شهرکهای صنعتی در صف ورود به بورس کالا
معافیت از تشریفات مناقصه و مزایده، معافیت مالیاتی و قیمتهای تعادلی از مزایای ورود شهرکهای صنعتی به بورس کالاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از بورس کالای ایران؛ سازمان صنایع کوچک در تدوین ۴۲ برنامه ویژه و
تحولی برای سال جاری، پذیرش واحدهای صنعتی در بورس کالا را نیز مورد تاکید
قرار داده است.
این برنامهها در چارچوب سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و
سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه کشور، دستیابی به رشد اقتصادی پایدار
تدوین و بنا بر اعلام رییس هیئتمدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی
ایران برای اجرا به همه شرکتهای استانی ابلاغ شده است.
علی یزدانی با
توجه به تلاش دولت برای ورود بنگاههای کوچک به بورس کالا، به وجود بالغبر
۹۵۲ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور اشاره کرد که به منظور بهره مندی واحدهای
صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی استانها از خدمات بازار سرمایه به ویژه
بورس کالا و تسهیل روند سرمایه گذاری، دستورالعملهای موجود اصلاح شد.
اما
اجرای این روند نیازمند امضای تفاهم نامه همکاری سه جانبه میان بورس کالای
ایران، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و صندوق ضمانت سرمایه
گذاری صنایع کوچک بود تا طرفین در خصوص تسهیل پذیرش، عرضه و معاملات
محصولات تولیدی صنایع کوچک و متوسط کشور و استفاده از ابزارهای تامین مالی و
مدیریت ریسک از طریق بورس کالای ایران همکاری داشته باشند.
پس از امضای
این تفاهم نامه، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران عنوان
کرد: امضای این تفاهم نامه تعامل دو سازمان و تحرک صنایع کوچک و متوسط را
افزایش خواهد داد و با تمرکز بیشتر روی مفاد این تفاهم نامه میتوان منافع
زیادی را برای بنگاههای کوچک و متوسط و همچنین شفاف سازی بیشتر فعالیت
آنها منجر شد.
علی یزدانی افزود: بنگاهها باید با تامین مالی از طریق
بورس کالای ایران برای خروج از رکود آشنا شوند، حضور صنایع کوچک در بورس
کالا میتواند به فروش محصولاتشان بدون واسطه بینجامد که با این کار هم جان
تازهای به این صنایع داده میشود و هم با تامین مواد اولیه صنایع کوچک و
متوسط از بورس، شاهد کاهش قیمت تمام شده محصولات خواهیم بود.
وی با
حیاتی دانستن ورود صنایع کوچک به بورس کالا، تاکید کرد: در حال حاضر ما
۷۵۰۰ معدن داریم، اما حضور ما در صادرات بسیار کمرنگ است، این در حالی است
که اکثر مسئولان رده بالا در خصوص صنایع کوچک و متوسط بسیار تاکید و تمرکز
دارند، چرا که تعداد این صنایع کوچک و متوسط ۸۴ هزار بنگاه است و این تفاهم
نامههامیتواند به شفاف سازی عملیات آنها و تقویت حضور آنها در بازار
سرمایه کمک کند.
تمایل ورود شهرکهای صنعتی به بورس کالا سبب شد تا
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی زنجان هم عنوان کند: این واحدها میتوانند
برای تسریع در فروش محصولاتشان در بورس کالا حضور یابند.
همچنین
برخورداری از معافیت مالیاتی، سهولت و سرعت پذیرش، معرفی شرکت به آحاد
جامعه از مزایای فراهم شدن بستر پذیرش صنایع کوچک و متوسط در بورس کالا
است.
همچنین مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی نیز از فراهم
شدن امکان ورود صنایع کوچک این استان به بورس کالا خبرداد که زین پس
شهرکهای صنعتی با پذیرش، عرضه و معاملات محصولات تولیدی صنایع کوچک و
متوسط کشور، از ابزارهای تامین مالی و مدیریت ریسک در بورس کالا بهره
خواهند برد.
رئیس هیات مدیره شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی یکی از
اهداف بورس کالای ایران را حذف واسطههای غیرضروری در تامین مواد اولیه ذکر
کرد که به موجب آن بسیاری از خریداران در بورس کالا را صنایع کوچک و
کارخانه داران تشکیل میدهند.
از سوی دیگر مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی
قم نیز به برنامههای حمایتی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از
بخش تولید و صنایع کوچک اشاره کرد که به موجب این برنامهها زمینه حضور
تولیدات این صنایع در بورس کالا در حال فراهم شدن است.
