وبگردی؛
عاداتی که به قلب آسیب می رسانند
شماری از فعالیت های انسانی که تبدیل به عادت می شوند تاثیر منفی روی سلامتی قلب می گذارند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ همه ما می دانیم که رژیم غذایی سالم و تمرین فیزیکی منظم از عادت های مهم و مفید برای سلامتی قلب هستند. با وجود این، آیا همه افراد می دانند که بعضی از عادت های نامناسب مرسوم تمام تلاش های انجام گرفته در جهت سلامتی قلب را به خطر می اندازند. دکتر کوین آر کمپل، متخصص الکتروفیزیولوژی قلب در مرکز قلب و عروق کارولینای شمالی می گوید: «شماری از فعالیت های انسانی که تبدیل به عادت می شوند تاثیر منفی روی سلامتی قلب می گذارند.» با توجه به تاثیر منفی بعضی از عادت ها روی سلامت قلب در ادامه به عادت هایی اشاره می کنیم که باعث آسیب به سلامتی قلب می شوند.
نشستن در تمام طول روز
براساس نتایج تحقیقی که در ژانویه 2014 در مجله گردش خون: نارسایی قلبی (Circulation: Heart Fatlure) انجمن قلب آمریکا به چاپ رسید می توان گفت که احتمال ابتلا به نارسایی قلبی در افراد کم تحرک و افرادی که در طول روز 5 ساعت یا بیشتر می نشینند در مقایسه با افرادی که سبک زندگی فعال تری دارند 2 برابر بیشتر است. اگر شغل شما طوری است که مجبور به نشستن هستید توصیه می شود که هر یک ساعت از جای خود برخیزید و پنج دقیقه پیاده روی کنید.
براساس نتایج محققان دانشگاه ایندیانا که در اوت 2014 در مجله طب و علم در ورزش و تمرین (Medicine & Science in Sports & Exercise) به چاپ رسید می توان گفت که گنجاندن همین فعالیت کوچک (پیاده روی 5 دقیقه ای در هر ساعت) در زندگی روزمره باعث انعطاف پذیر ماندن عروق و جریان خون مناسب می شود و قلب را از تاثیرهای منفی کم تحرکی مصون می دارد.
نوشیدن الکل
نوشیدن الکل می تواند باعث افزایش فشار خون، سکته مغزی و چاقی شود که همه این موارد خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهند. انجمن قلب آمریکا گزارش می دهد که نوشیدن الکل باعث اختلال ریتم طبیعی قلب می شود و نارسایی قلب را به بار می آورد. به طور کلی، توصیه می شود که از خوردن مشروبات الکلی خودداری کنید.
استرس بسیار زیاد
استرس باعث تحریک بدن در ترشح آدرنالین می شود و همین ترشح آدرنالین عملکردهای بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. برای مثال، ضربان قلب افزایش می یابد و فشار خون نیز بالا می رود. دکتر کمپل می گوید که استرس زیاد به مرور باعث آسیب به رگ های خونی قلب می شود و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
به پیشنهاد انجمن قلب آمریکا برای کاهش اثرات مضر استرس می توان موارد زیر را به کار برد: یک راه رهایی از استرس بیابید. برای مثال با یک دوست قابل اعتماد یا یکی از اعضای خانواده در مورد احساس های خود صحبت کنید. تمرین کنید. با شرکت در یک فعالیت فیزیکی می توانید تنش ذهنی خود را تسکین دهید. سعی کنید که در اکثر روزهای هفته به مدت 30 دقیقه تمرین فیزیکی انجام دهید. برای روز خود برنامه ریزی کنید. سعی کنید که وظایف و برنامه های روزانه خود را از پیش اولویت بندی نکنید تا برای انجام آن ها هیچ عجله ای نداشته باشید.
عدم استفاده از نخ دندان
استفاده از نخ دندان به تنها برای دندان های شما بلکه برای قلب نیز مفید است. در ماه مه 2014 در مجله تحقیقات پیرادندانپزشکی (Periodontal Research) تحقیقی که به چاپ رسید که براساس نتایج آن افراد مبتلا به بیماری کرونری قلب که از نخ دندان استفاده می کردند در مقایسه با دیگر افراد مبتلا به بیماری کرونری قلب که از نخ دندان استفاده نمی کردند، مشکلات قلبی و عروقی کمتری را تجربه کردند.
دکتر کمپل می گوید که نتایج بعضی از تحقیق ها، من جمله تحقیق چاپ شده در شماره ژوییه 2013 مجله نقدهای تحقیقات علمی بین المللی (International Scholary Resarch Notices) نشان دادند که یک باکتری مرتبط با بیماری لثه باعث التهاب در بدن می شود و این التهاب با خطر ابتلا به بیماری قلبی در ارتباط است.
مصرف بیش از حد نمک
دکتر کمپل می گوید که سدیم زیادی باعث افزایش فشار خون و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی می شود. عدم استفاده از نمک دان کار چندان سختی نیست، اما با سدیم های پنهان شده در بعضی از غذاها چه کار باید کرد. موسسه ملی قلب، ریه و خون در آمریکا گزارش داده است که غذاهای فراوری شده (شامل سبزی ها و سوپ های کنسروی، شامل کنسرو گوشت، شام های یخ زده، چیپس و دیگر اسنک های نمک دار) مهم ترین غذاهای نمک داری هستند که آمریکایی ها مصرف می کنند. قبل از خرید هر محصولی به برچسب آن نگاه کنید تا از میزان سدیم آن اطمینان حاصل کنید. به پیشنهاد موسسه ملی قلب، ریه و خون آمریکا سعی کنید که در طول روز میزان جذب سدیم شما کمتر از 1,500 میلی گرم باشد.
خواب ناکافی
قلب یک انسان در طول روز همواره در حال کار کردن است و اگر یک انسان خواب کافی نداشته باشد سیستم قلبی و عروقی او نیز به اندازه مورد نیاز استراحت نخواهدکرد.
در مرحله اول خواب، ضربان قلب و فشار خون شما افت پیدا می کنند و در مرحله دوم خواب ضربان قلب و فشار خون شما در واکنش به رویاهای شما بالا و پایین می روند. به عقیده موسسه ملی قلب، ریه و خون آمریکا این تغییراتی که در طول خواب شبانه رخ می دهند باعث تقویت سلامتی قلبی و عروقی می شوند.
دکتر کمپل می گوید که محرومیت مزمن از خواب شبانه به مانند موقعیت های پراسترس باعث افزایش سطوح کورتیزول و آدرنالین می شود. دکتر کمپل پیشنهاد می کند که بزرگ ترها در طول شب 7 تا 8 ساعت و نوجوانان و جوانان 9 تا 10 ساعت بخوابند.
منبع: ماهنامه مطب