به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران دکتر پرویز گرشاسبی در همایش مدیریت بهینه کوچ گفت: ساماندهی دام در مدیریت مراتع عامل بازدارندهای در جلوگیری از تخریب مراتع و حفظ تنوع زیستی است که در اولویت قرار دارد.
وی افزود: برای موفقیت در ساماندهی دام در مدیریت مراتع اولین گام توجه و اتکا به قوانین مرتبط است که ضمن برنامه ریزی برای آشنایی هرچه بیشتر دامداران و مرتعداران با این قوانین اجرای صحیح و دقیق آن نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
گرشاسبی دومین گام در پیشبرد و نتیجه بخش بودن این ساماندهی را توجه به مقوله ترویج و فرهنگ سازی دانست و اظهار داشت: باید با اجرای برنامههای ترویجی و فرهنگ سازی مشارکت پذیری بهره برداران را در این زمینه ارتقاء دهیم.
گرشاسبی با اشاره به اینکه از سیاستهای راهبردی سازمان جنگلها مدیریت جامع حوزههای آبخیز است، تصریح کرد: باتوجه به اینکه کشور ما جزو کشورهای گرم و خشک است و یکی از کارکردهای مهم مراتع در این قبیل کشورها حفظ پوشش گیاهی و تولید آب است که به همین منظور ضرورت ایجاب میکند مدیریت چرا و کنترل دام با نگاه مدیریت جامع حوزههای آبخیز اجرا شود که در آن صورت در تمامی اکوسیستم یک حوزه هماهنگی بین فعالیتهای مختلف منابع طبیعی دیده میشود و با این نگاه است که در مدیریت چرا و کنترل دام موفقیت حاصل خواهد شد.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها تأکید کرد: یکی از شاخصهای توسعه پایدار این است که نسبت به بهره برداری امور مراتع آینده نگری داشته باشیم و هنوز در کشور آینده نگری مطلوبی نسبت به بهره برداری از مراتع نداریم.
وی مراتع را بعنوان بستری مناسب برای تولید و اشتغال دانست و در این ارتباط خاطرنشان ساخت: باتوجه به پتانسیلهای موجود در عرصههای مرتعی، این عرصهها میتوانند بستری مناسب برای تولید و اشتغال به شمار آیند که برای تحقق بخشیدن به این مهم و داشتن اشتغال پایدار نیاز به برنامه ریزی پویا و دینامیک است.
گرشاسبی برطرف شدن مشکلات اجتماعی در بین بهره برداران را گامی موثر در جهت داشتن اشتغال پایدار در بین بهره برداران و خانواههای آنان برشمرد و گفت: دامداری و مرتعداری شغلی سخت و در عین حال مقدس است و با پیچیدگیهای خاصی روبروست و برای داشتن انگیزه کافی جهت ماندگاری بهره برداران و خانوادههای آنان در این شغل لازم است ضمن تلاش برای کاهش مشکلات پیش رو، برنامههای ترویجی، آموزههای دینی و فرهنگ سازی نیز در دستور کار قرار گیرد. در این همایش معاون سازمان جنگلها از افزایش ۲. ۵ برابری اعتبارات بخش آبخیزداری نسبت به سال گذشته نیز خبر داد.
عبدالحمید محمدی سکان اداره امور اداری را در دست گرفتدر حکمی دکتر علی کیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران عبدالحمید محمدی را به عنوان سرپرست اداره امور اداری، رفاه و پشتیبانی این اداره کل منصوب کرد.
محمدی که دارای مدرک کارشناسی ارشد منابع طبیعی است، تاکنون در بخشهای مختلف فنی و اداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور مسئولیت داشته و مدتی نیزعهده دار معاونت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان جنگلها بوده است.
محمدی در جلسه معارفه در سخنانی کوتاه با اشاره به فلسفه بعثت پیامبر گرامی اسلام گفت: در سایه کرامت و اخلاق خوش و بهره گیری از محاسن آن میتوان زمینههای رشد و ارتقا یکدیگر را فراهم نمود و در جهت موفقیت حرکت کرد.
وی ابراز امیدواری کرد با همدلی و همراهی همکاران گرامی و مدیریت با تدبیر این اداره کل شاهد اتفاقات خوب و پیشرفت روز افزون این اداره کل در بخشهای مختلف باشیم.