پیش از سفر از بیمه خود مطمئن شوید
بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از شهروندان خواست قبل از سفر از بیمه خود مطمئن شوند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس کل بیمه مرکزی گفت: همچنان آمار کشته شدگان و مجروحان حوادث رانندگی تکان دهنده است.
عبالناصر همتی گفت: برغم کاهش کشتهها، مجروحان تصادفات افزایش یافته است که در این شرایط کار اساسی ما باید کاهش تصادفات باشد.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین از همه بیمهگران خواست که مدیریت ریسک را جدی بگیرند.
همتی گفت: با توجه به نقش اساسی صنعت بیمه در بقای چرخه اقتصادی کشور، اهمیت ارزیابی ریسک بیش از پیش احساس می شود.
وی افزود: در زمان بروز خسارت، همه نگاهها به سمت صنعت بیمه خواهد بود و به همین منظور وظیفه صنعت بیمه است که در مراحل اولیه و قبل از صدور بیمه نامه با بازدید کارشناسی نسبت به ارزیابی صحیح ریسک اقدام کند.
همتی گفت: عدم رعایت موارد ایمنی را جهت پیشگیری از خسارت احتمالی اعلام و در ارزیابی ریسک، لحاظ کنید.
همچنین بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از شهروندان خواست قبل از سفر از بیمه خود مطمئن شوند.
بنابر گزارش روابط عمومی بیمه مرکزی؛ در نوروز پنج سال اخیر (1391 تا 1395) حوادث رانندگی منجر به مرگ پنج هزار و 384 تن از هموطنان شد که بیشترین آن با یک هزار و 227 فوتی در سال 1392 و کمترین آن با 964 فوتی در سال جاری ثبت شده است.
ارزیاب خسارت بیمه باید دارای پروانه فعالیت از بیمه مرکزی باشد
همچنین اداره کل نظارت بر صلاحیتهای حرفهای بیمه مرکزی اعلام کرده است: ارزیاب خسارت بیمه شخص حقیقی یا حقوقی مستقلی است که دارای پروانه فعالیت از بیمه مرکزی بوده و مجاز به بررسی و تحقیق در مورد علت بروز حادثه و تحقق خسارت، تعیین مقدار خسارت و تشخیص میزان تعهد بیمه گر طبق شرایط بیمه نامه و مذاکره برای تعدیل و تسویه خسارت بیمه ای می باشد.
موسسه بیمه و بیمه گذار میتوانند ارزیاب خسارت بیمهای مرضی الطرفین و حدود اختیارات وی را تعیین کنند.
در این صورت بیمه گر موظف است مشخصات ارزیاب منتخب و حدود اختیارات وی را در شرایط بیمه نامه درج کند.
همچنین ارزیاب خسارت بیمهای برای ارزیابی خسارت موظف به انعقاد قرارداد کتبی با موسسه بیمه و یا بیمه گذار است، به عبارت دیگر هر کدام از طرفین قرارداد بیمه -بیمه گر و بیمه گذار- در موارد لازم می توانند ارزیاب مورد قبول خود را انتخاب و طی قراردادی وی را برای ارزیابی خسارت معرفی کنند.
شهروندان برای آشنایی بیشتر با ارزیابان خسارت بیمه ای و به منظور مطالعه آیین نامه شماره 85 و همچنین ملاحظه فهرست ارزیابان دارای مجوز فعالیت از بیمه مرکزی می توانند به سایت بیمه مرکزی مراجعه کنند.
اصل حسننیّت در قرارداد بیمه
بیمهگذار موظف است که در هنگام عقد قرارداد بیمه همه اطلاعاتی که در خصوص موردبیمه دارد و مؤثر در تشدید خطر است، با کمال درستی و صداقت اظهار کند (اعم از اینکه بیمهگر این اطلاعات را خواسته باشد یا نخواسته باشد) بهطوریکه بیمهگر با بهرهگیری از این اطلاعات بتواند اهمیت خطری را که زیرپوشش است، تشخیص دهد.
