پدرو سانچز به ریاست حزب سوسیالیست اسپانیا انتخاب شد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما،
پدرو سانچز که از مخالفان سرسخت ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا به شمار می رود به ریاست حزب سوسیالیست اسپانیا انتخاب شد.سانچز که در سالهای اخیر پیوسته آشکارا از سیاستهای محافظه کاران اسپانیا که قدرت را در این کشور در دست دارند انتقاد کرده است، روز یکشنبه در انتخابات درونی حزب سوسیالیست پیروز شد و ریاست این حزب را به دست گرفت. انتخاب سانچز به ریاست حزب سوسیالیست اسپانیا می تواند ثبات دولت اقلیتی ماریانو راخوی را به خطر اندازد.
پدرو سانچز در انتخابات درونی حزب سوسیالیست کارگر اسپانیا PSOE پنجاه درصد آرا و رقیب وی سوزانا دیاز که از حمایت رهبران حزب برخوردار بود، چهل درصد آرا را از آن خود کرد.
سانچز که اکتبر گذشته به علت رویگردان شدن سلسله مقامات حزب سوسیالیست از وی، جایگاه خود را از دست داده بود بازگشتی خیره کننده داشت و همچنان با ادامه حملات بی وقفه و آشکار خود به ماریانو راخوی و "حزب مردمی" اسپانیا که در این اواخر با رسواییهای فساد مالی روبرو شده است، فعالان و طرفداران حزب سوسیالیست را مجذوب خود می کند.
سانچز در جمع فعالان حزب سوسیالیست که برای پیروزی وی شادی می کردند، تاکید کرد حزب سوسیالیست به مبارزه مفید خود برای دفاع از اکثریتی که از فساد مسئولان خسته شده اند و از وضعیت شکننده بازار کار و تدابیر ریاضت اقتصادی رنج می برند، ادامه خواهد داد.
ماریانو راخوی که از شش ماه پیش ریاست یک دولت اقلیتی را در اسپانیا بر عهده دارد تا کنون توانسته است با حمایت PSOE چندین طرح ریاضتی را در پارلمان تصویب کند.
تحلیلگران معتقدند مخالفت گسترده دومین حزب بزرگ اسپانیا با دولت راخوی می تواند او را وادار کند پیش از پایان دومین دور قدرت خود در سال دو هزار و بیست انتخابات زودهنگام برگزار نماید.
یکی از مسئولان حزب PSOE پیشتر اعلام کرده بود اگر سانچز انتخاب شود می توان پیش بینی کرد که تا یک سال یا یک سال و نیم دیگر، راخوی مجبور شود انتخابات زودهنگام برگزار کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، پشت کردن حزب سوسالیست اسپانیا به ماریانو راخوی می تواند دولت اقلیتی این کشور را در تحقق اهدافی که کمیسیون اروپا در زمینه بودجه برای این کشور تعیین کرده است، با چالشهای جدی مواجه سازد. بحران اقتصادی و بیکاری فزاینده که دولتهای پیشین اسپانیا را نیز به اتخاذ ریاضت اقتصادی مجبور کرده بود، همچنان مهمترین چالشهای فراروی دولت این کشور هستند. از ماهها پیش کمیسیون اروپا فعالیت ها و سیاستهای دولت اسپانیا را از نزدیک تحت نظر دارد تا ببیند آیا دولت این کشور مطابق با توافقی که با بروکسل کرده است، می تواند کسری بودجه سنگین خود را کاهش دهد. کمیسیون اروپا در ماههای گذشته بارها به دولت اسپانیا هشدار داده است با استمرار وضعیت کنونی قادر نخواهد بود به اهداف خود در زمینه بودجه دست پیدا کند. اسپانیا یکی از شش کشور اروپایی است که به اذعان مسئولان کمیسیون اروپا با توجه به راهبردهایی که در زمینه بودجه در پیش گرفته اند نخواهند توانست به تعهدات خود در قبال "پیمان ثبات و رشد اقتصادی اروپا" عمل کنند.