به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، الهام امین زاده در نشست هم اندیشی "تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری" افزود: پس از تصویب منشور حقوق شهروندی توسط رییس جمهور، نگاه ویژه ای در این زمینه حاکم شد.
وی گفت: براساس اصل 134 قانون اساسی دولت و رییس جمهور می تواند برنامه ای را مدون کند که با خلاقیت دکتر روحانی منشور حقوق شهروندی به عنوان یکی از خط و مشی های دولت قرار گرفت.
امین زاده تصریح کرد: در دولت یازدهم انقدر با جامعه صداقت داشته ایم که مدعی نوآوری نیستیم بلکه این منشور از سال 82 در دستور کار بوده است.
وی گفت: مرحوم کاتوزیان، مسئولان، اساتید دانشگاه و سمن ها در شکل گیری این منشور نقش موثری داشتند و ما این سند را 5 آذر سال گذشته در معرض دید عموم قرار دادیم تا اینکه در نهایت 29 آذر 95 به همه دستگاه ها ابلاغ شد.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی افزود: قرار شد همه نهادهای دولتی برایند حقوق شهروندی سه سال گذشته را اعلام کنند که سازمان اداری استخدامی کشور اولین گزارش ها را ارائه کرد.
امین زاده ادامه داد: برای همه مدیران دستگاه ها در استان ها 14 ساعت کار آموزشی ارائه شد.
وی درباره برنامه جامع حقوق شهروندی گفت: در حال تدوین برنامه اجرایی شدن منشور و منتظر ارائه گزارش های اصلاح و توسعه نظام حقوقی کشور هستیم.
امین زاده افزود: برحی استان ها مثل سمنان بسیار فعال هستند و در قالب فیلم کوتاه مبانی حقوق شهروندی را ارائه می کنند.
وی از تشکیل 7 کارگروه ویژه اجرای حقوق شهروندی خبر داد و گفت: این کارگروه وظیفه آموزش مردم در حوزه مدنی و سیاسی، امنیتی و نظامی، اداری، مجلس، حقوقی و کیفری، فرهنگی را بر عهده دارد.
امین زاده تصریح کرد: بر اساس این منشور مردم باید پرسشگر باشند و نهادها پاسخگوی مردم که عملکرد این نهادها ارزیابی شود.
وی تصریح کرد: پاسخگویی نظام اداری، اعتماد افزاست و مشکلات هم به مرور مرتفع خواهد شد.
دستیار ویژه رئیس جمهور افزود: بر اساس حقوق شهروندی، مردم انتظار دارند حقوقشان مورد احترام واقع شود و فرایند های اداری آنها مبتنی بر دوری از تبعیض دنبال شود.