مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران:
معاینه حدود 300 هزار نفر در سال گذشته
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از معاینه 299 هزار و 465 نفر درمراکز پزشکی قانونی استان در سال گذشته خبر داد و گفت: این تعداد معاینات در مقایسه با سال 94 حدود 5 درصد افزایش یافته و 15 درصد معاینات کل کشور است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مسعود قادی پاشا در سی و چهارمین همایش فصلی مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور که به میزبانی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران برگزار شد افزود: استان تهران 18 مرکز پزشکی قانونی دارد که 9 مرکز درسطح شهر تهران وبقیه در شهرستان های استان فعالیت می کنند.
وی گفت: مرکز تشخیصی و آزمایشگاهی کهریزک رتبه نخست خاورمیانه را دارد و مرکز تخصصی معاینه اجساد ، آزمایشگاه ، سرولوژی و دی ان ای است .
وی درباره آمارهای عملکرد اداره کل پزشکی قانونی استان تهران گفت: در سال گذشته 12 هزار و 259 جسد در مراکز پزشکی قانونی تهران معاینه شد که 9 درصد افزایش داشت.
قادی پاشا گفت: 7 هزار و 100 پرونده نیز در کمیسیون های پزشکی این اداره کل بررسی شد که درمقایسه با سال 94 حدود 80درصد افزایش یافته است.
وی گفت : سال گذشته 99 هزار و 817 نفر به دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که این آمار در مقایسه با سال 94 حدود 1.3 درصد کاهش یافت و تهران در این خصوص رتبه 12 کشور را دارد و رتبه اول کشور در بحث نزاع به استان اردبیل اختصاص دارد.
قادی پاشا درباره آمار حوادث رانندگی سال گذشته هم گفت: 41 هزار و 384 مورد حادثه رانندگی به ما ارجاع شد که در این خصوص رتبه 29 را داریم و رتبه نخست متعلق به استان قم است.
وی افزود: در خصوص فوت ناشی از مصرف مواد مخدر درسال گذشته 755 مورد فوتی داشتیم که درمقایسه با سال پیش از آن 6.3 درصد افزایش یافت و تهران رتبه 4 را دارد و استان های کرمانشاه، لرستان و قم به ترتیب رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند.
وی درزمینه فوت ناشی از تصادفات به جان باختن هزار و 156 نفر درسال گذشته اشاره کرد و گفت: تهران در این خصوص رتبه 31 کشور را دارد.
قادی پاشا درباره آمار خودکشی گفت: 706 نفر به علت خودکشی جان باختند که تهران در این خصوص رتبه 17 را دارد.
مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران در بخش دیگری از سخنانش تجهیز سوله بحران را بسیار ضروری خواند و افزود: این سوله در مواقع بحران خدمات قابل توجهی می تواند ارایه کند اما متاسفانه تاکنون هیچ تجهیزاتی در آن مستقرنشده است.
وی گفت: در خصوص بانک ژنتیک مجرمان قرار شده است که تا پایان امسال از 5 هزار مجرم سابقه دار نمونه گیری شود که کار نمونه گیری از 3 هزار و 800 مجرم به پایان رسیده است.
قادی پاشا کاهش زمان پاسخ دهی پاتولوژی از سه ماه به یک ماه را نیز از دیگر اقدامات این اداره کل عنوان کرد.
وی در خصوص اقدامات این اداره کل در شناسایی شهدا و جانباختگان حادثه حله ، قطار تبریز- مشهد ، حادثه پلاسکو و منا افزود : با وجود کمبود پزشک و پرسنل شبانه روزی فعالیت کردیم تا این اجساد در کوتاهترین زمان ممکن شناسایی شود.
قادی پاشا گفت: ما هم اکنون از کمبود فضای فیزیکی کمیسیون های پزشکی به شدت رنج می بریم و نیاز به راه اندازی مرکز پزشک قانونی برای شهرستان های ملارد ، پردیس و قرچک داریم.
وی گفت: کمبود اعتبار برای خرید مواد مصرفی و نبود اعتبار برای نگهداری مرکز تشخیصی و آزمایشگاهی کهریزک از دیگر مشکلات ماست.