معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس واوراق بهادار تاکید کرد : باید به معادله بازار احترام گذاشت و ما نرخ دستوری نداریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی سعیدی گفت: پیش از شروع خصوصی سازی باید به فرهنگ سازی بخش خصوصی بیشتر توجه میکردیم؛ چرا که این امر موضوع بسیار مهمی است. در آن زمان نقش بازار و قیمت های کشف شده با فرهنگ مدیریت دولتی وارد شد. این در حالی است که نگرش بازاری قبل از خصوصی سازی باید ترویج شود و برخی قوانین دیگر هم اصلاح شوند.
وی با اشاره به اینکه اگر به دنبال تامین مالی از بازار سرمایه هستیم، باید به نرخ های بازار هم احترام بگذاریم؛ ادامه داد: نرخ بازار یعنی نرخی که از محل عرضه و تقاضا به وجود آماده است و مردم انتخاب کرده اند و نمی توان آن را دستوری کرد.
وی تاکید کرد: نرخ گذاری در بخش های مختلف مانند صنایع، نظام مالی، لیزینگ و بیمه وجود دارد، اما در بازار سرمایه نباید نرخ گذاری صورت بگیرد.
دکتر سعیدی خاطرنشان کرد: بازار سرمایه امکان انتقال انواع اوراق بهادار به منظور تامین مالی شرکتهای مختلف را به شکل ساختارمند فراهم می کند.
وی با اشاره به اینکه زمانی که از اشتغال صحبت میکنیم آن روی سکه سرمایه گذاری است؛ ابراز داشت: البته سرمایه گذاری به معنای سرمایه گذاری بهینه است که آن نیز به تامین مالی باز می گردد.
سعیدی درباره نقش نهادهای ناظر گفت: نهادهای ناظر در تمام کشورها مراقب تصمیم گیری ها نیستند و در تصمیم گیریها دخالت نمیکنند. مهمترین وظیفه نهادهای ناظر جلوگیری از ریسک فراگیر است. ریسکی که در حقیقت اقتصاد را به یک اقتصاد بحران زده تبدیل میکند و بازار پول و بازار سرمایه در واقع بر روی این موضوع تمرکز میکنند.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه وظیفه نهاد ناظر جلوگیری از ریسک فراگیر است، گفت: رئیس سازمان بورس و هیات مدیره آن باید در تصمیم گیری های دولت دخیل باشند.
عضو هیات مدیره سازمان بورس ادامه داد: این سازمان بر روی دستکاری قیمت، انجام معاملات، کنترل شفافیت، جلوگیری از سرایت ریسک از یک نهاد به نهاد دیگر نظارت دارد.
وی افزود: از زمانی که صنایع مختلف به بازار سرمایه ورود پیدا کردهاند وارد دوره جدیدی شدیم، و تا مدیران با این ادبیات جدید آشنا شده و تغییرات لازم رخ دهد، ممکن است با برخی تصمیم گیری هایی روبهرو شویم که لزوماً با منافع سهام داران همسو نباشد.
سعیدی یادآور شد: ممکن است رئیس جمهور حقوقدان باشد و قوانین قوی وضع شود اما گاهی ممکن است که رئیس جمهور تاجر باشد و برخی قوانین را لغو کند.در کل در پاره ای از تصمیمات کشور ما منفعت سهامداران دیده نمی شود.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مدیران ما بیشتر نگرش دولتی دارند و اداره امور هم دولتی است، به طور مثال در صنعت نفت و پتروشیمی باید تصمیم گیری ها در سال های گذشته با ملاحظه بورس صورت می گرفت.
هنوز بسیاری از شرکت ها وارد بورس نشده اند