قاضی تعزیرات:
پلمب یک هفته ای واحدهای صنفی متخلف، بازدارنده نیست
رئیس مرکز گشت های مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: براساس نظر کارشناسان بهداشت محیط، واحدهای صنفی مواد غذایی که مرتکب تخلف شوند یک هفته پلمب خواهند شد که این مجازاتی بازدارنده نیست .
بهمن حسن بیگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم چگونه از سلامت تهیه مواد غذایی در رستوران ها و اغذیه فروشی ها اطمینان حاصل کنند ؟ افزود: مردم همانند کارشناسان دستگاههای نظارتی نمی توانند از آشپزخانه های تهیه مواد غذایی رستوران ها و اغذیه فروشی ها اطمینان کسب کنند و با توجه به اعتمادی که واحد صنفی ایجاد می کند می توانند با خیال راحت مواد غذایی خود را از این گونه مراکز تهیه کنند.
وی گفت: ما در گشت های مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران به اتفاق کارشناسان دامپزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی از این واحدهای صنفی بطور کامل بازدید می کنیم اما بسیاری از این واحدها بهداشت محیط را رعایت نمی کنند و عرضه مواد غذایی شان هم غیربهداشتی است که این موجب دلواپسی مردم می شود .
حسن بیگی افزود: همین که مردم قادر نیستند به آشپزخانه های این رستوران ها دسترسی پیدا کنند وظیفه دستگاه های نظارتی را دو چندان می کند و ما باید با متخلفان حوزه مواد غذایی برخورد قاطع تری داشته باشیم و حتما باید واحدهای متخلفی که به تذکرات بی توجهند تعطیل شوند.
این قاضی تعزیرات گفت: البته بعد از نظر کارشناسان بهداشت محیط ، ما برخی رستوران ها و اغذیه فروشی ها را به مدت یک هفته پلمب می کنیم اما این مجازات بازدارنده نیست و تعزیرات در این خصوص اختیاری ندارد و فقط می تواند متخلف را به پرداخت جریمه محکوم کند.
حسن بیگی از مسئولان ذیربط خواست درخصوص بازنگری و بروز کردن این قانون تلاش کنند تا شاهد اشد مجازات متخلفان باشیم.
در همین ارتباط کارشناس بهداشت محیط هم در مصاحبه با خبرنگار ما درباره علت وجود برخی رستوران ها و اغذیه فروشی های متخلف گفت: برخی از این مراکز پیش از مراجعه به مراکز بهداشت فعالیت خود را آغاز می کنند در حالیکه اگر روند کار صحیح باشد باید ابتدا متقاضیان تاسیس واحدهای تهیه و توزیع موادغذایی به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
خانم عدلی افزود: سپس این افراد به اصناف معرفی می شوند و آن جا آموزش هایی را فرا می گیرند و در مرحله بعدی به اتحادیه ها مراجعه می کنند و در آنجا نیز آموزشهایی داده می شود.
این کارشناس بهداشت محیط در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم چگونه از سلامت رستورانها و اغذیه فروشی ها اطمینان کسب کنند گفت : رستورانهایی که مجوزهای لازم را دریافت کرده باشند نشان سیب سلامت را دریافت می کنند که بزودی در سامانه ی سیب این رستورانها قرار می گیرد .