وی با در اشاره
به اهمیت جایگاه و فعالیت بورس کالا خاطرنشان کرد: بورس کالا نمادی از
بازار رقابتی است که در آن قیمت کالاها از برخورد مستقیم عرضه و تقاضا
حاصل میشود.
یک هفته با بورس کالا ؛ تعیین الگوی صادرات به عراق
نشست بورس کالای ایران و اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق هفته گذشته با حضور مدیر عامل بورس کالا و رئیس اتاق ایران و عراق برگزار شد.در این نشست بر نقش بورس کالا در تعیین الگوی صادرات کالا از ایران به عراق تاکید شد.
حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران در این نشست به ظرفیتهای موجود در بورس کالا در جهت رفع مشکلات صادرات به عراق اشاره کرد و گفت: بورس کالا میتواند در دو محور اصلی، استقرار و استمرار عرضه و کنترل کیفیت برای صادرات محصولات به عراق ایفای نقش کند.
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز در ادامه نشست با اشاره به اینکه ضروری است راه حلی برای پوشش ریسک تجار ایرانی در فضای سیاسی و اقتصادی متلاطم عراق در شرایط کنونی اندیشیده شود، خاطر نشان کرد: فعالان بازار باید بتوانند با احساس امنیت بالا، مبادرت به انتقال سرمایه خود به این بازار کنند.
وی پیوند بورس کالای ایران و اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق را با توجه به دخیل بودن هر دو نهاد در این حوزه بسیار راهگشا دانست و ابراز امیدواری کرد: نشستهای پی در پی و تشکیل کارگروه مشترک جهت تعیین مدلهای متناسب برای بازار عراق میتواند در آینده نزدیک، زمینه را برای حضور هر چه بیشتر ایران در این بازار فراهم آورد.
۷۰ درصد معاملات فیوچرز در اختیار کاربران آنلاین
مدیرعامل بورس کالای ایران همچنین هفته گذشته از گسترش معاملات فیوچرز خبر داد و گفت:: نرم افزار فیوچرز آنلاین در بورس کالای ایران که طی سالهای پیش طراحی و راه اندازی شده بود، در حال حاضر گسترش و توسعه یافته است، به نحوی که حدود ۷۰ درصد از معاملات فیوچرز ما در بستر آنلاین صورت میگیرد.
حامد سلطانی نژاد در ادامه و در پاسخ به این سوال که عمده چالشهای مربوط به زیرساختهای الکترونیک مبادلات کلان در بازار بورس چیست گفت: آنچه در حوزه بورس کالا ضروری است مربوط به شرکتهای تولید کننده بک آفیس (فناوری مورد نیاز برای اداره یک سازمان) میشود که این شرکتها باید نرم افزارهای ارتباطی مربوط به این بازار مالی را طراحی کنند.
امکان فروش زعفران پیش از تولید
حامد سلطانی نژاد همچنین از فروش زعفران پیش از تولید خبر داد و گفت: کشاورزان میتوانند در صورت تمایل، محصول خود را به صورت سلف و پیش از تولید محصول بفروشند و این امکان هم اکنون در مکانیزم بورس فراهم است؛ برنامه توسعه بازار مشتقه در این حوزه نیز از مهمترین اولویتهای بورس کالاست که تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: بازار زعفران در کشور ما مبتنی بر خرده فروشی است و سال هاست که عرضه و معامله زعفران ایرانی در بازارهای جهانی با مشکلات زیادی روبرو بوده و با توجه به عدم یکپارچگی و صادرات فله ای، ایران نتوانسته است جایگاه خود را در بازار جهانی زعفران ثبیت کند.
فعالان اقتصادی در انتظار راه اندازی بازار آتی ارز
عضو شورای عالی بورس نیز در خصوص آخرین وضعیت راه اندازی بازار مشتقه ارز گفت: بانک مرکزی موافق راه اندازی معاملات مشتقه ارز است، اما با پیش شرط هایی آغاز به کار این بازار مالی بر پایه ارز را به تاخیر انداخته که براساس بررسیهای کارشناسی، نیازی به پیش شرطی همچون یکسان سازی نرخ ارز نیست.
قاسم محسنی، در ادامه افزود:سازمان بورس و بورس کالا آمادگی خود برای راه اندازی معاملات مشتقه ارز را اعلام کرده اند و در این زمینه کار ناتمامی نمانده است و تنها برای راه اندازی معاملات، منتظر بانک مرکزی هستیم.
