هاشمی طبا
پاکدستی ضرورتی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره مفاسد اقتصادی و راه های مبارزه با آن گفت: در درجه اول باید مسئولان تراز اول، پاکدست و حساس به این موضوع باشند.
سیدمصطفی هاشمی طبا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: احساس می کنم اگر کسی ادعا کند که می خواهد جلوی مفاسد را بگیرد این ادعای خیلی بزرگی است، از آنجا که مفاسد پنهان هستند در درجه اول باید مسئولان تراز اول، پاکدست و حساس به این موضوع باشند. وی گفت: روش هایی که فساد ایجاد می کند بسیار پیچیده است، به نظرم، فضایی در کشور ایجاد شده که مردم فکر می کنند مسئولان سوء استفاده چی هستند و این احساس هم به نظرم خیلی قوی است.
این نامزد انتخاباتی افزود: اینکه موضوع قاچاق رسمی در رسانه ها به دفعات تکرار می شود خود موضوعی جدی است که ضرورت ریشه یابی و رسیدگی به آن را دوچندان می کند.
هاشمی طبا درخصوص بحث خام فروشی ادامه داد: بطور کلی خام فروشی در هیچ زمینه ای خوب نیست و چنانچه بخواهیم مواد خام را به محصولات تبدیل کنیم باید سرمایه گذاری هایمان به شکلی باشد تا کالاهای ساخته شده در حد و کیفیت صادرات باشد.
وی گفت: برای این موضوع باید هم تکنولوژی خوب داشته باشیم و هم سرمایه گذاری های لازم که هر دوی اینها باید انجام شود.
هاشمی طبا درباره صنایع زودبازده افزود: اصلاً معتقد به صنایع زودبازده نیستم، اصولاً صنایع کوچکی که در کشور می تواند فعالیت کند باید زنجیره ای باشند همچون قطعه سازی ها در صنعت خودروسازی که صنایع بزرگ را تأمین کنند.
وی گفت: البته چون باید محصول صنایع بزرگ کیفیت خیلی خوبی داشته باشد و قابل عرضه در دنیا قرار گیرد از این رو باید قطعه سازان هم با تکنولوژی و کیفیت مطلوب کار کنند.
این نامزد انتخاباتی افزود: از نظر من، صنعت خوب و قابل اعتماد اصلاً زودبازده نیست و البته بهتر است سعی کنیم صنایعمان را برای آدم ها نهادینه کنیم و کیفیت ها ارتقاء یابد که این امر کار دولت نیست، البته دولت باید بسته های تشویقی در نظر بگیرد تا بخش خصوصی بهتر کار کند.
هاشمی طبا گفت: صنعت باید بازرگانی خوب هم داشته باشد به این معنا که صرفاً به بازارهای داخلی اکتفا نکند و به بازارهای دنیا نیز نگاهی داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه روی صنایع زودبازده برای اشتغالزایی حساب نمی کنم افزود: زیرا صنعت امروز امری اتوماسیون است و با دستگاه و تکنولوژی سر کار دارد و این شیوه، تولیدی با کیفیت تر ارائه خواهد داد اما در خصوص نیروی انسانی در صنایع، این کیفیت مطلوب نخواهد بود و اشتغالی که کیفیت مطلوب را نداشته باشد پایدار نخواهد بود.
هاشمی طبا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اینکه اصرار دارم نامزدها در خصوص معیشت مردم اصرار نداشته باشند و سر این موضوع باهم دعوا نکنند این است که چون هیچ کدام نمی توانند با معجزه معیشت مردم را به یکباره بالا ببرند. اینکه پول به مردم بدهیم تا معیشت خوب شود اصلاً جواب نمی دهد.
وی افزود: باید فرهنگی ایجاد شود که مردم کار کنند و ایجاد توقعات و ساده نگری به مسئله و این امر که ما به شما می توانیم خیلی سرویس و خدمات بدهیم باید از بین برود.
این نامزد انتخاباتی گفت: کمک های ما باید مختص آدم های ناتوان و معلول باشد و الا کسانی که چهار ستون بدنشان سالم است اصلاً حق اعانه و تکدی گری ندارند و باید یادمان باشد اینها خلاف سفارشات بزرگان دین هم هست.
هاشمی طبا تأکید کرد: البته افراد معلول، ناتوان و کسانی که قادر به کار نیستند حتماً باید کمک شوند و من حتی نمی گویم که فقط این کمکها از صدقات جاریه باشد زیرا دولت باید مستقیماً به آنها کمک کند اما آدمهای سالم به هیچ وجه نباید کمک گیر دولت باشند و به جای آن باید دولت در زمینه اشتغالزایی سرمایه گذاری انجام دهد.
وی گفت: ما باید تعداد کارآفرینان را افزایش دهیم و چون کارآفرینی هنر است و همه کس دارای این هنر نیستند باید آنها تشویق شوند تا فضای کار و تولید فراهم شود.