درمان بیماران سرطانی در حالت خواب زمستانی
یکی از کارشناسان پیشرو در ارتباط با بیماری های سرطانی ادعا می کند بیماران سرطانی رامی توان با قرار دادن در وضعیت خواب زمستانی، بسیار بهتر درمان کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف در گزارشی نوشت به گفته محققان، قرار دادن بیماران سرطانی در وضعیت خواب زمستانی تاثیرات درمان آنها را بطور چشمگیری بهبود می بخشد.
در این گزارش به قلم سارا کناپتون آمده است: یکی از کارشناسان پیشرو در ارتباط با بیماری های سرطانی ادعا می کند بیمارانی را که به سرطان های لاعلاج مبتلا هستند، می توان با قرار دادن در وضعیت خواب زمستانی، بسیار بهتر درمان کرد.
دانشمندان دریافتند قرار دادن بدن در حالت مرگ کاذب به صورت قابل توجهی از آن در مقابل اثرات سمی رادیوتراپی محافظت می کند و همچنین مانع از رشد تومورها می شود.
این وضعیت به متخصصان غدد اجازه می دهد از پرتودرمانی با دوز های بیشتر برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده کنند بدون آن که به بیمار آسیبی وارد شود. دانشمندان ایتالیایی اعلام کردند این رویکرد جدید می تواند روزی به ده ها هزار انگلیسی مبتلا به این سرطان هایی که دیگر قابل درمان نیستند، کمک کند.
بهکارگیری این روند در موش ها به شدت موثر واقع شد و دانشمندان در حال حاضر در حال برنامه ریزی برای آزمایش آن بر روی انسان هستند و امیدوارند بتوان ظرف ده سال از این نوع درمان استفاده کرد.
پروفسور مارکو دورانته از موسسه ملی فیزیک هسته ای گفت: «حدود پنجاه درصد از بیماران سرطانی به سرطان پیشرفته مبتلا هستند از این رو، تعداد این افراد زیاد است.» او همچنین گفت: «همه ما افرادی را می شناسیم که به این بیماری مبتلا هستند. ما نمی توانیم هیچ کاری برای آنها انجام دهیم. آنها متاستازهای (انتقال سلول های سرطانی به بافت های دیگر بدن) زیادی در بدن خود دارند.»
او افزود: «ما نمی توانیم همه متاستازها را درمان کنیم. ما نمی توانیم در همه جا از جراحی برای از بین بردن سرطان استفاده کنیم یا این که در همه بخش های بدن که تحت تأثیر سرطان قرار دارند از پرتودرمانی استفاده کنیم . اما می توانیم بیماران را در وضعیت مرگ کاذب قرار دهیم و بدین ترتیب می توانیم جلوی رشد سرطان را بگیریم. این اقدام طول عمر بیشتری به بیمار می دهد.»
او خاطرنشان کرد: «ما همچنین می توانیم آسیبپذیری فرد را در برابر پرتو درمانی کاهش دهیم. از این رو، می توانیم همه متاستازهای مختلف را بدون کشتن بیمار درمان کنیم. زمانی که بیماران را بیدار می کنیم آنها درمان شده اند. این هدف ماست.»
این ایده در پی سال ها تحقیق بر روی حیواناتی که به خواب زمستانی می روند یا افرادی که به شدت در حالت یخ زدگی قرار می گیرند و نجات می یابند، مطرح شد.
گزارش هایی درباره افرادی منتشر شده است که دماهای بسیار پایین را برای دوره زمانی طولانی تجربه کرده اند بدون آن که آسیبی به آنها وارد شود.
آنا باگنهولوم (Anna Bagenholm) رادیولوژیست سوئدی در یک گودال یخی افتاد و به مدت بیش از یک ساعت در آنجا ماند در حالی که دمای بدن او به سیزده درجه سانتیگراد رسید. این پایین ترین دمای ثبت شده برای انسان است.
او با وجود آسیب های عصبی کوچک، به طور کامل بهبود یافت و به سر کار بازگشت.
یک مورد دیگر در ارتباط با اریکا نوردبی(Erika Nordby) کودک سیزده ماهه کانادایی است که در مقابل خانه اش بازی می کرد در حالی که تنها پوشک به تن داشت و شرایط زیر صفر درجه را تجربه می کرد. او در حالی پیدا شد که دمای محیط به منفی بیست و چهار درجه سانتیگراد رسیده بود و او از نظر کلینیکی مرده بود زیرا قلب او دیگر کار نمی کرد.
او پس از آن که در یک پتوی گرم پیچیده شد، ضربان قلبش به حالت عادی بازگشت و هیچ گونه نشانه ای از آسیب جدی در او مشاهده نشد. پزشکش اعلام کرد بدن او احتمالا در حالت خواب زمستانی بوده است.
دانشمندان بر این باورند که قرار گرفتن در شرایط استراحت، سبب بهبود توانایی بدن برای ترمیم آسیب دی ان ای می شود. هدف، قرار دادن بیماران سرطانی در شرایط خواب عمیق ناشی از یخ زدگی به مدت یک هفته است و این دوره از نظر پزشکی برای از بین بردن تومورها از طریق پرتودرمانی کافی است.
پروفسور دورانته در سخنانی در نشست سالانه اتحادیه علوم پیشرفته آمریکا در بوستون گفت: «کاملا مطمئن هستم که اگر به اندازه کافی تلاش کنیم می توانیم از این روش در انسان ها نیز استفاده کنیم.»
او گفت: «ما در حال حاضر می توانیم حدود پنجاه درصد از سرطان ها را درمان کنیم. مشکل پنجاه درصد دیگر است. اگر این روش موثر واقع شود، بسیاری از این بیماران که چندین متاستاز دارند، امیدوار خواهند شد. این یک گام بزرگ رو به جلو محسوب می شود.»
طی دوره خواب زمستانی، عملکرد بدن از قبیل قلب ، تنفس، سوخت و ساز بدن و جذب اکسیژن به پایین ترین سطح خود می رسد.
در سطح مولکولی نیز فعالیت ژن ها و سنتز پروتئین به شدت کاهش می یابد. پروفسور پیتر جانسون از مقامات ارشد تیم تحقیقات سرطان در اوکراین نیز گفت: «پیش بینی تأثیرات بهکار گیری یک تکنیک همانند خواب زمستانی برسرطانها بسیار دشوار است . ممکن این روش کمک کننده باشد یا آن که در روند درمان اخلال ایجاد کند. ما باید آزمایشات دقیقی را در الگوهای آزمایشگاهی انجام دهیم تا ببینیم آیا این روش در ارتباط با انسان ایمن و موثر است یا خیر.»