به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور امروز در همایش بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در کرمان به مولفههای ورود افراد به چرخه مواد مخدر اشاره و بیان کرد: تفریح، جلب توجه، ناآگاهی از مهارت حل مساله و کنجکاوی از جمله علل ورود افراد به حوزه جرم است.
صرامی تاکید کرد: اختلال در ساختارهای اقتصادی از جمله فقر، اختلال در سیستمهای اجتماعی و در خرده سیستم فرهنگی، پیش ساختارها را برای زمینه اعتیاد ایجاد میکند و در کنار آن در دسترس بودن مواد، ضعف خود کنترلی و پائین بودن مهارت نه گفتن دامنه آسیبها را افزایش میدهد.
مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه یکی از مشکلات ما نگاههای سیاسی و امنیتی به مساله اعتیاد در گذشته بوده است گفت: موضوع اعتیاد را برخیها ساده سازی میکنند و در این رابطه باید گفت که نگاه تک بعدی ما را با مشکل مواجه کرده است.
وی با تاکید بر اصل پیشگیری اولیه در مبارزه با مواد مخدر گفت: در این زمینه نهادهای فرهنگی و آموزشی باید با جدیت وارد شوند.
در این همایش استاندار کرمان هم از آمادگی استان برای اجرای طرح جامع، نوین، واقعی و تاثیرگذار برای مبارزه با مواد مخدر خبر داد و افزود: آمارهای نگران کننده در حوزه مواد مخدر واقعیت دارد و در این بین مواد صنعتی نگرانیها را افزایش میدهد.
رئیس شورای تامین استان کرمان با تاکید بر اینکه موقعیت جغرافیایی نیز موضوع مواد مخدر را به کشور و استان کرمان تحمیل کرده ادامه داد: اصحاب رسانه باید حساسیت خانوادهها را افزایش داده و اطلاع رسانی لازم را به افراد ارائه کنند و همه مردم و مسئولان باید همکاری کنند تا مبارزه جدی و قاطع با مواد مخدر انجام شود.
رزم حسینی با تاکید بر اینکه کرمان از استانهای هدف در حوزه کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد است افزود: از یک سال و نیم قبل طرح نجات محله در دو محله شهر کرمان برای درمان و پیشگیری از اعتیاد با همکاری مردم در حال اجراست و استان این آمادگی را دارد چنانچه طرح قابل اجرایی وجود داشته باشد همکاری لازم را با نهادهای مربوط داشته باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هم با اشاره به تلاشهای نیروی انتظامی در مبارزه با این پدیده شوم گفت: کشف مواد مخدر پارسال ۱۳ درصد و در سه ماهه اول امسال ۴۷ درصد افزایش داشته است.
حسین چناریان با اشاره به آسیب مواد توهم زا، صنعتی و روانگردانها بیان کرد: با وجود تلاشهای فراوان در این زمینه همچنان شیوع و هم عرضه و مصرف مواد رو به افزایش است که این یک بحران جدی است..
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان تاکید کرد: گستره مواد مخدر به فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نیز کشیده شده و باید همه نسبت به این موضوع حساس شوند و تشکلهای مردمی میتواند در این زمینه نقش موثری ایفا کند.
چناریان گفت: با تلاشهای صورت گرفته در زمینه مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در دو سال پیاپی در کشور جزو استانهای برتر بوده است.