سخنگوی دولت گفت: آنچه در رابطه ایران و روسیه در حال شکل گیری است مشخص بوده و با فرصت های قابل قبول برای هر دو طرف است.
محمد باقر نوبخت در ادامه نشست خبری خود در جمع خبرنگاران افزود: رابطه راهبردی و راهبری خود با روسیه را در حال حاضر نمی توانیم به رابطه تاریخی ایران و روسیه تعمیم دهیم.
وی افزود: در حال حاضر قیمت مسکن سوداگرانه نیست و این مسکن صرفا برای کسانی است که به آن نیاز دارند.
قانون کار بازنگری می شود
سخنگوی دولت گفت: قانون کار که هم اکنون در مجلس در حال بررسی است قرار است باز پس گرفته شده و بعد از مشورت با کارگران قانون جدیدی ارائه شود.
محمد باقر نوبخت درجمع خبرنگاران افزود: امیدواریم در قانون جدید که با مشورت خود کارگران قرار است نوشته شود بهبود بهتر شرایط محیط کار و امنیت شغلی کارگران رعایت شده و حقوق کارگران و کارفرماها رعایت شود.
وی ادامه داد: امیدواریم یک قانون کار متعادل باشد و شرایط مناسب برای 955 هزار فرصت شغلی فراهم شود.
وی در خصوص قراردادهای موقت کاری گفت: قانون کار، قراردادهای موقت را به رسمیت شناخته و خواست همکاران ما در وزارت کار این است که اصلاحاتی برای امنیت شغلی کارگران انجام شود.
نوبخت در خصوص بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی گفت : این بدهی باید به سازمان حسابرسی رفته و تایید شود و تا الان 60 تا 70 درصد رقم اعلام شده از سوی سازمان تامین اجتماعی تایید نشده است.
وی ادامه داد: دولت بدهی های خود را می تواند از محل فروش و انتشار اوراق مشارکت پرداخت کند.
از ظرفیت های توافق نامه برجام برای حفظ حقوق خود استفاده می کنیم
نوبخت گفت: برجام قراردادی است بین ما و شش دولت خارجی که همه موظفیم آن را اجرا کنیم و هر کس بخواهد از این توافقنامه سرباز بزند کمیته ای تشکیل شده و بررسی می شود.
وی ادامه داد: اگر از سوی آمریکا این اتفاق بیافتد حتما از ظرفیت های توافق نامه استفاده می شود و از هیچ یک از حقوقی که برای ایران متصور است کوتاه نمی آئیم.
وی درباره حادثه منا گفت: عربستان درباره حادثه منا به جمع بندی نرسیده و این موضوع هنوز در حال بررسی است.
وی درباره سقوط جرثقیل در عربستان گفت: دولت عربستان به جان باختگان این حادثه مبالغی را خواهد پرداخت.
باید سالانه 765 هزار فرصت شغلی ایجاد شود
سخنگوی دولت با بیان اینکه «به طور معمول سالیانه 514 هزار نفر می توانند شغل بیابند»، گفت: براساس قانون در طول سال های برنامه ششم توسعه سالانه 765 هزار نفر باید وارد بازار کار شوند.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری امروز خود تصریح کرد: براساس قانون برنامه ششم توسعه در طول سال های این برنامه سالانه 765 هزار نفر باید وارد بازار کار شوند، اما براساس روال بلندمدت گذشته به طور معمول سالیانه 514 هزار نفر می توانند شغل بیابند.
وی افزود: در نتیجه 251 هزار نفر هر سال به جمعیت بیکاران کشور افزوده می شود که طبق برنامه ششم توسعه با ایجاد سالیانه 955 هزار فرصت شغلی می توانیم 765 هزار نفر از متقاضیان کار را پاسخگو باشیم و همچنین مقدار بیشتری از تعداد بیکارانی را که سالیانه به جمعیت بیکاران کشور اضافه می شود نیز کاهش دهیم و بتوانیم تا پایان برنامه ششم توسعه نرخ بیکاری را تک رقمی کنیم.
