پخش زنده
امروز: -
کمک های مالی کوچک و تسهیلات محیط زیست جهانی به کمک اجرای طرح های حوضه آبریز زاینده رود و زاگرس می آید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عضو شورای راهبری ملی برنامه های زیست محیطی جهانی در ایران گفت : با توجه به بحران آبی و خطر از بین رفتن جنگل های بلوط در حوزه زاگرس، آخرین فعالیت های زیست محیطی جهانی به این سمت خواهد بود
سید احمد خاتون آبادی افزود : تا کنون 250 طرح زیست محیطی در 15سال گذشته مانند طرح حفاظت از بقای لاکپشت های پوزه عقابی در قشم با صرف هزینه ای بین 25 تا 30هزار دلار برای هر طرح در ایران اجرا شده است و از این به بعد دولت باید با الگوبرداری از این طرح ها کار را ادامه دهد .
تسهیلات جهانی محیط زیست (جفGlobal Environmental Facility-GEF) به عنوان یک نهاد مالی تحت مدیریت سازمان ملل متحد، برای اعطای کمک های مالی (وام بلاعوضGrant) به کشورهای درحال توسعه برای حمایت از محیط زیست جهانی و ترویج رفاه و امرار معاش پایدار در جوامع محلی در سال 1991 تشکیل شد.
جف از سال 1991 تاکنون بیش از 11.5 میلیارد دلار کمک مالی بلاعوض مستقیم (Grant) و بیش از 57.5 میلیارد دلار به صورت مشارکت مالی (Co-financing) به کشورهای در حال توسعه و با اقتصاد در حال گذر در 165 کشور دنیا و از راه اجرای 3215 طرح کمک کرده است. همچنین جف از راه برنامه کمک های کوچک(SGP) توانسته است 653 میلیون دلار کمک مالی از طریق اجرای16 هزار و 30 پروژه کوچک توسط سازمان های غیر دولتی در کشورهای در حال توسعه هزینه کند.
بودجه جف در واقع از طریق کنوانسیون های زیست محیطی سازمان ملل و اعضای متعهدین توسعه یافته آن و ارگان های اعطاء کننده (Donor) نظیر بانک جهانی، شرکت های چند ملیتی، اتحادیه اروپا و دولت های توسعه یافته و غیره تامین می شود.