تولید پابندهای الکترونیک با فناوری داخلی
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه: پابندهای الکترونیکی با استفاده از فناوری داخلی تولید شده است.
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره آخرین جزئیات اجرا شدن طرح پابندهای الکترونیکی افزود: حدود یک سال و نیم پیش مرکز فناوری و اطلاعات قوه قضائیه با همکاری سازمان زندان ها و دادگستری استان تهران این طرح را مورد مطالعه قرار داد.
وی گفت: تلاش ما این است که با استفاده از پابندهای الکترونیکی بتوانیم زندانیانی که صلاحیت دارند و جرایم تعزیری آنها از درجه 5 تا 8 است تحت نظارت سامانه های الکترونیکی قرار بدهیم.
شهریاری ادامه داد: برای اجرای این طرح مطالعات عمیقی شکل گرفت و در سخت افزار پابند و در حین کار متوجه شدیم مسئله نرم افزار مهمتر از سخت افزار است چرا که ارائه گزارش های گسترده به قضات و مراجع قضایی از نظر زمانی، مکانی، محدوده نظارت و نوع گزارش ها از طریق نرم افزار صورت می گیرد.
معاون اطلاعات و فناوری قوه قضائیه تصریح کرد: سال گذشته مطالعات گسترده و تحقیقات تکمیلی روی نرم افزار انجام شد تا اینکه بالاخره موفق شدیم نرم افزاری تهیه و سرور آن را به داخل کشور منتقل کنیم.
شهریاری گفت: در حال حاضر سازمان زندان ها با مشکلات عدیده ای از جمله سلامت زندانیان، داخل زندان و استانداردهای لازم برای زندانی در محیط زندان مواجه است بنابر این یکی از منافع استفاده از طرح نظارت الکترونیکی همین است که برخی افراد که شاید برای اولین بار مرتکب خطای غیر عمد شده اند و یا به علت مشکلات مالی راهی زندان شده اند می توانیم آنها را به آغوش خانواده برگردانیم.
وی افزود: فردی که تا به حال وارد زندان نشده و با محیط زندان آشنایی ندارد می تواند همچنان در محیط خانواده خودش زندگی کند ضمن اینکه خانواده نیز حامی خود را از دست نخواهد داد.
معاون اطلاعات و فناوری قوه قضائیه با اشاره به چگونگی اجرای طرح پابند الکترونیکی گفت: در حال حاضر آزمایشی 10 نفره این طرح به خوبی اجرا شده و قرار است به زودی در تهران بر روی 300 زندانی اجرا شود.
شهریاری ادامه داد: ما در پایلوت 300 نفره تلاش می کنیم ریسک ها و مشکلات احتمالی پروژه استخراج شود ضمن اینکه منتظریم آیین نامه رسمی هیئت رئیسه قوه قضائیه برای استفاده از پابندها در سراسر کشور ابلاغ شود.
وی درباره شرایط تولید پابندهای الکترونیکی گفت: این پابندها صد در صد بومی تولید شده، سخت افزار آن بومی است البته نرم افزار خریداری و در داخل کشور نصب و راه اندازی شده و ارتباطی با خارج کشور ندارد.
معاون اطلاعات و فناوری قوه قضائیه تاکید کرد: ما در بسترهای امن این سخت افزار را طراحی کرده ایم که هرگز قابل دسترسی نیست.
شهریاری گفت: اگر همکاران قضایی برای اجرای این طرح سرعت لازم را داشته باشند می توانیم ظرف شش ماه آینده نتایج آن را عرضه کنیم تا به صورت سراسری اجرا شود.