لوتان: ایران از سرمایه گذاران سوئیسی می خواهد به این کشور پشت نکنند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما روزنامه فرانسه زبان سوئیسی لوتان نوشت: ایران از سرمایه گذاران سوئیسی می خواهد از سرمایه گذاری در ایران منصرف نشوند.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، لوتان در مطلبی تحت عنوان «ایران از سرمایه گذاران سوئیسی تقاضا می کند به آن پشت نکنند»، نوشت:
به گفته مختصصان ایران، اقتصاد این کشور به طور تدریجی تغییر می کند و در آینده برای سرمایه های خارجی جذابیت پیدا خواهد کرد. اگرچه، انتخابات ریاست جمهوری که تا دو هفته دیگر برگزار می شود، در بردارنده خطری برای ثبات کشور است.
به شرط داشتن توانایی تحمل، دانستن اسرار حرکت در بروکراسی و فساد بومی شده در ایران و سرانجام وقت گذاشتن برای آشنایی با آداب و رسوم محلی این کشور، تجارت خوبی در ایران امکان پذیر است. برای کارفرمایان و صادر کنندگان سوئیسی که در جستجوی بازارهای جدیدی هستند، این کشور فرصت هایی طلایی ارائه می کند که زیر آسمان های دیگر وجود ندارد.
این پیام اساسی کنفرانسی است که روز پنجشنبه به ابتکار دانشگاه وبستر ژنو با موضوع «تجارت کردن در ایران» برگزار شد. این کنفرانس توجه حدود شصت تاجر، سازمان های غیر دولتی و دانشگاهیان سوئیسی را جلب کرد که همه به طور آشکار تشنه اطلاعات درباره ایران هستند که بعد از حدود 30 سال تحریم اقتصادی، ظهور خود را آغاز کرده است. ایران بازاری با 80 میلیون جمعیت است که 70 درصد آن کم تر از 35 سال سن، درآمد سرانه سالانه بیش از 5000 فرانک و تمایل دیوانه واری برای مصرف دارند، به طور مثال بازار لوازم بهداشتی و آرایشی بیش از سه میلیارد فرانک در سال است. ایران هیئت های اقتصادی و تجاری را که یکی بعد از دیگری به طرف این کشور رژه می روند، شاهد است.
سال گذشته به زحمت کم تر از یک ماه بعد از لغو مجازات های بین المللی در ماه ژانویه، یوهان اشنایدر-آمان، رئیس کنفدراسیون سوئیس به همراه هیئتی متشکل از 40 کارفرمای سوئیسی به تهران، پایتخت ایران عزیمت کرد. او حتی با آیت الله علی خامنه ای، رهبر معظم ایران نیز دیدار کرد که چنین رویدادی برای یک رهبر غربی به ندرت اتفاق می افتد. چند ماه بعد، نوبت پی یر موده، مشاور دولت محلی ژنو بود که در راس هیئتی به تهران عزیمت کند.
انتخابات ریاست جمهوری ایران
از آن زمان تاکنون شرایط برای سرمایه گذاری در ایران آسان تر نشده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بعد از تهدید برای برهم زدن توافقنامه هسته ای میان ایران و آمریکا، مجازات های جدیدی را علیه ایران به تصویب رسانده است. در داخل کشور نیز تردیدهایی درباره ثبات سیاسی ابراز شده است. این تردیدها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری که قرار است تا دو هفته دیگر برگزار شود، مربوط می شود. دومینیک ژولی، استاد دانشگاه وبستر ژنو و پایه کارگری کنفرانس روز پنجشنبه، معتقد است «در صورتی که حسن روحانی مجددا به ریاست جمهوری انتخاب نشود و جبهه سرسختی از محافظه کاران به جای او به قدرت برسند، این مسئله بر چشم اندازهای تجارت و سرمایه گذاری در ایران اثر منفی خواهد گذاشت».
مشکل دیگر که مشکل کوچکی نیز نیست، این است که نقل و انتقال های مالی از ایران یا برعکس همچنان با دشواری هایی مواجه است. بانک های بزرگ بین المللی از تجارت با ایران از بیم مجازات های آمریکا امتناع می کنند.
انرژی های تجدید پذیر
با وجود این، فرهاد توکلی، مدیر آر تی آ، دفتر مشاوره ای مستقر در ژنو و تهران، گفت «برغم نقص ها و تردیدهایی که وجود دارد، سرمایه گذاران سوئیسی نباید به ایران پشت کنند». توکلی اعلام کرد به طور مثال سرمایه گذاران در بخش انرژی های تجدید پذیر، -بخشی که کارشناسی سوئیس در آن شناخته شده است- بعد از شش ماه فعالیت به سود دهی خواهد رسید. توکلی وعده داد «هزینه های سرمایه گذاران در مدت سه سال مستهلک خواهد شد و در پایان پنج سال منافع چند برابر خواهد شد».
فرهاد توکلی در پاسخ به این سوال که آیا انرژی های تجدید پذیر در کشوری که دومین ذخایر گاز و چهارمین ذخایر نفت جهان را دارد، توجیه پذیر است، تاکید کرد «بله، این مسئله مزیتی برای کشور خواهد بود تا نفت و گاز خود را صادر کند و ارز به دست آورد. کشور برای بهره برداری از انرژی خورشیدی و بادی مایل است به ویژه باید به تعهدات خود برای کاهش انتشار گاز کربنیک عمل کند». این تاجر ایرانی همچنین یادآور شد نیاز به انرژی در سال های آینده افزایش خواهد یافت و این در حالی است که در حال حاضر دولت تا 90 درصد برای انرژی یارانه می پردازد.