به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا نعمت زاده در پایان جلسه رسیدگی به وضع حادثه دیدگان انفجار معدن ذغالسنگ آزادشهر گلستان با حضور مسئولان و نمایندگان دستگاههای مرتبط افزود: مقرر شد کمیته حقیقت یاب نتایج بررسیها و علت حادثه را طی یک هفته اعلام کند ضمن اینکه همکاران ما و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین روسای سازمانهای دو وزارتخانه در استان در محل حادثه حضور دارند.
وی به جلسه روز پنجشنبه ستاد مدیریت بحران به ریاست استاندار گلستان و با حضور وزرای صنعت، معدن و تجارت همچنین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آزادشهر اشاره کرد و گفت:: کمیته حقیقت یاب متشکل از همکاران وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان نظام مهندسی معدن تشکیل و مقرر شد تا یک هفته نتایج بررسیها و علت حادثه را اعلام کنند.
نعمت زاده افزود: تیمهای امدادی از معادن ذغالسنگ در سطح کشور برای امدادرسانی به اذرشهر اعزام شدند و حدود ۱۰ گروه امداد و نجات در حال خدمات رسانی هستند.
وی به لزوم سرعت بخشیدن به آواربرداری ناشی از انفجار در معدن ذغالسنگ اشاره کرد و گفت:: با توجه به حجم ریزشها در عمق حدود ۱۵۰۰ متری معدن و لزوم تجهیزات کمکی شامل لکوموتیو جدید و تجهیزات هوارسانی، این تجهیزات از دیگر معادن یا بازار تهیه و به محل حادثه ارسال شده است.
نعمت زاده افزود: احتمال دارد برخی از معدنکاران همچنان محبوس باشند هرچند نیروهای امدادی تلاش میکنند به پشت محل انفجار برسند، امیدواریم بتوانیم افراد حبس شده را زنده پیدا کنیم.
وی گفت:: نقل و قولها حاکی از استفاده از باطری برای روشن کردن لکوموتیو در داخل معدن است که باید بررسی شود، در مورد وجود گاز هم مطالبی بیان شده که تاریخچه معدن حاکی از عاری بودن معدن از گاز متان است، ولی احتمال دارد در لایههای ذغال، گاز باشد، اما با توجه به آتش زا بودن ذغالسنگ، ممکن است جرقه ناشی از باطری به باطری کردن، باعث انفجار شده باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت:: تصمیم گرفتیم افرادی که جان خود را از دست دادند مشمول مستمری شوند و مقرر شد تا ۴۸ ساعت احکام مرتبط به خانواده آنها تحویل شود و تمام معدنکاران این معدن تا شروع مجدد فعالیت تحت پوشش بیمه بیکاری قرار خواهند گرفت و همچنین هزینههای تدفین هم پرداخت خواهد شد.
مشیریان افزود: این معدن تحت پوشش بیمه مسئولیت قرار داشت و آقای نعمت زاده در این باره با بیمه مذاکره کرد و مقرر شد اقدامات لازم در این زمینه انجام شود ضمن اینکه هزینه درمانی تمام حادثه دیدگانی که در بیمارستانهای تامین اجتماعی بستری هستند، به حساب تامین اجتماعی خواهد بود.
نعمت زاده با بیان اینکه اغلب معادن کشور تحت پوشش بیمه مسئولیت قرار دارند، گفت: مدیریت معدن اسامی جانباختگان و حادثه دیدگان را به بیمه آسیا اعلام کردند و قرار شد معاون بیمه آسیا طی امروز و فردا با حضور در منطقه مزایایی را که باید در قالب بیمه به خانوادههای متوفیان و مستمری بگیران پرداخت شود تعیین کند.
وی افزود: همه بیمارستانهای منطقه برای مداوای حادثه دیدگان بسیج شده اند و طبق آخرین اطلاعات یک جسد هم امروز پیدا شد و تاکنون در مجموع پیکر ۲۲ معدنکار از زیر آوارها خارج شده است.
رعایت نکردن ایمنی در استفاده از استارتر لوکوموتیو عامل حادثه معدن زمستان یورت
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی ۱۳۹۶ / ۰۲ / ۱۶
معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:حادثه معدن زمستان یورت به دلیل رعایت نکردن مسائل ایمنی مندرج در دستورالعملهای معادن زغال سنگ رخ داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اطلاع رسانی شاتا؛ جعفر سرقینی
ضمن ابراز همدردی با کارگران این معدن و آرزوی رحمت الهی برای درگذشتگان این حادثه تلخ افزود: معدن زمستان یورت در بازرسی هایی که آذرماه سال گذشته انجام شده بود و بر اساس ارزیابیهای میزان ریسک، در فهرست معادن کم ریسک کشور قرار داشت.
وی با اشاره به برخی اظهارات درباره اینکه بوی گاز از یک روز قبل در معدن استشمام میشد، این ادعا را عوامانه توصیف کرد و گفت: گاز متان به هیچ وجه بو ندارد و اگر گاز خانگی با بو قابل تشخیص است به دلیل مواد افزودنی است که برای حفظ ایمنی به آن میزنند.
سرقینی تاکید کرد: معدن زمستان یورت آزادشهر علاوه بر گازسنجهای قبلی که به آن مجهز بوده به تازگی گازسنجهای دیجیتال نیز تحویل گرفته بود.
وی در تشریح علت حادثه یادآور شد: بر اساس دستورالعملهای معادن زغال سنگ استفاده از استارتر برقی لوکوموتیو، در داخل تونل به دلیل احتمال وجود گاز و نیز وجود گرد زغال ممنوع است، اما در این حادثه برای روشن کردن لوکوموتیو داخل تونل، بجای استفاده از استارتر هوای فشرده از استارتر برقی استفاده شده که به انفجار شده منجر است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره وضع اداره این معدن نیز تاکید کرد: ۲۳ درصد سهام معدن زمستان یورت با واسطه متعلق به صندوق مهر اقتصاد ایرانیان و ۱۰ درصد متعلق به شرکتهای تکادو و احیا سپاهان است و بقیه سهام آن نیز میان سایر سهامداران که از بازنشستگان معادن زغال منطقه هستند تقسیم شده است.
با توجه به این تقسیم بندی سهام اعضای هیات مدیره توسط سهامداران اصلی تعیین شده و ۳ نفر توسط صندوق مهر اقتصاد ایرانیان، یک نفر توسط شرکت تکادو و یک نفر توسط شرکت احیا سپاهان به عنوان اعضا هیئت مدیره تعیین شده اند و عملا مدیریت این معدن توسط صندوق مهر اقتصاد ایرانیان، تکادو و احیا سپاهان انجام میشده است.
سرقینی با قدردانی از تیمهای اعزامی امداد و نجات به منطقه اظهار داشت: تیمهای امداد و نجات معادن شاهرود، طبس، کرمان و مازندران در محل حادثه حضور داشته و عملیات امداد و نجات همچنان ادامه دارد و امیدواریم هر چه سریعتر به محل اصلی حادثه دست پیدا کنیم.
وی با ابراز تاسف مجدد از این حادثه و آرزوی صبر برای بازماندگان قربانیان آن ابراز امیدواری کرد با رعایت اصول ایمنی در معادن کشور دیگر شاهد چنین حوادثی در معادن نباشیم.