به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ علی یزدانی افزود: در برخی نواحی صنعتی از متقاضیان سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی تنها هزینه ایجاد زیرساختها دریافت و به نوعی زمین تقریبا به شکل رایگان واگذار میشود که به طور نمونه در این خصوص باید از ناحیه صنعتی آوج یاد کرد.
وی اظهار داشت: قیمت زمین و حق انتفاع در نواحی صنعتی به شکل اقساط درازمدت از سرمایه گذاران گرفته میشود تا با این کار صنعتگران برای فعالیت در این مکانها نیز راغب شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در نواحی صنعتی اولویت سرمایه گذاران باید با افراد بومی باشد و در این خصوص باید مدیران محلی از جمله فرمانداران بتوانند نظر افراد منطقه و شهرستان را برای سرمایهگذاری جلب کنند.
وی در ادامه بر رفع مشکل آب ناحیه صنعتی آوج در اسرع وقت تاکید کرد و گفت: به زودی این مشکل را برطرف خواهیم کرد تا متقاضیان سرمایه گذاری در این ناحیه صنعتی دغدغهای در این خصوص نداشته باشند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه بر حل مشکلات ۶ واحد بهره بردار راکد در ناحیه صنعتی آوج تاکید کرد و گفت:مشکلات این واحدها باید در یک نشست با حضور فرماندار آوج؛ مدیران بخش صنعت و دیگر دستگاههای اقتصادی، بانکها و صاحبان این واحدها بررسی و حل شود.
یزدانی همچنین گفت: باید زمینهای واگذار شده به متقاضیانی که فعالیتی بر روی زمین نداشته و سرمایه گذاری را معطل کرده اند نیز پس گرفته شده و از آنها خلع ید شود تا زمینهای مربوطه را به متقاضیان جدید سرمایه گذاری واگذاری کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از ناحیه صنعتی اسفرورین واقع در شهرستان تاکستان در غرب استان قزوین بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت واگذاری زمین به سرمایه گذاران و متقاضیان ایجاد واحدهای تولیدی در این مکان قرار گرفت.
منوچهر حبیبی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین، حمیدرضا خانپور مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین و علی پرزحمت رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت را در این بازدیدها همراهی میکردند.
بهره برداری از سه هزار و ۴۰۰ طرح در شهرکهای صنعتی کشور طی سال جاری
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران پیش بینی کرد سه هزار و ۴۰۰ طرح صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور بهره برداری و راه اندازی شود.
علی یزدانی اعلام کرد: در دولت یازدهم، نسبت به واحدهای تعطیل شده به واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور از ۲۰ درصد به ۱۴ درصد کاهش یافته است.
یزدانی در حاشیه بازدید از شهرکها و نواحی صنعتی استان قزوین افزود: کاهش تعداد واحدهای تعطیل شده در شهرکها و نواحی صنعتی با وجود مشکلات پیش روی دولت، نشان از تاثیرات مطلوب برنامههای تعیین شده برای رشد و توسعه صنعت در کشور بوده است.
وی اظهار داشت: تلاش میکنیم با بهره گیری از همه ظرفیتهای کشور، تعداد واحدهای تعطیل و راکد در شهرکها و نواحی صنعتی را بازهم کاهش داده و میزبان بهره وری در سطح واحدها را نیز افزایش دهیم.
وی در ادامه از رشد ۴۷ درصدی سرمایهگذاری در شهرکها و نواحی صنعتی در ۲ ماهه امسال به لحاظ تعداد نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت:: در سال گذشته نیز ۴ هزار و ۳۱ فقره قرارداد برای سرمایهگذاری در شهرکها و نواحی صنعتی کشور منعقد شد که به لحاظ تعداد نسبت به سال ۹۴، بیست درصد رشد داشت.
وی همچنین به برنامههای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور اشاره کرد و گفت:: در حوزه اقتصاد مقاومتی ۲۵ زیر پروژه داریم که یکی از مهمترین آنها تکمیل زیرساختهای صنعتی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در همین باره به طور مستمر از شهرکها و نواحی صنعتی کشور بازدید میکنیم تا مشکلات و موانع اجرای طرحهای نیمه تمام از میان برداشته شود و برای تکمیل زودتر طرحهای صنعتی به ویژه با پیشرفت بالای ۶۰ درصد تصمیم گیری شود.
وی اظهار کرد: امسال همچنین پیش بینی میکنیم ۱۳۰ هزار شغل جدید در واحدهای تولیدی مربوط به شهرکها و نواحی صنعتی کشور ایجاد شود.
یزدانی خاطرنشان کرد: با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بخش صنعت شاهد ایجاد شغلهای پایدار در شهرکها و نواحی صنعتی کشور باشیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: نوسازی واحدهای تولیدی با حمایتهای مختلف از جمله کمکهای اعتباری از دیگر برنامههای اقتصاد مقاومتی در حوزه صنعت است که آنرا با جدیت دنبال میکنیم.
واحدهای کوچک و متوسط تولیدی امسال باید ۲ میلیارد دلار صادرات داشته باشند
وی در ادامه تکلیف برای صادرات ۲ میلیارد دلاری واحدهای کوچک و متوسط در سال جاری را از دیگر برنامههای اقتصاد مقاومتی حوزه صنعت نام برد و گفت: تلاش داریم تا با توانمندسازی بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط شاهد افزایش تولید و صادرات این دسته از واحدها باشیم.
یزدانی یادآور شد: میزان صادرات کالاهای تولید شده در بنگاههای کوچک و متوسط در سال گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود.
وی، بهره وری در میزان مصرف آب و باچرخانی آب استحصالی از تصفیه خانههای صنعتی برای استفاده واحدهای تولیدی را از دیگر برنامههای اقتصاد مقاومتی در بخش صنعت نام برد که در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران است.
وی در ادامه با مثبت خواندن شرایط جدید در حوزه صنعت، گفت:: عقد قراردادها موجب شده است تا شاهد تقویت سرمایه گذاریهای خارجی در بخش صنعت باشیم.
این مسئول همچنین گفت: عقد قرارداد و تفاهم نامه برای جذب هشت میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی که تاکنون پنج میلیارد دلار آن نهایی شده، از دیگر آثار
شرایط جدید است.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از قزوین به عنوان استانی با ظرفیتهای بالای صنعتی یاد کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون اخیر اتفاقهای مبارکی در حوزه شهرکها و نواحی صنعتی قزوین رخ داده است که از جمله آن باید به حل مشکل ۳۰ ساله پارک صنعتی لیا و ادغام آن با شهرک صنعتی لیا، رشد قابل توجه سرمایه گذاران و توسعه زیرساختها در نواحی و شهرکهای این استان بوده ایم.
یزدانی گفت: با توجه به تقاضای بالای سرمایه گذاران برای فعالیت در شهرک صنعتی کاسپین تلاش داریم تا ۳۰۰ هکتار از اراضی جنب این شهرک را برای ایجاد واحدهای تولیدی جدید اختصاص دهیم تا با این کار شاهد رونق هرچه بیشتر تولید و اشتغال در استان قزوین باشیم.