پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه اصفهان در پژوهش آزمایشگاهی، نانوحسگری زیستی با قابلیت شناسایی سرطان پستان در مراحل ابتدایی بیماری و بدون نیاز به برداشت بافت از بدن ساختند.
سید عبدالله نوربخش رضایی، تشخیص سریع سرطان پستان را به عنوان شایع ترین سرطان بانوان از اهمیت بالایی برخوردار دانست و افزود : در بیشتر روشهای موجود برای تشخیص سرطان پستان نیاز به برداشت بافت از بدن بیمار است که جزو روشهای تهاجمی محسوب می شود وتشخیص زودهنگام آن در درمان بسیار موثر است.
این پژوهشگر نانویی افزود: در این پژوهش آزمایشگاهی،آپتاحسگر الکتروشیمیایی بسیار حساس با هدف امکان تشخیص زودهنگام افراد سالم از بیماران مبتلا به سرطان پستان با بهکارگیری نانوکامپوزیت گرافن اکسید احیا شده طراحی و ساخته شده است.
وی حساسیت بالا، توانایی اندازهگیری HER2 در مقادیر بسیار کم و محدودهی وسیع اندازهگیری از جمله مزایای این آپتاحسگر بیان کرد و گفت : همچنین انتخابگری بسیار بالا، اختصاصی بودن پاسخ آپتاحسگر، قابلیت اندازهگیری HER2 در سرم خون بدون نیاز به مراحل خالصسازی، کارکرد در pH های فیزیولوژیک و دمای محیط از دیگر ویژگیهای این آپتاحسگر است.
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان افزود : بنابراین این حسگر میتواند به عنوان ابزاری مناسب برای تشخیص افراد سالم از بیمار در همان مراحل اولیه بیمار بکار رود و به پزشکان در معالجه این بیماری کمک کند.
نوربخش رضایی افزود : همچنین در این طرح پژوهشی از آزمون های مختلف میکروسکوپی، اسپکتروسکوپی و الکتروشیمیایی از جمله روشهای ولتامتری چرخهای، ولتامتری پالس تفاضلی و امپدانس الکتروشیمیایی استفاده شده است.
نتایج این پژوهش حاصل تلاش سید عبدالله نوربخش رضایی عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، آرزو طبسی دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی نانو فناوری و انسیه شریفی شیمی تجزیه این دانشگاه در مجلهی Biosensors and Bioelectronic منتشر شده است.