توقیف محموله سوخت قاچاق در آبهای خوزستان
فرمانده مرزبانی و دریابانی خوزستان از توقیف محموله 64 هزار لیتری سوخت قاچاق در آبهای شمال غرب خلیج فارس خبر داد.
ب
ه گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ سردار سرتیپ عبدالله نظرپور در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران ( مانا) افزود: ماموران دریابانی حین گشت زنی در آبهای شمال غرب خلیج فارس به دو فروند قایق تندرو مظنون شدند که در جریان بازرسی ، دو مخزن بزرگ برزنتی که روی آب شناور بودند و توسط این دو قایق یدک کشیده می شد را کشف کردند.
وی ارزش این محموله سوخت قاچاق که بنا بود به بازار فراورده های خلیج فارس حمل شود را 530میلیون ریال اعلام کرد و افزود : یک متهم به قاچاق سوخت(گازوئیل) هم بازداشت شد.
وی گفت : محموله سوخت مکشوفه پس از تحویل به شرکت پخش فراورده های نفتی ناحیه ماهشهر با تانکر نفتکش بارگیری شد.
فرمانده مرزبانی و دریابانی خوزستان در ادامه بر عزم این فرماندهی در مبارزه با قاچاق سوخت و خروج غیرقانونی سرمایه ملی تاکید کرد و افزود: تلاش شده است، همه مسیرهای آبی در سواحل جنوبی خوزستان و آبهای شمال غرب خلیج فارس به گونه ای کنترل شوند که قاچاقچیان نتوانند موفق به قاچاق کالا شوند.
سردار نظرپور افزود: امسال باتدابیر لازم، از خروج غیرقانونی سوخت از مرزهای آبی منطقه جلوگیری شده است.
در سال جاری چندین محموله سوخت قاچاق در آبهای جنوبی خوزستان و آبراه اروندرود کشف و ضبط شده است.
استان خوزستان 500کیلومتر ساحل دارد.
انتقال آب از کارون به فلات ایران توجیه زیست محیطی ندارد
استاندار خوزستان هم گفت: طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون به فلات مرکزی ایران توجیه زیست محیطی ندارد.
بنابر گزارش مانا ، دکترغلامرضا شریعتی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست بارها مخالفت خود را با انتقال آب کارون به فلات مرکزی اعلام کرده است بنابراین دلیلی ندارد این طرح اجرا شود.
وی گفت: البته مخالفتی با انتقال آب رودخانه کارون برای مصارف شرب شهرهای مرکزی ایران به میزان 580میلیون متر مکعب در سال ندارد.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه استان خوزستان هم اکنون با کمبود آب روبرو است و حق آبه تالاب های استان به علت کمبود آب تامین نشده است ، افزود: یکی از دلایل ریزگردها خشک شدن بخش مهمی از اراضی تالاب ها بوده است.
شریعتی با اشاره به اینکه روند رو به افزایش آلودگی رودخانه کارون متوقف شده است، اظهار داشت: تا پایان برنامه ششم، همه شرکت ها، کارخانه ها، بیمارستانها و دستگاههای دیگر موظف شده اند قبل از ورود پساب های خود به رودخانه کارون آنرا تصفیه کنند.
رودخانه کارون که به منزله قلب تپنده استان خوزستان محسوب می شود پس از عبور از مناطق مرکزی خوزستان و مشروب کردن هزاران هکتار از اراضی کشاورزی و تامین آب شرب شهرهای همجوار این رودخانه، در خرمشهر به اروندرود ملحق می شود.
کارون تا دهه 40 تا اهواز قابلیت کشتیرانی داشت ولی به دلایل مختلف از جمله کاهش عمق آب ، رسوب گذاری و احداث سدهای بزرگ در مسیر حرکت رودخانه ، امکان کشتیرانی در آن از بین رفت.