بر اساس قانون اصلاح قانون بیمه شخص ثالث تمامی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی مسئول جبران خسارتهای بدنی و مالی هستند که بر اثر حوادث وسایل نقلیه یا محصولات آنها به اشخاص ثالث وارد میشود، بنابر این موظفند مسئولیت خود را حداقل به میزان دیه مرد مسلمان در ماه حرام بیمه کنند.
بیمه مرکزی همچنین توصیه کرده است پس از وقوع حادثه، در مدت پنج روز شرکت بیمه را مطلع کنید.
چنانچه حادثه رانندگی و فوت زیاندیده هر دو در ماه های حرام اتفاق افتد، بر اساس قانون مجازات اسلامی، میزان دیه یک سوم بیشتر از ماه های عادی خواهد بود.
هرگاه در حادثه رانندگی سبب وارد شدن خسارت به دیگران شوید، باید خسارت اشخاص زیاندیده را جبران کنید.
با خرید بیمه نامه شخص ثالث، شرکت بیمه به جای شما این گونه خسارت ها را جبران می کند.
داشتن بیمه نامه شخص ثالث برای دارندگان همه وسایل نقلیه موتوری (اعم از موتورسیکلت، سواری، مسافری و بارکش) اجباری است و هدف از آن حمایت از اشخاص زیاندیده در حوادث رانندگی است.
پیش از استفاده از هر وسیله نقلیه موتوری، اول بیمه نامه مسئولیت شخص ثالث آن را بازبینی کنید تا از اعتبار آن برای پوشش خسارت جانی و مالی حوادث احتمالی مطمئن شوید.
داشتن بیمه نامه شخص ثالث برای همه وسایل نقلیه موتوری (موتور سیلکت و انواع خودرو ) اجباری است؛ حرکت وسایل نقلیه موتوری بدون داشتن بیمه نامه شخص ثالث ممنوع است.
مأموران راهنمایی و رانندگی و پلیس راه وسایل نقلیه بدون بیمه نامه را متوقف و راننده متخلف را ملزم به پرداخت جریمه می کنند.
مراقب افراد سودجو باشید
بیمه مرکزی هشدار داد: هموطنان مراقب افراد سودجو باشند، بیمه مرکزی محصولی برای فروش ندارد.
بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه ای از هموطنان خواست مراقب افراد و شرکت هایی که طی اقدامی سودجویانه از عنوان بیمه مرکزی برای فروش محصولات اجباری مانند کارت امداد خودرو، کارت سلامت، کارت دندانپزشکی و .. سوء استفاده می کنند، باشند.
بنابر گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، در سال های اخیر اشخاصی سود جو و فاقد هویت با دسترسی به بانک اطلاعات و مشخصات بیمه گذاران، از طریق تماس تلفنی با هموطنان و اعلام مشخصات بیمه نامه وسیله نقلیه یا مشخصات فردی افراد و معرفی خود به عنوان نماینده بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بعضاً با تهدید هموطنان به ابطال بیمه نامه شخص ثالث و یا شمول جریمه، اقدام به فروش اجباری محصولاتی مانند کارت امدادخودرو، کارت سلامت، کارت دندانپزشکی، کارت هوشمند بیمه تکمیلی و ... می کنند.
همچنین به دلیل اینکه این کالاها و خدمات اغلب فاقد اصالت و کیفیت هستند، موجب اعتراض شهروندان می شوند.
برغم اطلاع رسانیهای متعدد روابط عمومی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مدتی است تعداد تماس های هموطنان برای استعلام اصالت این محصولات و ارتباط آن با بیمه مرکزی و یا اعلام اعتراض نسبت به افشای اطلاعات بیمه نامه و مشخصات فردی ایشان افزایش یافته است.
به هموطنان گرامی توصیه می شود در خرید این محصولات دقت کنند و در صورت تماس از سوی این افراد، اطلاعات آنها را برای پیگیری قانونی در اختیار بیمه مرکزی قرار دهند.