هدایت سرمایه گذاری ها به سوی بافت های فرسوده ، راهکار خروج مسکن از رکود
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: توجه جدی به نوسازی بافت فرسوده شهری راهکاری موثر برای خروج از رکود مسکن است.
محمدرضا رضایی کوچکی در مصاحبه اختصاصی با
خبرگزاری صداوسیما؛ با اشاره به 70 هزار هکتار بافت فرسوده شهری در کشور گفت : اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای نوسازی بافت فرسوده شهری راهکاری مناسب برای رونق بخش مسکن است.
وی افزود : اراضی بافت های فرسوده کشور با برخورداری از امکانات و زیرساختهای موجود در این مناطق از ظرفیت مناسبی برای رونق مجدد بخش مسکن برخوردار است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حداقل یک سوم اقتصاد کشور به رونق بخش مسکن گره خورده است ، گفت : تداوم رکود بخش مسکن موجب شده است بسیاری از واحدهای صنعتی که هزاران نفر در انها مشغول بودند با خطر بیکاری مواجه باشند.
وی افزود : بخش عمده درامد شهرداری ها وابسته به درامد حاصل از ساخت و ساز است و تشدید رکود بخش مسکن شهرداری ها را را به سوی شهرفروشی هدایت کرده است.
رضایی ، کاهش نرخ سود تسهیلات اعطایی به بخش مسکن را زمینه ساز تشویق سرمایه گذاران برای حضور در این بخش دانست و گفت : مجلس در دولت قبلی در قالب مسکن مهر 45 هزار میلیاردتومان تسهیلات ارزان قیمت 4 درصد در اختیار بانک مسکن قرار داد ، این پول هنوز در اختیار دولت است و می تواند از این ظرفیت قانونی تسهیلات ارزان قیمت در اختیار مردم قرار دهد و نگاه به بافت فرسوده می تواند این بخش را از رکود خارج کند.
بنابراین گزارش رئیس اتحادیه سنگ اصفهان نیز با اشاره به تاثیر رکود حاکم بازار مسکن بر صنایع وابسته به این بخش گفت : این تنها مشکل صنایع وابسته نیست چرا که واردات نیز بلای جای صنایع صنعت ساختمان شده و واردات بی رویه سنگ خارجی از مرزهای رسمی کشور، بازار این بخش را با چالش مواجه کرده است.
وی با اشاره به فعالیت 6 هزار واحد تولیدی سنگبری در ایران گفت : این واردات بی رویه تعطیلی کارخانه های ایرانی را در پی دارد.
مختاری ؛ هند، چین و ترکیه را مراکز عمده صادرات سنگ به ایران اعلام کرد و ادامه داد: این واردات در حالی است که ایران پس از هند، چین و ایتالیا مقام چهارم معادن سنگ دنیا را دارد.
رئیس اتحادیه سنگبری اصفهان با اشاره به تامین 90 درصد سنگ مورد نیاز ساختمانی کشور از معادن داخلی گفت : فناوری این صنعت فرسوده است و دولت نیز حمایت مناسبی از این بخش ندارد.
وی با بیان اینکه آمارهای اعلام شده از ارایه 16 میلیارد تومان وام به صنعت سنگ خبر می دهد ، افزود : این وام ها به دست ما که در این صنعت هستیم ، نرسیده است و مشخص نیست که این وام ها چگونه پرداخت شده و از فیلتر اتحادیه عبور نکرده است.
مختاری ؛ رفع مشکل صنعت سنگ را در گرو صادرات دانست و گفت: محدودشدن در بازار داخل با وجود رشد منفی صنعت ساختمان، این بخش را با بحران شدید مواجه خواهد کرد.
وی واردات سنگ خام از افغانستان را سبب اشتغال زایی اعلام کرد و افزود: هر کارخانه فعال سنگ 30 تا 40 نفر را به صورت مستقیم و 400 نفر را به طور غیرمستقیم مشغول به کار می کند.
رئیس اتحادیه سنگبری اصفهان گفت: هزینه تمام شده بالا، رقابت تولیدکننده ایرانی را با سنگ های خارجی ضعیف کرده است که باید این مسایل هم ساماندهی شود.