جریمه نقدی و مجازات حبس برای متخلفان برداشت های بی رویه رستنی ها
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: طبق قانون بند « د » ماده «10» قانون شکار و صید، متخلفان از بین بردن رستنی ها در طبیعت به جریمه نقدی و مجازات حبس بین یک ماه تا شش ماه محکوم می شوند.
نقی میرزاکریمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: برداشت گیاهان دارویی در فصل بهار تبدیل به یک معضل شده است و در گذشته نیز این موضوع انجام می شد و افرادی که بومی و یا برای کوهنوردی به دل طبیعت می رفتند به اندازه مصرفشان سبزی کوهی برداشت می کردند و تخریب محیط زیست زیادی صورت نمی گرفت.
وی ادامه داد: ولی متاسفانه در حال حاضر افرادی سودجو و با حجم انبوه، سبزی کوهی را برداشت می کنند و در مناطق شهری به فروش می رسانند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: برابر قانون در بند ماده « 10» قانون شکار وصید، کسانی که به برداشت رستنی هایی مانند سبزی کوهی و گیاهان دارویی حفاظت شده و پارک های ملی تحت حمایت سازمان محیط زیست اقدام کنند ممنوع بوده و جرم محسوب می شود و مجازاتی برای آن تعیین شده است .
وی گفت: برابر دستورالعمل های اجرایی در سازمان حفاظت محیط زیست ورود به مناطق حفاظت شده و پارک های ملی تحت مدیریت است و ورود افراد کنترل می شود و برخوردهای قانونی صورت می گیرد اما اگر محیط بانان افراد را در صورت برداشت به بیش از اندازه از طبیعت و تخریب مناطق مشاهده کنند، فرد متخلف به مقامات قضایی معرفی می شود.
میرزاکریمی افزود: جریمه نقدی برای افراد متخلف بین 10 تا 100 هزار تومان و مجازات حبس آنان بین 1 تا 6 ماه در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: افرادی که قصد ورود به منطقه حفاظت شده و پارک های ملی محیط زیست را دارند باید مجوز ورود از سوی محیط زیست را داشته باشند و ما این اجازه را برای فصل بهار نخواهیم داد چون فصل زادآوری و زایمان حیات وحش است و ورود مردم با حجم بالا تحت عنوان سبزی چینی و برداشت در مناطق باعث برهم خوردن آرامش حیات وحش و تخریب مناطق می شود.