نوبخت درخصوص نحوه تأمین منابع مورد نیاز برای ایجاد سالیانه 955 هزار فرصت شغلی ، خاطرنشان کرد: در سال 95 عملاً 334 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفت که در سال 96 نیازمند جذب و مصرف 770 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری هستیم تا فرصت شغلی مورد نظر ایجاد شود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت در تلاش است تا ظرفیت ایجاد فرصت شغلی را دو برابر کند اما این به معنای آن نیست که دولت نخواهد این کار را انجام دهد بلکه به توان کشور بستگی دارد.
وی همچنین گفت: رئیس جمهور برنامه 100 روزه ای دارد که نشان می دهد در همان 100 روز اول تصدی گری دولت دوازدهم چه اقداماتی انجام خواهد شد، چه اقداماتی نیز به ثمر خواهد نشست و چه کارهایی هم آغاز خواهد شد که این اقدامات در قالب 14 سرفصل در آینده منتشر خواهد شد.
نوبخت در قیاس نرخ ایجاد اشتغال در دولت یازدهم و دولت های پیشین تصریح کرد: طبق گزارش های رسمی کشور در سال 84 تعداد کل شاغلان کشور 20 میلیون و 618 هزار نفر بود که در سال 91 این تعداد به 20 میلیون و 628 هزار نفر رسیده بود.
وی ادامه داد: هم اکنون تعداد شاغلان کل کشور 22 میلیون و 588 هزار نفر است که در برخی از فصل ها نیز ما بیش از 700 هزار شغل در سال ایجاد کرده ایم.
نوبخت قول ایجاد رقمی بالاتر از این میزان فرصت شغلی را با توجه به شرایط فعلی دخل و خرج کشور امکان پذیر ندانست و تصریح کرد: وعده ایجاد رقمی بالاتر از سالانه 955 هزار فرصت شغلی قابل تأمل و تعمق است.
گزارش دولت در زمینه آسیبهای اجتماعی تهیه شده است
سخنگوی دولت با اشاره به برگزاری جلسات بررسی آسیب های اجتماعی در محضر مقام معظم رهبری گفت: گزارش دولت در زمینه بررسی آسیب های اجتماعی تهیه شده و در اولین فرصت به محضر مقام معظم رهبری ارایه خواهد شد.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری امروز خود و در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه گفته می شود برگزاری جلسات 6 ماهه یکبار بررسی آسیب های اجتماعی در محضر مقام معظم رهبری به درخواست دولت به تعویق افتاده است، تصریح کرد: هر 6 ماه یک بار دولت توفیق دارد تا در جلسات بررسی آسیب های اجتماعی که مقام معظم رهبری اداره آن را بر عهده دارند، حضور یابد.
وی گفت: از آبان سال 95 تا اردیبهشت سال 96 تقسیم کاری میان همه دستگاه های مربوطه صورت گرفته بود و براساس وظیفه همگی گزارشی از چگونگی اجرای ماموریت های خود در این باره آماده کرده اند که سازمان برنامه و بودجه نیز از جمله آنهاست.
نوبخت افزود: ما در این فاصله 6 ماهه بیش از 2 هزار و 700 میلیارد تومان به حوزه آسیب های اجتماعی اختصاص داده ایم که بخشی از آن صرف حاشیه شهر مشهد شده است.
وی گفت: گزارش سازمان برنامه و بودجه در این باره آماده است که از 7 دستگاه در این حوزه پشتیبانی مالی شده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: گزارش سازمان برنامه و بودجه نیز مانند گزارش سایر دستگاه ها آماده است و منتظریم تا در اولین فرصت این گزارش را خدمت مقام معظم رهبری ارایه دهیم.