صندوق طلا، گزینهای جذاب برای سرمایه گذاری
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر درباره راه اندازی صندوق طلا در بورس کالا گفت: صندوق طلا در بهبود روند سرمایه گذاری عموم مردم در بازار طلا تاثیرات مثبتی خواهد گذاشت.
البته، بحث راه اندازی صندوق طلا مدتهاست مطرح شده که راه اندازی این صندوق در بهبود روند سرمایه گذاری عموم مردم در بازار طلا تاثیرات مثبتی خواهد گذاشت.
محمد کشتی آرای در ادامه افزود: به عملکرد بورس کالا در حوزه بازار طلا اشاره و بیان کرد: در حال حاضر ابزارهای معاملاتی همچون قراردادهای آتی، آپشن و گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالا وجود دارد که معاملات طلا در قالب این بازارها، کمک به سزایی در شفاف کردن معاملات و قیمتها میکند.
لزوم شفافیت در صادرات با استفاده از ظرفیتهای بورس کالا
کارشناس ارشد پتروشیمی و فرآوردههای فنی کارگزاری مفید هفته اخیر در رابطه با گسترش تالار صادراتی بورس گالا گفت: ضروری است که تالار صادراتی بورس کالای ایران قویتر از گذشته برای تمامی محصولات راه اندازی شود تا علاوه بر بازار داخل، شاهد شفافیت بازار محصولات کالاهای صادراتی نیز باشیم.
مهران کهوازاده در ادامه افزود: بورس کالای ایران در سال ۹۵ یکی از شلوغترین دوران کاری خود در حوزه پتروشیمی را پشت سر گذاشت به طوری که با وجود برخی فشارها و محدودیتهای وارد شده، عملکرد مناسبی از بورس کالا به ثبت رسید.
مشتاق صادرات سرب و روی از بورس کالا هستیم
مدیر عامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران تصریح کرد: در صورت رفع برخی موانع و مشکلات بانکی برای جا به جاییهای مالی، مشتاق صادرات محصولاتمان از از طریق رینگ صادراتی بورس کالای ایران هستیم.
اردشیر سعد محمدی معتقد است، بورس کالا بازاری قانونمند بوده که طی سالهای اخیر توانسته با ایجاد مکانیسمهای هدفمند، فرصتهای مناسبی را در اختیار صنعتگران قرار دهد.
وی در ادامه افزود: تنها مشکلی که در حال حاضر باعث فاصله ما از رینگ صادراتی بورس کالا شده مشکلات جا به جاییهای مالی است که اگر این موانع رفع شود از آنجا اهداف ما با برنامه ریزی پیش میرود این بازار مالی را به اهدافمان نزدیکتر دیده و با عرضه محصولات در آینده روند معاملات را برای خریداران خارجی تسهیل خواهیم بخشید.
مطالبات ذرتکاران دزفولی پرداخت شد
شرکت پشتیبانی امور دام کشور هفته گذشته اعلام کرد: مابه التفاوت وجه حاصل از فروش تا قیمت تضمینی کشاورزان دزفولی که در بورس کالا به فروش رسیده بود به حسابشان واریز شد.
مشکل مطرح شده از سوی انجمن صنفی کشاورزان استان خوزستان عملیات درخصوص نحوه محاسبه و اختلاف ایجاد شده از بابت قیمت ذرت براساس کیفیت است.
جدیدترین شماره دوماهنامه پیام اقتصادی و فصلنامه انگلیسی منتشر شد
جدیدترین شماره نشریه دوماهنامه تخصصی پیام اقتصادی بورس کالا وفصلنامه انگلیسی بورس کالای ایران ویژه اسفند ۹۵ منتشر شد و علاوه بر چاپ، به صورت الکترونیکی نیز بر روی سایت رسمی و پایگاه خبری بورس کالای ایران قرار گرفت.
در نهمین شماره نشریه پیام اقتصادی بورس کالا که در شش فصل خبر، پرونده، اقتصاد کلان، بازار، آموزش و آمار منتشر شده است، به مهمترین رویدادها و اعداد مهم بورس کالا در سال ۹۵ اشاره کرده و دیدگاههای چهرههای مهم اقتصادی در خصوص بورس کالا را مطرح کرده است.
