سیدحسن طباطبایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره عملیات بازسازی ورزشگاه آزادی گفت: تقریبا حدود یک ماه است که کار عملیات بهسازی، سبک سازی و مقاوم سازی ورزشگاه صد هزار نفری آزادی را در سه قسمت ۳۴، ۳۵ و ۳۶ طبقه دوم آغاز کرده ایم.
وی افزود: برای بازسازی آزادی کار مطالعاتی بسیار خوبی انجام شد و از خبرهترین اساتید این فن استفاده کردیم، چون آزادی یکی از سازه هایی است که به مطالعه بسیار دقیق نیاز داشت. همه نقاطی که باید بهسازی و مقاوم سازی انجام شود، شناسایی شد و باید کار بازسازی این سازه که نزدیک به ۵۰ سال از عمرش میگذرد را شروع میکردیم.
مدیر مجموعه ورزشی آزادی تهران گفت: نزدیک به یک و نیم متر بالشتکهای بتنی و سازههای پیش ساخته و بتن ریزی که در گذشته روی آن انجام شده بود، در حال جمع آوری است و به سمت قسمتی میرویم که هسته اصلی ورزشگاه و اصطلاحا دال بتنی آن است که این سازه را بسیار سبک میکند. با این کار ورزشگاه تقریبا تا ۵۰ سال دیگر هم قابل استفاده مفید خواهد بود که این موضوع برای ما بسیار مهم است.
وی ادامه داد: وزیر ورزش و مدیرعامل شرکت توسعه کار تیمی بسیار خوبی در بازسازی آزادی انجام داده اند و این کار نتیجه همدلی و هماهنگی ارکان مختلف وزارت ورزش و شرکت توسعه است. سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور در این بخش کمک زیادی کرد. امیدواریم در ادامه عملیات عمرانی بتوانیم از اعتبارات دولتی برای این کار استفاده کنیم و بتوانیم شرایطی بسیار خوب برای ورزشگاهی که یکی از بهترینهای دنیا است، فراهم کنیم.
طباطبایی با بیان اینکه سالها بحث بازسازی ورزشگاه آزادی مطرح بود، اما عملیاتی نمیشد، گفت: به علت حجم کار و کمبود اعتبارات این کار در مقاطع مختلف عملیاتی نشد، اما اکنون این اتفاق رخ داده است تا به سمت یک ورزشگاه مطمئن و زیبا برای ایران پیش برویم.
وی برآورد کلی هزینههای سازه آزادی را چنین پیش بینی کرد: بازسازی و بهسازی ورزشگاه آزادی چیزی حدود ۶۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است که براساس آن طرحی آماده کردیم که در آن ۱۶۰ میلیارد تومان برای ورزشگاه آزادی اعتبار در نظر گرفته شده است. برای قسمتهای ۳۵ و ۳۶ طبقه دوم ورزشگاه قرارداد هفت میلیارد تومانی بسته شده است که امیدواریم بتوانیم برای این فاز از کار، اعتبارات لازم را جذب کنیم.
مدیر مجموعه آزادی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر مسابقات لیگ و رقابتهای ملی برگزار میشود ترجیح دادیم که ورزشگاه تعطیل نشود و مردم بتوانند از آن استفاده کنند. بنابراین سه بخش از طبقه دوم در حال بازسازی است و در حین بهره برداری از آن کار بهسازی هم انجام میشود. برای بازسازی نمیتوان زمان بندی مناسبی تعیین کرد، اما برای این سه بخش سه ماه زمان بازسازی در نظر گرفته ایم.
وی با اشاره به نشست بخشی از ورزشگاه آزادی گفت: با آزمایش هایی که مشاور مقاوم سازی در شش ماه انجام داد، بارگذاریها و اندازه گیریهای خاص انجام شد و نشست مختصری در بخش هایی از استادیوم مشاهده شد که امیدواریم در این برنامه بازسازی تمام این مشکلات برطرف شود. اکنون با مشاوره مهندسان شرکت توسعه با توجه به فشارهای ثقلی هیچگونه خطری ورزشگاه را در مواقع زلزله تهدید نمیکند. با این حال ما پیش بینی مشکلات را میکنیم.
طباطبایی در خصوص بازسازی بخشهای دیگر ورزشگاه آزادی هم افزود: براساس استانداردهایی که داریم، سرویسهای بهداشتی ساخته شده است، اما نیاز به این داریم که این سرویسها در آینده افزایش یابند، ضمن آنکه بحث استقرار بوفهها هم وجود دارد. در تعطیلات امسال لیگ، بازسازی اساسی در بحث بوفهها انجام شد و در آیندهای نزدیک موارد دیگری که نیاز به استانداردسازی و بین المللی شدن وجود داشته انجام میشود.