معاون وزیرنیرو:
نیاز به 200 هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح های نیمه تمام آب
معاون آب و آبفای وزیر نیرو اعلام کرد : برای تکمیل 800 طرح نیمه تمام آب به 200 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
رحیم میدانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه برای تکمیل این طرح ها به اعتبارات دولتی متکی هستیم و حتی اگر به سراغ فاینانس، گرفتن وام جهانی یا بانک توسعه اسلامی و خرید تضمینی هم برویم باز هم همه اینها به منابع دولتی برمی گردد، گفت : طرح های بزرگ آبی با مشکل کمبود اعتبار مواجه هستند.
وی گفت: طرح های بزرگی در بخش آب کشور وجود دارد که به تنهایی حدود 7 هزار میلیار تومان اعتبار نیاز دارد، به عنوان مثال طرح آبرسانی غدیر در استان خوزستان که بسیاری از شهرهای این استان را تحت پوشش قرار می دهد ، یکی از راه های حل این مشکلات استفاده از توان بخش خصوصی در قالب خرید تضمینی است.
میدانی افزود: وقتی تعداد طرح های خرید تضمینی زیاد می شود در آینده نزدیک ممکن است سالانه پنج هزار میلیارد تومان بابت خرید تضمینی آب به بخش خصوصی پرداخت کنیم بنابراین امیدواریم روزی صنعت آب روی پای خودش بایستد.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاران خارجی برای تکمیل طرح های آب ابراز علاقه کردند تا با همکاری سرمایه گذاران داخلی طرح های نیمه تمام را به پایان برسانند ، گفت: ناکارآمدی اقتصاد آب یک محدودیت جدی است.
میدانی با اشاره به اینکه امسال نیز مانند سال گذشته شش هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار از محل منابع عمومی دولت در بودجه سال 96 به بخش آب اختصاص یافته است ،افزود: علاوه بر آن اختیار استفاده از فاینانس هم داده شده که به عنوان مثال برای خوزستان طرح های فاینانس خوبی به ارزش یک میلیارد دلار باید به مناقصه گذاشته شود.
وی گفت: بنا به دستور رئیس جمهور اقدام جهشی در استان خوزستان برای رفع مشکلات آب مردم این استان در حال اجراست و یک مناقصه ای به ارزش 1200 میلیارد تومان از محل مناقصه خارجی برای شمال شرق استان خوزستان در حال برگزاری است.
میدانی با اشاره به اینکه طرح های آبی کشور طرح های بزرگی است که باید از همه امکانات برای تأمین آب مردم و رفع مشکلات آنها استفاده کرد ، افزود: اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی، اشتغال بسیار خوبی ایجاد می کند و تحرکی باید برای اجرای این شبکه ها ایجاد شود.
وی در زمینه طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی نیز گفت: امسال 420 میلیارد تومان برای اجرای طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی اعتبار در نظر گرفته شده و یکی از اولویت های دولت نیز است.
میدانی با اشاره به اینکه پارسال به دلیل شرایط خاص مالی دولت که حدود 400 میلیارد تومان برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده بود اما اعتباری به این طرح اختصاص نیافت ، افزود: اما با تلاش زیادی از محل منابع داخلی طرح تعادل بخشی را پیش بردیم گرچه در نصب کنتورهای هوشمند خوب جلو نرفتیم اما در مسدود کردن چاه های غیرمجاز موفق بودیم.
وی گفت: شرایط جامعه بسیار مناسب شده است و بهره برداران متوجه اهمیت اجرای این طرح شدند و امیدواریم در سال 96 نیز دولت توجه بیشتری به اجرای این طرح داشته باشد و به طور ویژه ببیند.