استحصال بیش از 20 هزار تن گوشت در استان مرکزی
در 4 ماهه نخست امسال بیش از 20 هزار تن گوشت از کشتارگاه های دام و طیور استان مرکزی استحصال شد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از اراک ؛ رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: بیش از 20 هزار تن گوشت سفید و قرمز در 4 ماهه نخست سال 96 از کشتارگاه های دام و طیور استان مرکزی استحصال شد.
دکتر سیروس سلمان نژاد با اشاره به کشتار 65 هزار و 812 راس دام سبک و سنگین با نظارت این اداره کل افزود: 3 هزار و 210 تن گوشت در چهار ماه گذشته از کشتارگاه های دام استان استحصال که مقدار 343 راس دام سبک و سنگین به دلیل وجود برخی بیماری های انگلی و لاغری دام ضبط و معدوم سازی شده است.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی به کشتار 7 میلیون و 603 هزار قطعه طیور اشاره کرد و ادامه داد: از این تعداد طیور کشتار شده مقدار 17 هزار و 766 تن گوشت مرغ استحصال شده که تعداد 106 هزار و 349 قطعه طیور غیر قابل مصرف تشخیص و توسط بازرسان این اداره کل ضبط و معدوم سازی شده است.
وی اظهار کرد: در 4 ماهه سال 96 تعداد 25 هزار و 917 مورد بازرسی، از واحدهای تولید، نگهداری و عرضه محصولات دامی استان انجام و تعداد هزار و 37 مورد نمونه برداری از این فرآورده ها انجام که مقدار 102 هزار و 619 کیلو گرم فرآورده های خام دامی از این واحدها ضبط و معدوم و تعداد 98 واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شده است.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: در راستای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، این اداره کل با فعال سازی پیش سردکن کشتارگاه های دام استان و نگهداری لاشه های استحصالی به مدت 24 ساعت در پیش سردکن و آموزش بهداشتی و تشدید نظارت بر کشتارگاه ها و مراکز عرضه گوشت قرمز و برخورد قضایی با کشتار غیر مجاز، در راستای تامین و ارتقاء سلامت گوشت مصرفی شهرمندان محترم صورت گرفت.
وی گفت: به منظور اجرای دستورالعمل آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی ماده 19، تعداد 5 جلسه کمیته اجرایی در استان با هدف اعمال بهتر نظارت های بهداشتی در واحدهای تحت نظارت و قطع ارتباط مالی بین مسئولین فنی و کارفرمایان برگزار شد که منجر به انعقاد 16 مورد قرارداد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: جهت ارتقاء سطح بهداشتی واحدهای تولید، فرآوری و عرضه فرآورده های خام دامی و سلامت مصرف کنندگان این اداره کل اقدام به اجرای طرح ارزیابی بهداشتی – دامپزشکی و درجه بندی واحدهای تحت نظارت( قصابی، مرغ فروشی، مراکز طبخ غذا و ...) نموده است.