رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، مفاسد اخلاقی اجتماعی از مهمترین آسیبهای اجتماعی هستند و تاکید مسئولان نیز برای مهار و کنترل این اسیب هاست.
محسنی بندپی افزود: آسیبهای اجتماعی با توجه به پیچیدگی و تغییری که در سبک زندگی بوجود آمده با گسترش فضای مجازی و رشد سریع فناوری باعث شده که یک نگاه علمی کارشناسی را برای مقابله، کنترل و پیشگیری از این آسیبها مدنظر داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و مفاسد اخلاقی - اجتماعی از مهمترین آسیبهای اجتماعی هستند گفت: مهار و کنترل این آسیبها در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است.
محسنی بندپی ادامه داد: مسئله آسیبهای اجتماعی باید مد نظر قرار بگیرد بنابراین ما در سازمان بهزیستی تلاش کردیم همین راهبردها را محور کار خود قرار دهیم و با بهره گیری و بهره مندی از نقطه نظرات علمی و سیاستهای دولت برای مقابله با این آسیبها از نقطه نظرات کارشناسی بهرهمند شویم.
وی گفت: سه راهبرد را در این خصوص مدنظر قرار دادیم که نخستین آن پیشگیری از بروز و شیوع آسیبهای اجتماعی و معلولیتها بوده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ما در سازمان بهزیستی توسعه غربالگری را برای کاهش ناشنوایی سنجی و تنبلی چشم در دستور کار قرار دادیم افزود: با اجباری شدن طرح غربالگری ژنتیک پیش از ازدواج در تمام کشور از تولد ۲۵ تا ۳۰ هزار کودک معلول جلوگیری شد که از راهبردهای اصلی سازمان بهزیستی است.
وی گفت: در بحث اعتیاد نیز بر اساس نظرسنجی که انجام دادیم بیش از ۹۰ درصد معتقدند که یکی از جدیترین آسیبهای اجتماعی اعتیاد است.
محسنی بندپی با بیان اینکه در این خصوص اقدامات رسانهای و فرهنگی را در دستور کار قرار دادیم افزود: با استقرار ۵ هزار تیم اجتماع محور در ۵ هزار محلهای که دارای ریسک بالا بودند، اقدام به پذیرش و جمع آوری معتادان متجاهر و ارایه الگوی دادگاه درمان مدار با تعامل دستگاه قضایی کردیم که از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش و مقابله با اعتیاد است.
وی گفت: در بحث طلاق نیز که یکی از عوامل خانمان برانداز است و بنیاد خانواده را مورد لرزش و ناپایداری قرار میدهد توجه ما به دو طرح عظیم اجتماع محور است.
محسنی بندپی افزود: یکی طرح "نماد" که در واقع نظام مراقبتهای اجتماعی از دانش آموزان است و با ائتلاف و همکاری ۹ نهاد که در جهت توانمندی و افزایش مهارتهای زندگی و اجتماع پذیر دانش آموزان است در حال اجراست.
وی ادامه داد: دیگری طرح "ماد" است که طرح مشارکت اجتماعی دانش آموزان به منظور حساس سازی و آگاه سازی آنها در برابر آسیبهای اجتماعی است که در دستور کار سازمان بهزیستی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه توسعه کمی و کیفی اورژانس اجتماعی برای مشاوره و پیشگیری از بحرانهای اجتماعی و خانوادگی، یکی دیگر از اقدامات سازمان است گفت: سعی داریم با استقرار ۱۵۰ اورژانس اجتماعی و بکارگیری ۱۵۰۰ مددکار و روانشناس شرایط مهار آسیبهای اجتماعی را فراهم کنیم و نسبت به کنترل آسیبهای اجتماعی اقدامات همه جانبهای را داشته باشیم.
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در جهت حمایت از معلولان اشاره کرد و افزود: در دو سه سال اخیر برای ۴۸ هزار معلول شغل ایجاد شده و با همکاری بنیاد مستضعفان و وزارت کار در صدد هستیم همه خانوادههای دارای دو معلول به بالا صاحب مسکن شوند.
محسنی بندپی به افزایش مستمری سه و چهار دهم درصدی مددجویان طی دو سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰ هزار مددجو در جشنواره قرآنی شرکت کرده اند و در دو سال اخیر بهزیستی بطور متوالی میزبان مسابقات قرآنی نابینایان جهان اسلام بوده است.
وی افزود: سازمان بهزیستی همواره تلاش کرده از سیاستهای دولت تدبیر و امید و وزیر کار برای مقابله با آسیب های اجتماعی بهره ببرد و از ظرفیتهای جامعه بویژه خیران و نیکوکاران نیز استفاده میکند.