قطر نقش عربستان در حملات 11 سپتامبر را افشا کرد
سفیر قطر در واشنگتن نقش اتباع و دیپلمات های عربستان را در حادثه 11 سپتامبر افشا کرد.
شیخ مشعل بن حمد آل ثانی سفیر قطر در واشنگتن در حاشیه دیدار با سناتور جان کورنین در گفتگو با فارن پالیسی گفت: اتباع و دیپلمات های عربستان در حادثه 11 سپتامبر نقش مستقیم داشته اند من از همه خبرنگاران درخواست میکنم از سازمان سیا بخواهند که فهرست شهروندان سعودی را که در 5 سال گذشته با گذرنامه سیاسی عربستان وارد آمریکا شده و هویت تروریستی آنها برای سازمان سیا قطعی شده، افشاء نماید.
شیخ مشعل در ادامه افشاء گری های خود در مورد نقش سفارت عربستان سعودی در حادثه تروریستی 11 سپتامبر افزود: عربستان تفکر افراطی را در بین کشور های عربی رهبری می کند و با تروریست خواندن قطر و گروه های اسلامی دیگر، سعی دارد نقش وهابیت و دلارهای سعودی را در تروریسم کم اهمیت جلوه دهد.
سفیر قطر در واشنگتن افزود: ریاض با تروریست خواندن قطر سعی دارد افکار عمومی آمریکا را منحرف و جاستا را کم رنگ کند. قانون «جاستا»، تحت عنوان «اجرای عدالت در برابر حامیان تروریسم» مصوبه کنگره آمریکا به بازماندگان و خانوادههای قربانیان عملیات تروریستی 11 سپتامبر 2001 حق قانونی می دهد که از دولت سعودی غرامت دریافت کنند.
به نظر می رسد یکی از پیامدهای تنش در روابط دوحه- ریاض افشاگری دو طرف از نقش یکدیگر در ترویج تروریسم تکفیری وحملات تروریستی در سراسر جهان از جمله حملات تروریستی 11 سپتامبر است و حالا یک مقام رسمی قطر برای اولین بار نقش سعودی ها را در این حملات افشا می کند هر چند مقام های امریکایی در حال حاضر با دلارهای نفتی که از عربستان دریافت می کنند این پرونده را مسکوت نگه داشته اند اما بعید به نظر می رسد این پرونده در زمان مناسب به جریان نیفتد. چرا که علی رغم سرپوش دولت امریکا بر این پرونده، مقام های امریکایی به خوبی می دانند که در زمان حاضر مهمترین تهدید علیه غرب ناشی از تروریسم افراط گرایی تکفیری است که از آموزه های فرقه جعلی وهابیت در مدارس سعودی در سراسر جهان تولید می شود و هیچ اشتراکی میان ارزش های مورد نظر آنان با تکفیری ها وجود ندارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا پیش از شرکت در اجلاس 20 در هامبورگ، در دیدار از ورشو پایتخت لهستان با اشاره به تهدیدهایی که غرب را امروزه تهدید می کند گفت ما با طرز فکر ظالمانه دیگری روبرو هستیم که می کوشد تروریسم و افراطی گری را به سراسر دنیا صادر کند. آمریکا و اروپا، یکی پس از دیگری با حملات تروریستی روبرو شده اند. ما باید این رویه را متوقف کنیم. او می گوید ما همواره از شهروندان جدیدی که ارزش های مشترک با ما دارند استقبال می کنیم، اما مرزهایمان همواره به روی هر گونه تروریسم و افراطی گری بسته است. ما نمی توانیم کسانی را بپذیریم که ارزش های ما را رد می کنند و نفرت را دستاویزی برای توجیه خشونت علیه بی گناهان قرار می دهند. اما او نگفت اگر در گفتار خود صادق است چرا به خاطر دلارهای نفتی نقش عربستان را در گسترش این پدیده نادیده می گیرد؟ او نگفت کدام یک از ارزش های مورد نظر امریکا در عربستان جاری وساری است که او سعودی ها را علی رغم دست داشتن در حملات 11 سپتامبر به عنوان متحد خود برگزیریده است؟ ممنوعیت رانندگی زنان، مباح دانستن ریختن خون هر کس که مانند وهابی ها نمی اندیشد، حکومت دیکتارتوری و و قبیله ای یک خاندان و دهها مثال از این دست آیا با ارزش هایی که دولت امریکا از آنها سخن می گوید همسان است؟
البته این سرپوش گذاشتن بر نقش عربستان در اشاعه تروریسم فقط منحصر به امریکا نیست حالا انگلیس هم گزارشی را که به دستور دیوید کامرون نخست وزیر وقت این کشور در باره نقش عربستان در ترویج افراط گرایی در انگلیس تهیه شده است مخفی نگه می دارد.
علی رغم این مخفی کاری ها اندیشکده «انجمن هِنری جکسون» هم روز چهارشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد: «ارتباطی روشن و رو به رشد» میان افراط گرایان اسلام گرا و ثروت عربستان» وجود دارد.
روزنامه ایندیپندنت روز جمعه نوشت ترزا می نخست وزیر انگلیس قصد دارد درخواست قطع شدن تامین مالی فعالیت های تروریستی را به مهم ترین هدف مذاکرات خود در نشست گروه بیست تبدیل کند و این در حالی است که وی مانع انتشار گزارشی در این باره می شود که بررسی می کند آیا عربستان سعودی -متحد نزدیک لندن- به تامین مالی تروریسم می پردازد؟
شاید غرب تصور می کند با اجرای برنامه 2030 توسط محمدبن سلمان می تواند جامعه افراط گرای عربستان را متحول سازد اما غافل است که بدون پایان دادن به فرقه جعلی وهابیت که مورد تائید هیچ یک از مذاهب اهل تسنن هم نیست و بستن مدارس آموزش این آیین در سراسر جهان، تغییر این جامعه غیر ممکن است و شاید پرونده دست داشتن عربستان در 11 سپتامبر برای چنین روزهایی نگه داشته شده است.
------------------------
رضا محمدمراد