نوبخت همچنین درخصوص استخدام نیروهای انسانی جدید در دستگاه های دولتی گفت: براساس قانون مدیریت خدمات کشوری به ازای خروج هر 3 نفر از دستگاه دولتی 1 نفر می تواند جذب شود.
وی با بیان اینکه تعداد نیروی انسانی رسمی دولت درحال کاهش است، افزود: این رویه در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی است تا ساختاری چابک و مناسب برای دولت به همراه داشته باشد.
نوبخت گفت: استخدام های سالیانه به تناسب میزان خروجی و نیاز دستگاه ها به نیروی انسانی صورت می گیرد چنانچه در سال های گذشته حدود 35هزار نفر استخدام جدید انجام شده است.
وی همچنین درخصوص موضع گیری اخیر گروه حماس نیز گفت: این موضع نشان از نوعی تغییر رویکرد است که امیدواریم در رویکرد جدید حقوق مسلم مردم فلسطین پایمال نشود.
سخنگوی دولت گفت: طبق هماهنگی های بعمل آمده موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در این باره از سوی وزارت امورخارجه بیان خواهد شد.
آمار رسمی دولت را فقط مرکز آمار منتشر می کند
سخنگوی دولت درخصوص ارایه آمار و ارقام متفاوت از منابع مختلف گفت: آمار رسمی دولت را فقط مرکز آمار کشور اعلام می کند.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران تصریح کرد: هر دستگاهی بر اساس مبانی خود اقدام به تهیه گزارش و ارایه آمار می کند که منعی ندارد اما مسئولیت آن با خود دستگاه است لذا آنچه که دولت مسئولیت آن را می پذیرد آمارهای مربوط به مرکز آمار ایران است.
وی همچنین درخصوص گزارش سازمان بازرسی درباره استخدام هایی در متروی تهران و لزوم نظارت دولت در این زمینه نیز گفت: نظارت بر عملکرد در قانون بین دستگاه های مختلف تقسیم شده است لذا از نظر حسن انجام و اجرای قانون ، قوه قضاییه مسئولیت اصلی را برعهده دارد که از طریق سازمان بازرسی کل کشور صورت می پذیرد.
نوبخت افزود: در این زمینه سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری، سازمان حسابرسی و وزارت اطلاعات نیز وظایف نظارتی دارند و به همین دلیل شورای دستگاه های نظارتی ایجاد شد تا با هماهنگی یکدیگر عمل کنند.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه ممکن است این موضوع به یکی از کاندیداها برخورد داشته باشد لذا ضمن احترام به همه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که همگی را انسان های باشخصیت و علاقه مند به خدمت به نظام می دانم در این زمینه سازمان بازرسی در جایگاه نظارت بر حسن اجرای قانون، وظیفه اصلی داشت که گزارشی نیز در این باره ارایه کرده اند اما نظارت دولت از طریق وزارت اطلاعات یا سازمان برنامه و بودجه صورت می گیرد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما بر دستگاه هایی که بودجه آنها را پرداخت می کنیم، نظارت داریم لذا نمی توانیم بر سازمان هایی که بودجه ای خارج از بودجه عمومی دارند، نظارت داشته باشیم.
نوبخت همچنین درخصوص برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه با حضور حدود 19 میلیون گردشگر در عمر دولت یازدهم اشتغال ایجاد نشده است گفت: اینکه بگوییم با افزایش گردشگر شغلی ایجاد نشده گزاره غلطی است چراکه به استناد مرکز آمار 7،2 درصد رشد کشور بوده است.
وی ادامه داد: این رشد در بخش های مختلفی است که یکی از آنها صنعت، دیگری کشاورزی و بخش دیگر هم خدمات است که صنعت گردشگری، هتلداری و رستوران ها یکی از زیرفصل های همین بخش خدمات است و مشخص می کند در این زمینه چه میزان رشد وجود داشته لذا اینکه برخی می گویند گردشگری سهمی در افزایش اشتغال نداشته نادرست است.