حادثه منچستر؛ دستاویزی برای اسلام هراسی
تشدید حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان ریشه در اسلام هراسی دارد.
به گزارش الجزیره شمار حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان در منچستر که به پلیس گزارش شده است، از زمان روی دادن حادثه تروریستی در این شهر که به کشته شدن 22 نفر و زخمی شدن دهها نفر دیگر انجامید، دو برابر شده است. فقط در 24 مه، یعنی دو روز بعد از حادثه تروریستی در منچستر، 56 حمله نژاد پرستانه علیه مسلمانان به ثبت رسیده که افزایش چشمگیری در مقایسه با 28 مورد دو روز پیش دارد.
با افزایش چشمگیر حملات نژادپرستانه در منچستر باید این مورد را هم اضافه کرد که برخی از قربانیان از دادن گزارش به پلیس خودداری میکنند. در این باره به گزارش روزنامه انگلیسی تایمز در پی حمله تروریستی منچستر، محمد علا از دانشگاه متروپلیتین این شهر میگوید که آمار رفتارهای نژادپرستانه علیه مسلمانان پس از حمله تروریستی هفته گذشته بیشتر از آن چیزی است که اعلام شده است؛ چرا که افراد از گزارش دادن درباره این قبیل حوادث واهمه دارند.
اما نکته اینجاست که حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان منچستر در حالی افزایش یافته است که مسلمانان این شهر این حادثه تروریستی را محکوم کرده و با خانواده های قربانیان ابراز همدردی نمودهاند. آنها حتی در جمعآوری کمک مالی برای خانوادههای قربانیان مشارکت فعال داشتهاند؛ به طوری که با تشکیل پویشی به نام «مسلمانان برای منچستر» به دنبال آن هستند که دستکم شصت و پنج هزار دلار برای خانوادههای قربانیان جمعآوری کنند. پیامی که این پویش منتشر کرده این است «ما می خواهیم بدی را با خوبی جواب دهیم چنانچه دینمان به ما میآموزد و پیامی قوی از مهربانی را با عملکرد خود بفرستیم.»
با این حال هنوز این بیم وجود دارد که این اقدامات همدلانه چندان برای مقابله با مشکلات نژاد پرستی علیه مسلمانان کارساز نباشد و اثرات مقطعی و زودگذار داشته باشد. در این مسیر آنچه کاملاً مشهود است افزایش جرائم تنفر و نژادپرستی علیه مسلمانان در منچستر پس از حمله تروریستی در این شهر است.
در این باره گفته شده که به دنبال این حادثه تروریستی، مدرسهای به جرم اینکه دانشآموزان مسلمان در آن تحصیل میکنند تهدید به بمبگذاری شده و فردی با دست داشتن یک میله آهنی دانش آموز مسلمانی را تعقیب و او را تهدید به مرگ کرده است.
روزنامه تایمز نیز در گزارشی نوشت: به دنبال حمله تروریستی منچستر، یک کارمند مسلمان بانک، تروریست خوانده شده و روی دیوار یک خانهی در شمال منچستر واژهای نژادپرستانه نوشته شده است.
ناگفته پیداست که افزایش حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان ریشه در اسلام هراسی دارد که محافل صهیونیستی بدان دامن میزنند و سعی دارند هراساندن از مسلمانان را به پدیده اسلام ستیزی تبدیل نمایند. مؤسسه «رانیمد تراست» در انگلستان که به امر تبعیض و نفرت در این کشور میپردازد، اسلامهراسی را ترس و نفرت از اسلام و به یک معنا «ترس و نفرت از همه مسلمانان» خوانده است.
پس از حملات یازده سپتامبر به شدت از اسلام ستیزی بهره برداری شد. در این میان اسلام بیش از آنکه دین باشد، یک ایدئولوژی سیاسی معرفی شد. جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) هم روند حمله به مسلمانان در این کشور را افزایش داد.
در این میان شکی نیست که حملات تروریستی به اسلام هراسی در غرب جان تازهای بخشیده و بر دامنه نفوذ احزاب راست افراطی افزوده است. به طوری که اکنون اسلام هراسی به الگویی برای تبعیض نژادی علیه مسلمانان تبدیل شده است.
........................
مصطفی عبدلی