در این شماره از ماهنامه علاوه بر انتشار پیام نوروزی مدیر عامل، کارنامه سال ۹۵ این بورس مورد بحث و بررسی قرار گرفت ومهمترین برنامههای سال ۹۶ اعلام شد. همچنین در بخش پرونده این شماره فراز و فرودهای بورس کالا در آستانه دهمین سال فعالیت مورد اشاره قرار گرفته و در کنار ارزیابی کارشناسان از شکل گیری بورس کالا، ابعاد مختلف فعالیت بورس کالای ایران در حوزه کشاورزی و اوج گیری دوباره معاملات این تالار و همچنین بورسی شدن پسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
ریل گذاری مجلس برای بورس کالا، تامین مالی بخش کشاورزی، دیدگاه هایی در خصوص شکل گیری بازار آتی ارز، بورس کالای بین المللی، قراردادهای بلندمدت پتروشیمی ها، تولد دوباره صنعت سنگ آهن و بررسی لایحه برنامه ششم توسعه، معرفی آپشن برای تازه کارها و درنهایت آماری از عملکرد یک ساله بورس کالا از دیگر بخشهای نهمین شماره ماهنامه پیام اقتصادی بورس کالا است.
در این شماره از نشریه همچنین گزارشی از بازگشایی رسمی نماد بورس کالا در بازار پایه فرابورس که با حضور دکتر حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران، امیرهامونی مدیرعامل فرابورس و سید مهدی علم الهدی معاون پذیرش و ناشران شرکت فرابورس در محل شرکت فرابورس برگزار شد، منتشر شده است.
در جدیدترین شماره دو ماهنامه پیام اقتصادی بورس کالا نیز میزگردی باعنوان" کارنامه بورس کالا در دست راست " با حضور قائم مقام مدیرعامل بورس کالای ایران، موسس بورس کشاورزی و مدیر عامل کارگزاری اقتصاد بیدار منتشر و به بررسی دستاوردهای بورس کالا در ۱۰ سال گذشته پرداخته شده است.
همچنین در این شماره از نشریه، مصاحبه هایی از علی اکبر مهرفرد قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی، دکتر محمد رضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، قاسم محسنی عضو شورای عالی بورس، حسن عباسی معروفان معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران، رسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد ایران، بهرام شکوری نائب رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن و پدرام سلطانی نائب رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران منتشر شده است.
هفتمین شماره فصلنامه انگلیسی بورس کالای ایران
هفتمین شماره فصلنامه انگلیسی بورس کالای ایران ویژه زمستان ۹۵ علاوه بر چاپ، به صورت الکترونیکی نیز منتشر و بر روی سایت رسمی http://www.imereport.ir>قرار گرفت.
تهیه و انتشار فصلنامه انگلیسی این بورس به منظور آشنایی هرچه بیشترمخاطبان بین المللی بورس کالای ایران و سرمایه گذاران خارجی، دردستور کار قرار گرفت و در شماره جدید این فصلنامه مطالبی، چون یادداشت سردبیر، پیام نوروزی مدیر عامل، اخبار عمومی، اخبار فعالیتهای این بورس در فضای بین المللی، اخبار مرتبط با راه اندازی ابزارهای مالی جدید از جمله قراردادهای آتی، گواهی سپرده کالایی و اختیار معامله، رویدادهای مرتبط با بخش کشاورزی، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی و صنعتی معدنی، و همچنین بررسی آمار معاملات در زمستان ۱۳۹۵ در این فصل منتشر شده است.
بر اساس این گزارش، این شماره از فصلنامه به گشایش رسمی نمادبورس کالا در تابلوی الف. بازار پایه فرابورس، راه اندازی معاملات قرارداد اختیار فروش سکه طلا در بورس کالای ایران، افتتاح معاملات گواهی سپرده زعفران، افتتاح رسمی معاملات پسته در بورس کالا و حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این مراسم و بررسی صادرات گندم و مشتقات آن از طریق بورس کالا پرداخته است. از سوی دیگر، عضویت مدیرعامل بورس کالا در هیات مدیره کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالملل، تشکیل کارگروه توسعه صادرات به عراق در بورس کالای ایران، سخنرانی مدیرعامل بورس کالای ایران در پنجمین کنفرانس ملی مهندسی مالی ایران و همچنین در چهارمین همایش بین المللی سنگ آهن ایران و در همایش صنعت فولاد ومعدن ایران از دیگر مطالبی است که در این فصلنامه منتشر شده است.
هفتمین شماره از فصلنامه انگلیسی بورس کالا در ۷۱ صفحه و با بهره گیری از تلاش همکاران در اداره امور بین الملل این بورس منتشر شده است و نسخه چاپی آن برای بسیاری از ذینفعان بورس کالای ایران ارسال شده است.