده و کباب کوبیده قرار گرفته است.
وی گفت: در مکان های فروش مواد غذایی استفاده از الویه را اکیداً ممنوع اعلام کرده ایم و در این سردخانه شاهدیم که مقدار زیادی از این الویه ها در ظرفی کثیف نگهداری می شود و سس هم به آن اضافه کرده اند در حالی که سس منشا مشکلات بهداشتی است و در داخل سیب زمینی به عنوان محیط کشت برای افزایش بار میکروبی مواد غذایی تلقی می شود.
کارشناس بهداشت محیط افزود: پیاز هم از مواد غذایی است که وقتی از پوست خارج می شود سریع بار میکروبی را به خودش جذب می کند و ما در این سردخانه شاهد مقادیر بسیار زیادی پیاز خرد شده هستیم که این هم غیر بهداشتی است.
وی گفت: همچنین نگهداری مقادیر بسیار زیاد ژله در این سردخانه غیر بهداشتی است و در هر جایی از این سردخانه نظر می اندازیم مشکلات و مسائل غیر بهداشتی می بینیم.
آمایی افزود: در این سردخانه همچنین مقادیری گردو و هویج رنده شده برای مصرف فسنجان مشاهده می کنیم که واقعا نمی دانیم گردویی که رنده شده چه کیفیتی داشته است.
در پشت بام این تالار به مقادیر بسیار زیادی سنگ نمک برخوردیم که در کیسه های فاقد نشان بهداشتی قرار گرفته بود.
کارشناس بهداشت محیط در این باره به خبرنگار ما گفت: متاسفانه در بیشتر جاهایی که برنج به مقدار زیاد طبخ می شود از سنگ نمک استفاده می کنند که کاملا غیر بهداشتی است.
زمانی که وارد آشپزخانه این تالار شدیم دقیقا مشاهده کردیم که همین کیسه های کثیف حاوی سنگ نمک داخل آب و برنج قرار داشت.
آمایی در ادامه این گشت تعزیراتی درباره عوارض رعایت نکردن بهداشت در مکان های تهیه و توزیع موارد غذایی گفت: برخی مسمومیت ها به دلیل بروز میکروب و باکتری های بیماری زا بسیار آنی است و در این خصوص شکایت های مختلفی از برخی رستوران ها و اغذیه فروشی ها به ما رسیده است اما برخی موارد غیر بهداشتی خیلی فوری باعث ایجاد مشکل نمی شود و بسیاری از بیماری ها ریشه در امروز و دیروز ندارد و اینها در مدت زمان طولانی رخ داده است.
این کارشناس بهداشت محیط افزود: سرطان زا بودن روغن های سوخته، رنگ های غیر مجاز و شیمیایی و برخی دیگر از تخلفات بهداشتی امروزه اثبات شده است و دلیل ندارد اگر به محض مصرف این مواد دچار مشکل نشدیم این گونه تلقی کنیم که ماده غذایی مصرف شده کیفیت داشته است.
آمایی گفت: شاید خیلی مواقع اینگونه مواد غذایی را مصرف کنیم و 6 ماه بعد آثارش را ببینیم.
در ادامه بازدید از قسمت های دیگر این تالار پذیرایی وارد سردخانه زیر صفر درجه شدیم که در این سردخانه هم به موارد متعدد غیر بهداشتی بر خوردیم.
در این سردخانه چندین تکه فیله تغییر رنگ داده و بدون تاریخ تولید و مصرف و همچنین مقادیر زیادی گوشت چرخ کرده فاقد زمان تولید و مصرف مشاهده کردیم که کاملا تغییر رنگ داده بود.
در ادامه نظارت بر این تالار وارد انبار نگهداری مواد شوینده شدیم که سه کارتن رنگ غیر مجاز صنعتی مشاهده شد که کارشناس بهداشت در این باره گفت: این رنگ ها فقط باید در کارخانه جات مواد غذایی استفاده شود نه اصناف.
مالک تالار در مصاحبه با خبرنگار ما این گونه ادعا می کرد که همه اقلام موجود در سردخانه بالای صفر درجه به مصرف کارکنان می رسد و به هیچ وجه به خورد مردم داده نمی شود و درباره رنگ های صنعتی کشف شده هم گفت: اینها مربوط به سال 91 و متعلق به مدیریت قبلی تالار است که متاسفانه کارکنانم حیفشان آمد آن را دور بریزند.
وی افزود: من زعفران کیلویی 6 میلیون تومان خریداری می کنم و به هیچ وجه در طبخ مواد غذایی از رنگ غیر مجاز استفاده نمی کنم.
مالک تالار درباره علت کثیف بودن سردخانه ها نیز گفت: اینجا را ما مرتب تمیز می کنیم و هر ساله در ماه محرم بازسازی کامل انجام می دهیم و مواردی که مشاهده می شود از دستمان در رفته است.
قاضی تعزیرات: مدیران تالارهای پذیرایی اجازه بازدید از آشپزخانه را به مشتریان بدهند
رئیس مرکز گشت های مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: مدیران تالارهای پذیرایی باید پیش از انعقاد قرارداد به مشتریان خود اجازه دهند از سردخانه و آشپزخانه تالار بازدید کنند.
بهمن حسن بیگی در حاشیه بازدید از یکی از تالارهای معروف منطقه تهرانپارس تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، افزود: به اتفاق کارشناسان بهداشت محیط، اصناف و دامپزشکی که در تالارهای پذیرایی حضور پیدا می کنیم به موارد بسیار زیادی مواد غذایی غیر بهداشتی و فاسد بر می خوریم که لازم است شهروندان پیش از انعقاد قرارداد با تالارها از آشپزخانه ها و سردخانه های تالار بازدید کنند.
وی گفت: به طور قطع اگر صاحب تالاری اجازه بازدید از آشپزخانه را به مشتریان نداد حتما موارد غیر بهداشتی مشهود بوده است و مردم می توانند موارد تخلف را از طریق سامانه 135 تعزیرات و همچنین 124 صنعت، معدن و تجارت و شماره 190 ارتباطات مردمی وزارت بهداشت اعلام کنند.
حسن بیگی افزود: شکایت های زیادی از تالارها مبنی بر ندادن غذاهای اضافی به صاحب مجلس، گران فروشی و طبخ نامناسب غذا به ما ارسال می شود و در بازدید های موردی از این تالارها هم به موارد بسیار زیادی از این تخلفات بر می خوریم.
رئیس مرکز گشت های مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: بر اساس قوانین تعزیرات و نظام صنفی اینگونه مراکز عرضه مواد غذایی به مدت یک هفته پلمب می شود و اگر نواقص و موارد غیر بهداشتی را رفع کنند اجازه فعالیت مجدد و فک پلمب داده می شود.