سهم پرداختی از جیب بیماران به شدت افزایش یافته است
وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی دولت دهم گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت قدرمطلق پرداختی از جیب بیماران بعد از اجرای این طرح به شدت افزایش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما ، محمد حسین طریقت منفرد در مناظره تلویزیونی با موضوع " طرح تحول سلامت" با عنوان مخالف، افزود: هرچند تدوین طرح تحول سلامت امیدواری های زیادی را ایجاد کرد اما این طرح عملا به ضد خود تبدیل شده است.
وی گفت: آمارهای نشان می دهد متوسط پرداخت مردم در دو سال منتهی به سال 92 در شهرهای بزرگ بجای 10 درصد فرانشیز به حدود 35 درصد رسید و این سهم در شهرهای کوچک 18 درصد بود.
منفرد با بیان اینکه مردم سالانه 800 میلیون بار برای درمان های بستری و سرپایی به مراکز پزشکی مراجعه می کنند گفت: از این تعداد مراجعه 7 میلیون به بستری شدن منتهی می شود ،ضمن اینکه 47 درصد کل هزینه بهداشت و درمان مربوط به خدمات بستری و 53 درصد مربوط به هزینه های درمان سرپایی است.
وی خاطرنشان کرد: 80 درصد خدمات بستری از جانب بیمارستانهای دولتی ارائه می شود و سهم بیمارستانهای خصوصی در این بخش 20 درصد است اما در ارائه خدمات سرپایی این نسبت برعکس است.
طریقت منفرد با اشاره به روند تصویب طرح تحول سلامت در مجلس شورای اسلامی و اسیب شناسی این طرح در تنگاهای بودجه ای کشور گفت: نائب رئیس مجلس در همان جلسه تاکید کرد که" وزارت بهداشت باید در این طرح به قانون عمل کند باید دید که این طرح با چه هزینه ای اجرایی می شود" .
وی افزود: نایب رئیس مجلس در همان جلسه عنوان کرد که " در سال 91 بودجه ای که به وزارت بهداشت اختصاص داده شد 16 هزار و 400 میلیون تومان بود اما امسال این بودجه به 58 هزارو 600 میلیون تومان افزایش یافته است و این در حالی است که ما با مشکلات جدی در نظام بودجه ریزی کشور مواجه هستیم" .
وزیر بهداشت دولت دهم گفت: همزمان با ترمیم بودجه در سال 92 به دولت پیشنهاد داده شد خدمات بستری به مردم رایگان شود اما چون این پیشنهاد بار مالی داشت و نیازمنده مصوبه دولت داشت و کسر بودجه 7-8 هزار میلیارد تومانی در پی داشت رئیس جمهور نپذیرفت و ضمن مخالفت با این پیشنهاد دستور بررسی انرا به دو معاونت خود صادر کرد و بعد از مطالعه و بررسی با این پیشنهاد موافقت کرد.
طریقت منفرد با اشاره به سهم پرداختی از جیب مردم بابت هزینه های درمانی گفت : متوسط هزینه یک بیمار بستری در فروردین 93 برای بیماران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی 550 هزار تومان و برای بیماران تحت پوشش بیمه خدمات درمانی 570 هزار تومان بود، اما در دی ماه همان سال متوسط هزینه پرداختی یک میلیون و280 هزار تومان را بیمه پرداخت کرد و 172 هزار و 900 تومان را دولت پرداخت کرد و سهم مردم هم به 128 هزار تومان رسید.
وی گفت : بنابراین متوسط هزینه یک بیمار بستری از حدود 600 هزار تومان به یک میلیون و 500 هزارتومان رسیده بنابراین زمانی که سهم پرداختی از جیب مردم 35 درصد بود هزینه پرداختی 500 تا 600 هزار تومان بود مردم نیمی از این هزینه را می پرداختند و به راحتی می شد با این بودجه تخصیصی پرداخت از جیب مردم را به صفر رساند.
طریقت منفرد افزایش شدید قیمت دارو را از دیگر آفت های طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد و افزود : گردش مالی دارو در سال 91 به 93 بیش از سه برابر شده است، قیمت شیرخشک4 هزار تومانی سال 93 به 22 هزار تومان رسیده است این روند در تناقض اشکار با سیاستهای ابلاغی جمعیت است.
وی با اشاره به اقدام دولت دهم در حذف نظام چند نرخی ارز در صنعت داروی کشور گفت : اختصاص ارز با نرخ های متعدد زمینه ساز فساد بود که این روند با تک نرخی شدن ارز متوقف شد و دولت برای جلوگیری از تحمیل افزایش هزینه های احتمالی قیمت دارو به مردم 1800 میلیارد تومان بودجه اختصاص داد .
طریقت منفرد افزود: افزایش سه برابری گردش مالی دارو در دولت یازدهم با وجود کاهش نرخ تورم عملا با همراه نشدن بیمه ها موجب شد تا سهم مردم در هزینه دارو به دو برابر افزایش یابد.
وزیر بهداشت دولت دهم با بیان اینکه در این دولت 46 هزار تخت بیمارستانی به بهره برداری رسید گفت : نباید اینگونه به مردم گفته شود که بیماران پیش از این بر روی زمین زایمان می کردند و یا درمنزل درمان می شدند، همه این اقدمات در تمامی دولتها انجام شده و هر دولتی مقداری به ان افزوده است.
وی در خاتمه این مناظره تلویزیونی مجددا بر افزایش غیر عادی هزینه درمانی تاکید کرد و افزود: باید مشخص شود که چرا هزینه های بستری بیماران بجای افزایش 35 درصدی معادل 150 درصد اضافه شده است و اینکه چرا هزینه بیماران سرپایی که 57 درصد هزینه های درمانی را به خود اختصاص می دهد و اصولا جزو تعهدات طرح تحول سلامت هم نبوده و 80 درصد این خدمات را بخش خصوصی ارائه می کند، دو تا سه برابر شده است .
منفرد تاکید کرد: این نکته که 80 درصد خدمات سرپایی از جانب بخش خصوصی به مردم ارائه می شود و امروز تعرفه های ان دو تا سه برابر شده است دروغ نیست ! اینکه سهم پرداختی مردم برای بیماران بستری بجای رشد 35 درصد معادل 150 درصد افزایش یافته امری بدیهی است.
وی گفت: قطعا در روند اجرای طرح تحول سلامت قانون اجرا نشده است و تمامی گرفتاری های ایجاد شده در این فرایند ناشی از همین نکته است ، طبق قانون باید پزشکان بیمارستانهای دولتی یک شغله باشند و طبق سیاستهای ابلاغی طرح تحول سلامت تعرفه حق العلاج در مراکز درمانی دولتی و خصوصی یکسان می بود که الان اینگونه نیست !