پخش زنده
امروز: -
روستای اردیموسی مرکز بخش سبلان در 12 کیلومتری شمالغرب شهر اردبیل و در هفت کیلومتری سرعین واقع شده است. این روستا در دره ای سرسبز از دامنه های سبلان و در مسیر جاده ارجستان به سرعین قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به دنبال تبدیل سرعین به شهرستان، در سال 1389 روستای اردیموسی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و اجتماعی خود به عنوان مرکز بخش تازه تاسیس سبلان انتخاب شد. از آن زمان تا به امروز ، تبدیل روستا به شهر از مهمترین خواسته های اهالی است.
شغل اصلی اهالی اردیموسی کشاورزی و دامداری است و باغات میوه هم به صورت پراکنده در اطراف روستا ایجاد شده است. برابر اسناد تاریخ معاصر، اردیموسی اولین روستا در شهرستان سرعین است که صاحب مدرسه شده است و در گذشته سرعین قصبه ای از دهستان اردیموسی به شمار می رفته است.
ظرفیت های گردشگری
به گفته آقایی رئیس شورای اسلامی اردیموسی این روستا بالغ بر یک هزار و 800 هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد که از این میزان 600 هکتار مربوط به مراتع منابع طبیعی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی افزود: از ویژگیهای جالب توجه مراتع اطراف روستای اردیموسی رویش برخی گونه های گیاهان دارویی و درختان جنگلی و وحشی در این مراتع است که از جمله آنها می توان به درختان آلوچه و زالزالک اشاره کرد.
رئیس شورای اسلامی اردیموسی با خاطرنشان کردن نزدیکی دره سرسبز اردیموسی به شهر توریستی سرعین و مرکز استان ، طبیعت پردرخت و چشم اندازهای زیبا و طبیعی منطقه از تلاش اهالی برای رواج گردشگری طبیعت محور در منطقه خبر داد و گفت: یک استخر آبمعدنی طبیعی با دمای ولرم معروف به «جن آقا» هم در روستا وجود دارد که معمولا خود اهالی از آن برای آب تنی در ماههای گرم سال استفاده می کنند و معتقدند برای بیمارهای پوستی ، مفاصلی و روماتیسم مفید است.
توسعه امکانات روستا
بخشدار اردیموسی جمعیت ثابت این روستا را حدود یکهزار نفر اعلام کرد و گفت: در مناسبت های ملی و مذهبی یا تعطیلات تابستانی که اهالی مهاجرت کرده به صورت موقت به روستا بازمی گردند ، جمعیت اردیموسی تا دو هزار و 500 نفر افزایش می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بهروز بابانژاد با بیان اینکه در سالهای اخیر جمعیت روستای اردیموسی رو به افزایش است افزود: در چند سال گذشته ساخت و ساز و نوسازی بافت روستا و به ویژه احداث خانه های ویلایی توسط اهالی مقیم تهران در روستا افزایش یافته است.
وی درباره روند اجرای بهسازی بافت اردیموسی به عنوان مرکز بخش سبلان گفت: برابر نقشه بازنگری شده طرح هادی در سال 95 ، محدوده روستای اردیموسی 50 هکتار تعیین شده است و تاکنون از محل اعتبارات طرح هادی ، بالغ بر یک هزار متر مربع خیابان آسفالته ، 800 متر مربع پیاده روسازی و500 متر جدولگذاری در این روستا به اجرا درآمده است و این روند ادامه خواهد یافت.
بخشدار سبلان با خاطرنشان کردن مشارکت مناسب اهالی اردیموسی در بازگشایی معابر و اجرای طرح هادی ، واگذاری داوطلبانه زمین مورد نیاز برای احداث سالن ورزشی، ساختمان دولت و نمایندگی های ادارات گفت: تبدیل این روستا به شهر اصلی ترین خواسته اهالی است که طرح توجیهی آن تدوین و به شهر به وزارت کشور ارسال شده است.
وی هدر رفتن آب های جاری در منطقه ، لایروبی انهار موجود و ضرورت ایجاد شبکه آبیاری مدرن را از دیگر خواسته های مهم کشاورزان منطقه اعلام کرد.
قابلیت مدرن سازی آبیاری اراضی
محمد ابراهیم محمدی مدیر جهاد کشاورزی سرعین با بیان اینکه 27 روستای این شهرستان از جمله اردیموسی قابلیت توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار از جمله آبیاری قطره ای و تیب و کلاسیک متحرک و نیمه متحرک را دارند افزود: برای مجهز کردن اراضی کشاورزی به انواع سیستم های آبیاری تحت فشار دولت 85 درصد از هزینه ها را به صورت یارانه ای به متقاضیان پرداخت می کند.
به گزارس خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی، محمدی با یادآوری اینکه زارعان فقط با پرداخت 15 درصد هزینه می توانند اقدام به این کار کنند اضافه کرد: میزان یارانه برای آبیاری بارانی به ازای هر هکتار 70 میلیون ریال ، قطره ای 50 میلیون ریال ، آبیاری تیب 50 میلیون ریال و آبیاری کم فشار 32 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
او تشریح کرد: اگر کشاورزان در قالب تشکل های تعاونی اقدام به تجهیز اراضی خود به آبیاری بارانی کنند به صورت آسان می توانند در کمترین زمان ممکن از یارانه 85 درصدی دولت بهره مند شوند.
-----------------------------
گزارش: یاشار پورمجید