ساماندهی بیمه خودروهای صفر با تلاش سندیکای بیمهگران
رئیس کل بیمه مرکزی از پایان رقابت مخرب در صنعت بیمه بر سر بیمه خودروهای صفر خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، عبدالناصر همتی با اشاره به ارتقای سطح توانگری شرکتهای بیمه و حضور 17 شرکت در سطح توانگری یک گفت: ساماندهی بیمه خودروهای صفر با تلاش سندیکای بیمهگران انجام شده است.
وی افزود : با راهبری بیمه مرکزی بیمه خودروهای صفر بر اساس سهم بازار شرکتهای بیمه میان آنها توزیع خواهد شد و امتیازاتی که در این رابطه به خودروسازان داده میشد ، نیز متوقف شد.
همتی تصریح کرد: یکی از موارد تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب توجه به صنعت بیمه است، البته در سال گذشته اقدامات خوبی انجام شد که از جمله آن میتوان به رشد 22 درصدی صنعت بیمه اشاره کرد و این رشد کمک کرد که ضریب نفوذ بیمه بالای 2 درصد تثبیت شود.
همتی در خصوص عملکرد سال گذشته صنعت بیمه گفت: پیگیری تصویب و نیز اجرای قانون جدید بیمه شخص ثالث یکی از اقدامات مهم و اساسی سال گذشته صنعت بیمه بود که با توجه به ابعاد مختلف و کارهای کارشناسی این قانون، اجرای کامل آن نیاز به هماهنگی نهادهای مرتبط با آن دارد و 16 آیین نامه دارد که تعدادی از آن ها در شورای عالی بیمه تدوین و به دولت جهت تصویب نهایی ارسال شده است و بقیه نیز تا چند ماه آیند تدوین و تصویب می شود.
دکتر همتی نظارت on site بر شرکت های بیمه را سومین اقدام اساسی سال گذشته بیمه مرکزی دانست و گفت: برای این مهم مدیریت جدیدی در معاونت نظارت بیمه مرکزی تشکیل شده است که کار نظارت on site بر شرکت های بیمه را انجام می دهند که تا کنون چندین شرکت نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس کل بیمه مرکزی کاهش سرمایه اولیه شرکت های بیمه را چهارمین اقدام بیمه مرکزی اعلام کرد و گفت: حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس موسسه بیمه بدون توجه به امکان تامین آن بالا درنظر گرفته شده بود که بعد از چهارسال شرکت های بیمه نتوانستند آنرا تامین کنند و خوشبختانه توانستیم مصوبه دولت را برای کاهش سرمایه اولیه شرکت های بیمه بگیریم که مطابق آن، سرمایه تاسیس شرکت بیمه مستقیم مبلغ یک هزار میلیارد ریال، سرمایه مورد نیاز برای صدور پروانه فعالیت موسسه بیمه مستقیم در رشته بیمه های غیر زندگی 300 میلیارد ریال،
بیمه های زندگی و مستمری 200میلیارد ریال و بیمه های مختلط 500 میلیارد ریال و حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس و شروع به فعالیت موسسات بیمه اتکایی نیز 2 هزار و پانصد میلیارد ریال مصوب شد که شرکت های بیمه موظفند تا پایان سال 96 نسبت به این افزایش اقدام کنند و اگر شرکتی نتواند به این مصوبه عمل کند باید برای ادغام و یا کاهش مجوزهای صدور خود اقدام کند چرا که فرصت دوباره ای نخواهند داشت.
همتی، ارتقاء ظرفیت سامانه سنهاب در سال گذشته را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: این سامانه توانایی های زیادی دارد و ما در سال گذشته توانستیم برای اولین بار صورت های مالی اتکایی اجباری را توسط این سامانه انجام دهیم که تحول بزرگی بود. همچنین پالایش و شناسایی نمایندگان دو شغله و فاقد مجوز از دیگر امکانات این سامانه بود که امیدوارم در سال جدید سایر بخش های آن را تکمیل کنیم.
همچنین تدوین و تصویب لایحه صندوق حوادث طبیعی، ارائه 3 مجوز برای تاسیس شرکت بیمه جدید، ارائه 2 مجوز برای فعالیت دفاتر ارتباطی خارجی، ارتقاء سطح توانگری مالی شرکت های بیمه، ساماندهی صدور بیمه خودروهای صفر کیلومتر در یک اقدام هماهنگ از سوی سندیکای بیمه گران ایران با هماهنگی بیمه ایران و رسیدگی به 2500 شکایت مکتوب و 23000 شکایت تلفنی و حضوری، کاهش میزان تعداد روزهای رسیدگی به شکایات از 22 به 6 روز از دیگر اقدامات مهم بیمه مرکزی در سال 95بوده است.
همتی در بخشی دیگری از سخنان خود از اجرایی نمودن آیین نامه حاکمیت شرکتی در شرکت های بیمه در نیمه اول سال، اجرایی نمودن تدریجی IFRS(گزارشگری مالی بین المللی)، و موظف نمودن شرکت های بیمه تا پایان شش ماهه اول سال برای ارائه گزارش خود بر این مبنا، اجرایی کردن تشکیل صندوق بیمه حوادث طبیعی در چارچوب اقتصاد مقاومتی برای کاهش سوخت ملی در حوادث طبیعی، شتاب دادن به سهم بیمه عمر، پیگیری روابط بیمه اتکایی با شرکت های معتبر خارجی و تسهیل جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت بیمه و تقویت زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری سامانه سنهاب به عنوان مهمترین برنامه های سال جدید بیمه مرکزی یاد کرد.
ایجاد صندوق بیمه حوادث طبیعی
همتی یکی از برنامههای بیمه مرکزی در سال 96 را گزارش دهی شرکتهای بیمه بر مبنای استانداردهای بین المللی IFRS دانست و گفت: ایجاد صندوق بیمه حوادث طبیعی یکی دیگر از برنامهها است که باید شرایطی را فراهم کرد که مردم فقط دغدغه حادثه را داشته باشند نه اینکه نگران خسارت باشند.