به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس مسئول انجیر جهاد کشاورزی فارس گفت: ۲۴ هزار هکتار انجیرستان دیم در شهرستان استهبان آنرا به بزرگترین انجیرستان دیم دنیا تبدیل کرده است.
زکی پورافزود: سالانه بیش از ۱۰ هزار تن انجیر خشک از این باغها برداشت و به بازارهای صادراتی کشورهای اروپایی، آسیایی و حوزه خلیج فارس صادر میشود.
وی افزود: سالانه از هر هکتار باغهای انجیر ۷۵۰ کیلو گرم انجیر برداشت میشود و این درحالی است که اگر گرده افشانی انجام نشود هیچ محصولی به دست نمیآید.
کارشناس مسئول انجیر جهاد کشاورزی فارس گفت: این روزها با گرم شدن هوا فصل گرده افشانی انجیرآغاز شده است و ۸۰ درصد جمعیت استهبان دست به کار فروش بر و گرده افشانی میشوند تا محصولی سالم و با کیفیت به دست آید.
وی تصریح کرد: در مدت یک ماه گرده افشانی بیش از ۵ بار هردرخت گرده افشانی میشود.
گرده افشانی به وسیله زنبور بلاستوفاگا مهمترین عامل گرده افشانی انجیرستانهای استهبان انجام میشود
با آغاز فصل گرده افشانی این روزها باغداران استهبان مشغول مهمترین بخش تولید انجیر با مرغوبت در باغهای دیم خود هستند.
محلیها به گرده افشانی بر دادن میگویند، چون زنبور گرده افشان انجیر، در میوههای برانجیر در درختان انجیر نر زندگی میکند.
مرتضی زکی پورگفت: این حشرههای کوچک سالانه ۲۷ میلیون دلار برای استهباناتیها ارز آوری دارند.
کارشناس مسئول انجیر جهاد کشاورزی فارس گفت: علاوه بر استهبان ۲۱ هزار هکتار باغ انجیر دیم در شهرستان نی ریز، داراب، کازرون و جهرم وجود دارد که سبب تولید ۳۶ هزار تن انجیر شده است.
۹۶ درصد انجیر ایران در فارس تولید میشود و این استان قطب صادرات انجیر ایران است.